Jeftini iPhone – uskoro?

Jeftini iPhone – uskoro?

Foto: Fotolia (ilustracija)

Najnovije glasine koje se pojavljuju na Internetu oko novog jeftinog iPhona izazivaju sve više pozornosti kako među analitičarima, tako i među korisnicima kojima je postojeći uređaj u skupim mobilnim tarifama još uvijek nedostižan.

S druge strane, analitičari procjenjuju kako je to za Apple jedini način da zaustavi snažan pad tržišnog udjela koji će mu sigurno, iako u su u Appleu uvjereni da su nedodirljivi, donijeti dolazak novog Samsung Galaxy S 4 telefona, novih HTC-ova, Nexusa, ali i Nokije s Windows operativnim sustavom.

Apple više nije nedodirljiv i stoga odluka da izađe na tržište s jeftinim plastičnim uređajem bez navodno Retina zaslona s kojim se na iPhone pametnim telefonima uvijek hvalio je prilično logična.

Kako tvrde dobro upućeni novi iPhone osim već spomenutog plastičnom kućišta imat će 4 inčni zaslon standardne razlučivost bez Retine koja daje visoku kvalitetu slike. Procjene govore kako bis e uređaj mogao pojaviti već prije ljeta, jer su narudžbe krenule prema proizvođačima, no to je ipak manje vjerojatno, smatraju analitičari i dolazak „jeftinog“ iPhona jer još nitko ne zna njegovu cijenu može se očekivati odmah ujesen baš prije početka školske sezone.

Pritom analitičari upozoravaju kako Apple time cilja na mlađu populaciju željnu onog nekog kako sami tvrde iPhonofskog prestiža, a to je onda kraj kolovoza i rujan idealan za izlazak takvog jeftinijeg modela.

Još iz kategorije

Neos najbolji u regiji po prodaji Oracle proizvoda u 2018.

Neos najbolji u regiji po prodaji Oracle proizvoda u 2018.

19.06.2019. komentiraj

Na nedavno održanoj konferenciji Tech Data Solution Days SEE u Umagu, tvrtka NEOS proglašena je najuspješnijim Oracle Partnerom na teritoriju južne i jugoistočne Europe za 2018. godinu. To su priznanje zaslužili budući da su se rastom i specijalizacijama istaknuli među partnerima u regiji.

Burilović: Nedostatak radne snage je pitanje svih pitanja

Burilović: Nedostatak radne snage je pitanje svih pitanja

19.06.2019. komentiraj

„Gospodarski rast od gotovo 4 posto se konačno bliži stopama koje smo priželjkivali i očekivali, a kamatne stope od 1,3 posto su na najnižoj razini u povijesti. Ono što je glavna prepreka nastavku ovih pozitivnih trendova je nedostatak radne snage. To je pitanje svih pitanja u ovom trenutku“, istaknuo je predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović na otvaranju 2. sjednice Skupštine HGK.

Huawei bi mogao izgubiti 30 milijardi u dvije godine

Huawei bi mogao izgubiti 30 milijardi u dvije godine

18.06.2019. komentiraj

Trgovinski rat se nastavlja, Huawei je i dalje u problemima, a sada je njih priznao i osnivač tvrtke Huawei Ren Zhengfei koji očekuje da će američke sankcije u iduće dvije godine smanjiti prihode za oko 30 milijardi dolara. Dokaz je to da on zapravo ne očekuje da bi sankcije mogle samo tako nestati ili prestati.