Jeftini iPhone – uskoro?

Jeftini iPhone – uskoro?

Foto: Fotolia (ilustracija)

Najnovije glasine koje se pojavljuju na Internetu oko novog jeftinog iPhona izazivaju sve više pozornosti kako među analitičarima, tako i među korisnicima kojima je postojeći uređaj u skupim mobilnim tarifama još uvijek nedostižan.

S druge strane, analitičari procjenjuju kako je to za Apple jedini način da zaustavi snažan pad tržišnog udjela koji će mu sigurno, iako u su u Appleu uvjereni da su nedodirljivi, donijeti dolazak novog Samsung Galaxy S 4 telefona, novih HTC-ova, Nexusa, ali i Nokije s Windows operativnim sustavom.

Apple više nije nedodirljiv i stoga odluka da izađe na tržište s jeftinim plastičnim uređajem bez navodno Retina zaslona s kojim se na iPhone pametnim telefonima uvijek hvalio je prilično logična.

Kako tvrde dobro upućeni novi iPhone osim već spomenutog plastičnom kućišta imat će 4 inčni zaslon standardne razlučivost bez Retine koja daje visoku kvalitetu slike. Procjene govore kako bis e uređaj mogao pojaviti već prije ljeta, jer su narudžbe krenule prema proizvođačima, no to je ipak manje vjerojatno, smatraju analitičari i dolazak „jeftinog“ iPhona jer još nitko ne zna njegovu cijenu može se očekivati odmah ujesen baš prije početka školske sezone.

Pritom analitičari upozoravaju kako Apple time cilja na mlađu populaciju željnu onog nekog kako sami tvrde iPhonofskog prestiža, a to je onda kraj kolovoza i rujan idealan za izlazak takvog jeftinijeg modela.

Još iz kategorije

Otvorene prijave za peto izdanje PowerUp! natjecanja startupa

Otvorene prijave za peto izdanje PowerUp! natjecanja startupa

15.02.2019. komentiraj

Od ovog su tjedna otvorene prijave za peto izdanje start-up natjecanja PowerUp! Sudionici će se natjecati za glavnu nagradu od čak 50 tisuća eura i priliku za razvoj poslovanja na globalnoj razini.

Krajem siječnja blokirano 18.854 poslovna subjekta i 264.586 građana

Krajem siječnja blokirano 18.854 poslovna subjekta i 264.586 građana

15.02.2019. komentiraj

Zbog neizvršenih osnova za plaćanje, 31. siječnja 2019. godine, bila su blokirana 18 854 poslovna subjekta, što je za 108 ili za 0,6 % manje u odnosu na prosinac 2018.  Ukupan iznos neizvršenih osnova za plaćanje poslovnih subjekata iznosio je 6,59 milijardi kn, što je za 320,85 milijuna kn (4,6 %) manje u odnosu na prosinac prošle godine.

Cloud, nove tehnologije i 5G će pogurati tehnološki sektor na nove rekordne vrijednosti

Cloud, nove tehnologije i 5G će pogurati tehnološki sektor na nove rekordne vrijednosti

13.02.2019. komentiraj

Tehnološka industrija prema prognozi bi trebala rasti četiri posto u ovoj godini i dosegnuti pet bilijuna američkih dolara, s tim da postoji mogućnost da rast dosegne i 6,4 posto, ali i svega 1,5 posto, stoji u izvješću CompTIA. Razlog moguće negativnije prognoze leži u činjenici da je na globalnoj razini moguće usporavanje ekonomskog rasta općenito pa bi svaka industrija mogla patiti.