Jeftini iPhone – uskoro?

Jeftini iPhone – uskoro?

Foto: Fotolia (ilustracija)

Najnovije glasine koje se pojavljuju na Internetu oko novog jeftinog iPhona izazivaju sve više pozornosti kako među analitičarima, tako i među korisnicima kojima je postojeći uređaj u skupim mobilnim tarifama još uvijek nedostižan.

S druge strane, analitičari procjenjuju kako je to za Apple jedini način da zaustavi snažan pad tržišnog udjela koji će mu sigurno, iako u su u Appleu uvjereni da su nedodirljivi, donijeti dolazak novog Samsung Galaxy S 4 telefona, novih HTC-ova, Nexusa, ali i Nokije s Windows operativnim sustavom.

Apple više nije nedodirljiv i stoga odluka da izađe na tržište s jeftinim plastičnim uređajem bez navodno Retina zaslona s kojim se na iPhone pametnim telefonima uvijek hvalio je prilično logična.

Kako tvrde dobro upućeni novi iPhone osim već spomenutog plastičnom kućišta imat će 4 inčni zaslon standardne razlučivost bez Retine koja daje visoku kvalitetu slike. Procjene govore kako bis e uređaj mogao pojaviti već prije ljeta, jer su narudžbe krenule prema proizvođačima, no to je ipak manje vjerojatno, smatraju analitičari i dolazak „jeftinog“ iPhona jer još nitko ne zna njegovu cijenu može se očekivati odmah ujesen baš prije početka školske sezone.

Pritom analitičari upozoravaju kako Apple time cilja na mlađu populaciju željnu onog nekog kako sami tvrde iPhonofskog prestiža, a to je onda kraj kolovoza i rujan idealan za izlazak takvog jeftinijeg modela.

Još iz kategorije

Nvidia opet uzela AMD-u veliki dio udjela na tržištu grafičkih kartica

Nvidia opet uzela AMD-u veliki dio udjela na tržištu grafičkih kartica

11.12.2019. komentiraj

Jon Peddie Research u posljednjem je istraživanju pokazao da Nvidia vraća dominaciju nad AMD-om, koju je posljednjih nekoliko kvartala izgubila. Konkretno, u pretposljednjem ove godine imala je udio od 72,92 posto, dok je AMD na preostalih 27,08 posto. Naravno, to se tiče grafičkih kartica.

Konsolidirani prihodi King ICT-a premašit će milijardu kuna u 2019. godini

Konsolidirani prihodi King ICT-a premašit će milijardu kuna u 2019. godini

11.12.2019. komentiraj

Poslovni rezultati jedne od najjačih domaćih ICT tvrtki King ICT premašit će ukupno milijardu kuna, potvrdio je pred novinarima danas predsjednik Uprave Plamenko Barišić. Prema njegovim riječima to znači da će u Hrvatskoj prihodi King ICT-a preskočiti 750 milijuna kuna, dok će tvrtka Smart Energy koja se bavi tehnološkim rješenjima za objekte dosegnuti više od 190 milijuna kuna. Ostatak otpada na konsolidirane prihode četiriju King ICT-ovih tvrtki u regiji od koji su posebno zadovoljni poslovanje u Bosni i Hercegovini.

Više od 30 godina poslovanja Oglasnika

Više od 30 godina poslovanja Oglasnika

10.12.2019. komentiraj

Oglasnik je razvio kombinaciju tiskanog i online izdanja te mobilnu aplikaciju. Osim Oglasnika, osnovanog još 1989. kao prva privatna novina, grupacija Oglasnik uključuje i portale oglasnik.hr, posao.hr, auti.hr, edukacija.hr, kao i tiskovina Nekretnine.