Jeftini iPhone – uskoro?

Jeftini iPhone – uskoro?

Foto: Fotolia (ilustracija)

Najnovije glasine koje se pojavljuju na Internetu oko novog jeftinog iPhona izazivaju sve više pozornosti kako među analitičarima, tako i među korisnicima kojima je postojeći uređaj u skupim mobilnim tarifama još uvijek nedostižan.

S druge strane, analitičari procjenjuju kako je to za Apple jedini način da zaustavi snažan pad tržišnog udjela koji će mu sigurno, iako u su u Appleu uvjereni da su nedodirljivi, donijeti dolazak novog Samsung Galaxy S 4 telefona, novih HTC-ova, Nexusa, ali i Nokije s Windows operativnim sustavom.

Apple više nije nedodirljiv i stoga odluka da izađe na tržište s jeftinim plastičnim uređajem bez navodno Retina zaslona s kojim se na iPhone pametnim telefonima uvijek hvalio je prilično logična.

Kako tvrde dobro upućeni novi iPhone osim već spomenutog plastičnom kućišta imat će 4 inčni zaslon standardne razlučivost bez Retine koja daje visoku kvalitetu slike. Procjene govore kako bis e uređaj mogao pojaviti već prije ljeta, jer su narudžbe krenule prema proizvođačima, no to je ipak manje vjerojatno, smatraju analitičari i dolazak „jeftinog“ iPhona jer još nitko ne zna njegovu cijenu može se očekivati odmah ujesen baš prije početka školske sezone.

Pritom analitičari upozoravaju kako Apple time cilja na mlađu populaciju željnu onog nekog kako sami tvrde iPhonofskog prestiža, a to je onda kraj kolovoza i rujan idealan za izlazak takvog jeftinijeg modela.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Gameri nisu oduševljeni novim Nvidia grafičkim karticama

INFOGRAFIKA: Gameri nisu oduševljeni novim Nvidia grafičkim karticama

25.04.2019. komentiraj

Nvidia je objavila zaradu ostvarenu u posljednjem kvartalu prošle godine i lošija je od očekivanja pa su u kompaniji izrazili blagu zabrinutost, kao i potrebu za promjenom strategije kako bi potražnja ipak počela ispunjavati zacrtane ciljeve.

Include se vraća na Funderbeam SEE po najmanje 1,2 milijuna eura kapitala

Include se vraća na Funderbeam SEE po najmanje 1,2 milijuna eura kapitala

25.04.2019. komentiraj

Solinski Include, tvrtka proizvođač pametnog urbanog namještaja, osnivača Ivana Mrvoša, danas je pred brojnim zainteresiranim ulagačima u prostorijama Zagrebačke burze lansirala novu kampanju za prikupljanje kapitala na crowdfunding platformi Funderbeam SEE. Time je Include, nakon svoje prve uspješne kampanje u kojoj su prikupili 465 tisuća eura, postala prva kompanija koja se na zagrebački Funderbeam SEE vraća po novi kapital, ovaj put po minimalno 1,2 milijuna eura.

Uspostava sustava sljedivosti duhanskih proizvoda u RH: Započinje registracija proizvođača i trgovaca

Uspostava sustava sljedivosti duhanskih proizvoda u RH: Započinje registracija proizvođača i trgovaca

25.04.2019. komentiraj

Sukladno EU Direktivi kojom se propisuje uspostava sustava sljedivosti duhanskih proizvoda za zemlje članice, AKD je, kao nacionalni izdavatelj za Republiku Hrvatsku, 23. travnja započeo s izdavanjem jedinstvenih identifikacijskih oznaka gospodarskim subjektima. Neregistrirani gospodarski subjekti nakon 20. svibnja 2019. neće moći prodavati duhanske proizvode.