Japanski internet giganti masovno prestaju s rudarenjem kriptovaluta

Japanski internet giganti masovno prestaju s rudarenjem kriptovaluta

Foto: DepositPhotos

Bitcoin nezaustavljivo gubi vrijednost i trenutno se nalazi na 3751 američkih dolara, zbog čega pati i kompletno tržište izgrađeno na njemu. Od većih i manjih rudara, mjenjačnica, e-trgovina... Kina je osjetila udarac, a sad se on događa i u Japanu jer mnoge velike korporacije povlače prisutnost na tržištu kriptovaluta.

Naime, ta dalekoistočna zemlja bila je prisno uključena u investicije koje se tiču kriptovaluta i posebno bitcoina, ali s obzirom da su izgubile značajan novac, povlače se. Što je iznimno tužna situacija jer očito je prognoza takva da bitcoin neće doživjeti oporavak pa nema smisla biti strpljiv već treba povući ono što se još uvijek može povući.

Primjerice, maloprodajni lanac GMO odlučio je prekinuti veze s kriptovalutama, bilo kroz prodaju i kupnju, bilo kroz mjenjačnice. U priopćenju za javnost navedeno je da to više nije profitabilno pa druge mogućnosti ne postoje. Identično je napravio i div na području online trgovine DMM. Potpuno se povlači iz industrije vezane za rudarenje kriptovaluta "jer je jasno da više ne može poslovati s plusom". To nije dobra vijest, jasno je da će tržište sad nastaviti svoj pad.

Ipak, najteže je u Kini, gdje zbog preniskog "hash ratea" uloženo nikako ne može biti vraćeno, što znači da se u ovoj situaciji posluje s minusom. Dakle, vrijeme je okrenuti se nekim drugim potencijalno profitabilnim aktivnostima. I pritom pomno pratiti što se događa na tržištu kriptovaluta jer kad dođe do ovolikog smirivanja i pada, realno je za očekivati postupno vraćanje na staro, ali uz više opreza. Jer, uvelike na dušu sve ovo ide i onima koji su širili neosnovani optimizam.

Stoga, ako dođe do oporavka kriptovaluta, ne treba se zanositi optimističnim prognozama i umjesto njih treba biti oprezan, ne srljati i prije svega biti strpljiv. Drugačije ne ide...

Još iz kategorije

PC tržište opet u minusu zbog trgovinskog rata Kine i SAD-a

PC tržište opet u minusu zbog trgovinskog rata Kine i SAD-a

17.01.2019. komentiraj

Baš kad je PC tržište pronašlo put prema oporavku, zbio se trgovinski rat između Kine i Sjedinjenih Američkih Država te se situacija ponovno okrenula u negativnom smjeru, što potvrđuju istraživanja provedena od strane IDC-a i Gartnera.

N26 ostvario novu investiciju od 300 milijuna dolara

N26 ostvario novu investiciju od 300 milijuna dolara

16.01.2019. komentiraj

Njemačka banka N26, mobilna banka kako ju mnogi nazivaju, ostvarila je novu rundu financiranja u D seriji investicijskog ciklusa s novih 300 milijuna dolara i time dostigla tržišnu kapitalizaciju veću od 2,7 milijardi dolara. N26 kao banka koja ima samo mobilnu aplikaciju dosad je imala 500 milijuna dolara investicija. Ovu posljednju investiciju predvodili su Venture Partners i GIC, kao i postojeći investitoru. Među njima su Tencent, Allianz X, Valar Ventures, Peter Thiel, Li Ka-Shing's Horizons Ventures, Earlybird Venture Capital, Redalpine Ventures i Greyhound Capital.

Sony Europe imenovao novog predsjednika tvrtke

Sony Europe imenovao novog predsjednika tvrtke

14.01.2019. komentiraj

Aktualni predsjednik Sonyja Europe, Shigeru Kumekawa, vraća se u Tokio nakon što je imenovan na poziciju izvršnog direktora i predsjednika tvrtke Sony Marketing koju će preuzeti od 1. travnja. Hideyuki Furumi, izvršni potpredsjednik i rukovoditelj marketinga prodaje u tvrtki Sony Mobile Communications, zamijenit će Kumekawu na mjestu predsjednika europske podružnice japanskog tehnološkog giganta.