Japanski internet giganti masovno prestaju s rudarenjem kriptovaluta

Japanski internet giganti masovno prestaju s rudarenjem kriptovaluta

Foto: DepositPhotos

Bitcoin nezaustavljivo gubi vrijednost i trenutno se nalazi na 3751 američkih dolara, zbog čega pati i kompletno tržište izgrađeno na njemu. Od većih i manjih rudara, mjenjačnica, e-trgovina... Kina je osjetila udarac, a sad se on događa i u Japanu jer mnoge velike korporacije povlače prisutnost na tržištu kriptovaluta.

Naime, ta dalekoistočna zemlja bila je prisno uključena u investicije koje se tiču kriptovaluta i posebno bitcoina, ali s obzirom da su izgubile značajan novac, povlače se. Što je iznimno tužna situacija jer očito je prognoza takva da bitcoin neće doživjeti oporavak pa nema smisla biti strpljiv već treba povući ono što se još uvijek može povući.

Primjerice, maloprodajni lanac GMO odlučio je prekinuti veze s kriptovalutama, bilo kroz prodaju i kupnju, bilo kroz mjenjačnice. U priopćenju za javnost navedeno je da to više nije profitabilno pa druge mogućnosti ne postoje. Identično je napravio i div na području online trgovine DMM. Potpuno se povlači iz industrije vezane za rudarenje kriptovaluta "jer je jasno da više ne može poslovati s plusom". To nije dobra vijest, jasno je da će tržište sad nastaviti svoj pad.

Ipak, najteže je u Kini, gdje zbog preniskog "hash ratea" uloženo nikako ne može biti vraćeno, što znači da se u ovoj situaciji posluje s minusom. Dakle, vrijeme je okrenuti se nekim drugim potencijalno profitabilnim aktivnostima. I pritom pomno pratiti što se događa na tržištu kriptovaluta jer kad dođe do ovolikog smirivanja i pada, realno je za očekivati postupno vraćanje na staro, ali uz više opreza. Jer, uvelike na dušu sve ovo ide i onima koji su širili neosnovani optimizam.

Stoga, ako dođe do oporavka kriptovaluta, ne treba se zanositi optimističnim prognozama i umjesto njih treba biti oprezan, ne srljati i prije svega biti strpljiv. Drugačije ne ide...

Još iz kategorije

Francuska uvodi nove tehnološke vize kako bi lakše privukla talente

Francuska uvodi nove tehnološke vize kako bi lakše privukla talente

19.03.2019. komentiraj

Velika Britanija krenula je stopama Donalda Trumpa i Sjedinjenih Američkih Država pa najavljuje stroži vizni režim, što je ponukalo Francusku da krene u potpuno drugom smjeru pa otvori svoje granice kao nikad prije, ali samo ako se radi o tehnološkim vizama.

EU odgađa uvođenje digitalnog poreza za kraj 2020.

EU odgađa uvođenje digitalnog poreza za kraj 2020.

18.03.2019. komentiraj

Europska unija pričekat će do kraja sljedeće godine s uvođenjem jedinstvenog poreza na digitalne prihode velikih kompanija jer nisu sve zemlje članice za kompromisno rješenje koje se pokušalo implementirati od 21. ožujka ove godine. Protiv njega su Irska, Švedska, Danska i Finska, a Njemačka, Nizozemska i Velika Britanija tražile su još vremena kako bi donijele odluku.

Nvidia i u krizi prodaje 4 puta više grafičkih kartica od AMD-a

Nvidia i u krizi prodaje 4 puta više grafičkih kartica od AMD-a

15.03.2019. komentiraj

Tržište grafičkih procesorskih jedinica (GPU) u padu i Nvidia je time najteže pogođena, ali svejedno je još uvijek bolja no AMD, podosta bolja! Konkretnije, na četiri Nvidia GPU, proda se tek jedna AMD i to dovoljno govori o dominaciji koju ta američka kompanija još uvijek ima nad direktnom konkurencijom.