J.P. Morgan podigao rejting HTC-a u stabilan

J.P. Morgan podigao rejting HTC-a u stabilan

Foto: Fotolia

Problemi i slaba zarada obilježili su početak godine za HTC. J.P. Morgan snizio je rejting kompanije u prvom kvartalu ove godine, a razlozi loše zarade su problemi s dobavljačima i kašnjenje sa isporukama.

Nakon razočaravajućeg prvog kvartala, HTC se uhvatio u koštac sa problemima i prema posljednjim informacijama napori da se poboljša tržišna pozicija daju rezultate, te se HTC oporavlja od šokantnog početka godine i nada se podizanju rejtinga u narednim mjesecima.

J.P. Morgan je na temelju najnovijih podataka ponovno promjenio rejting HTC-a iz silaznog u stabilan, prilikom čega je Alvin Kwock, analitičar J.P. Morgana, izjavio kako je HTC u posljednja dva tjedna riješio većinu problema sa isporukom te time značajno poboljšao svoju poziciju.

HTC se nada dobroj prodaji najnovijeg HTC One uređaja te su u proteklim tjednima znatno poboljšali opskrbu i isporuku uređaja. S novim dobavljačima pošiljke HTC One uređaja će se nastaviti poboljšavati, te nakon 300 tisuća prodanih uređaja u ožujku i izgubljenog tržišnog udjela zbog kašnjenja isporuke HTC EVO 4G LTE uređaja na nekim tržištima, očekuje se da će u travnju porasti prodaja na 1.2 milijuna, te u svibnju na 2 milijuna uređaja.

Ove brojke ako se ostvare mogle bi u drugom kvartalu HTC-u pomoći da dosegne i više od 50% zarade u odnosu na prvi kvartal 2013 godine, no da bi se ove brojke ostvarile HTC će morati uložiti puno napora da bi osigurali toliku zaradu dok je konkurencija na tržištu sve jača, te im neće biti nimalo lak zadatak boriti se protiv tržišnog rivala Samsung-a.

Još iz kategorije

U veljači rast maloprodajnoga prometa EU27

U veljači rast maloprodajnoga prometa EU27

07.04.2020. komentiraj

Prema podacima statističkog ureda Eurostat, u veljači 2020. godine maloprodajni je promet EU27 (obuhvaća poduzetnike kojima je pretežita djelatnost registrirana u odjeljku G47 – trgovina na malo, osim trgovine motornim vozilima i motociklima, i to za 27 zemalja EU s obzirom na to da od veljače 2020. podaci ne uključuju Ujedinjenu Kraljevinu koja više nije u sastavu EU) realno bio, prema kalendarski prilagođenim podacima, 3,2% (u Hrvatskoj 3,4%) veći u odnosu na veljaču 2019. godine.

SAD još jednom produžio licencu Huaweiju

SAD još jednom produžio licencu Huaweiju

07.04.2020. komentiraj

Američko ministarstvo trgovine ponovno je produžilo privremenu licencu koja omogućuje američkim tvrtkama da posluju s kineskom tvrtkom Huawei - za dodatnih 60 dana.

Javne nabave u ožujku donijele 106,4 milijuna kuna

Javne nabave u ožujku donijele 106,4 milijuna kuna

06.04.2020. komentiraj

Podaci o javnim nabava u ožujku ove godine pokazuju kako je ukupna vrijednost ugovorenih poslova u ožujku 2020. dosegla 106,4 milijuna kuna, dok je ukupna procijenjena vrijednost tih tendera bila je 131, 1 milijuna kuna, pokazuje najnovija analiza Tenderi.hr.