J.P. Morgan podigao rejting HTC-a u stabilan

J.P. Morgan podigao rejting HTC-a u stabilan

Foto: Fotolia

Problemi i slaba zarada obilježili su početak godine za HTC. J.P. Morgan snizio je rejting kompanije u prvom kvartalu ove godine, a razlozi loše zarade su problemi s dobavljačima i kašnjenje sa isporukama.

Nakon razočaravajućeg prvog kvartala, HTC se uhvatio u koštac sa problemima i prema posljednjim informacijama napori da se poboljša tržišna pozicija daju rezultate, te se HTC oporavlja od šokantnog početka godine i nada se podizanju rejtinga u narednim mjesecima.

J.P. Morgan je na temelju najnovijih podataka ponovno promjenio rejting HTC-a iz silaznog u stabilan, prilikom čega je Alvin Kwock, analitičar J.P. Morgana, izjavio kako je HTC u posljednja dva tjedna riješio većinu problema sa isporukom te time značajno poboljšao svoju poziciju.

HTC se nada dobroj prodaji najnovijeg HTC One uređaja te su u proteklim tjednima znatno poboljšali opskrbu i isporuku uređaja. S novim dobavljačima pošiljke HTC One uređaja će se nastaviti poboljšavati, te nakon 300 tisuća prodanih uređaja u ožujku i izgubljenog tržišnog udjela zbog kašnjenja isporuke HTC EVO 4G LTE uređaja na nekim tržištima, očekuje se da će u travnju porasti prodaja na 1.2 milijuna, te u svibnju na 2 milijuna uređaja.

Ove brojke ako se ostvare mogle bi u drugom kvartalu HTC-u pomoći da dosegne i više od 50% zarade u odnosu na prvi kvartal 2013 godine, no da bi se ove brojke ostvarile HTC će morati uložiti puno napora da bi osigurali toliku zaradu dok je konkurencija na tržištu sve jača, te im neće biti nimalo lak zadatak boriti se protiv tržišnog rivala Samsung-a.

Još iz kategorije

Tržište rada: Pad potražnje za radom u svim djelatnostima, osim u zdravstvu i graditeljstvu

Tržište rada: Pad potražnje za radom u svim djelatnostima, osim u zdravstvu i graditeljstvu

14.07.2020. komentiraj

Analizom cjelokupnog tržišta rada, uzimajući u obzir ukupan broj objavljenih oglasa za posao u prvoj polovici godine, primjetan je osjetan pad potražnje za radnom snagom. U odnosu na prošlu godinu, najveći pad broja oglasa zabilježen je u kategoriji Ljudski resursi (-50%), Arhitektura (-46%), Briga o ljepoti (-44%) te Promet i transport (-44%). S druge strane, u prvih šest mjeseci došlo je do povećanog zapošljavanja u sektoru Zdravstva i socijalnog rada (+25%) te Graditeljstva (+12%), što nije neobično s obzirom na situaciju s epidemijom koronavirusa, ali i potres koji je u ožujku pogodio Zagreb i okolicu.

Inovacije u industriji donose nagrade

Inovacije u industriji donose nagrade

13.07.2020. komentiraj

Inovativna naponska tehnologija srednjenaponskih postrojenja kompanije Schneider Electric, koja umjesto SF6 koristi čisti zrak nominirana je za najprestižniju svjetsku industrijsku nagradu HERMES. Novo srednjenaponsko postrojenje koje koristi čisti zrak umjesto u industriji standardnog stakleničkog plina SF6, među tri je kandidata za ovogodišnje poželjno priznanje. Uz to, nova tehnologija srednjenaponskih postrojenja ušla je u 15 finalista za Nagradu za energetsku učinkovitost u industriji.

Huawei i drugi mjesec zaredom drži mjesto najvećeg proizvođača pametnih telefona

Huawei i drugi mjesec zaredom drži mjesto najvećeg proizvođača pametnih telefona

12.07.2020. komentiraj

Counterpoint je potvrdio iznenađujuće rezultate vezane za tržište pametnih telefona jer i nakon travnja Huawei ostaje najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu! To znači da je uspio zadržati Samsung iza sebe, što je izniman uspjeh za kineskog giganta, posebno u situaciji kad se nalazi pod američkim sankcijama pa mu je ograničena mogućnost poslovanja u svim dijelovima svijeta. Ima 19,7 posto udjela u svibnju, a Samsung je na 19,6 posto.