J.P. Morgan podigao rejting HTC-a u stabilan

J.P. Morgan podigao rejting HTC-a u stabilan

Foto: Fotolia

Problemi i slaba zarada obilježili su početak godine za HTC. J.P. Morgan snizio je rejting kompanije u prvom kvartalu ove godine, a razlozi loše zarade su problemi s dobavljačima i kašnjenje sa isporukama.

Nakon razočaravajućeg prvog kvartala, HTC se uhvatio u koštac sa problemima i prema posljednjim informacijama napori da se poboljša tržišna pozicija daju rezultate, te se HTC oporavlja od šokantnog početka godine i nada se podizanju rejtinga u narednim mjesecima.

J.P. Morgan je na temelju najnovijih podataka ponovno promjenio rejting HTC-a iz silaznog u stabilan, prilikom čega je Alvin Kwock, analitičar J.P. Morgana, izjavio kako je HTC u posljednja dva tjedna riješio većinu problema sa isporukom te time značajno poboljšao svoju poziciju.

HTC se nada dobroj prodaji najnovijeg HTC One uređaja te su u proteklim tjednima znatno poboljšali opskrbu i isporuku uređaja. S novim dobavljačima pošiljke HTC One uređaja će se nastaviti poboljšavati, te nakon 300 tisuća prodanih uređaja u ožujku i izgubljenog tržišnog udjela zbog kašnjenja isporuke HTC EVO 4G LTE uređaja na nekim tržištima, očekuje se da će u travnju porasti prodaja na 1.2 milijuna, te u svibnju na 2 milijuna uređaja.

Ove brojke ako se ostvare mogle bi u drugom kvartalu HTC-u pomoći da dosegne i više od 50% zarade u odnosu na prvi kvartal 2013 godine, no da bi se ove brojke ostvarile HTC će morati uložiti puno napora da bi osigurali toliku zaradu dok je konkurencija na tržištu sve jača, te im neće biti nimalo lak zadatak boriti se protiv tržišnog rivala Samsung-a.

Još iz kategorije

Apple najavljuje univerzalni način kupovine aplikacija za iOS i macOS

Apple najavljuje univerzalni način kupovine aplikacija za iOS i macOS

16.02.2020. komentiraj

Kad je Apple predstavio Catalyst, toolkit za prebacivanje iOS i iPadOS aplikacija na macOS, developeri i korisnici brzo su zaključili da bi bilo sjajno vidjeti univerzalni način kupovine iOS i macOS aplikacija na App Storeu. Tako nešto će im se i ispuniti s ožujkom, obećavaju u Appleu.

Petnaesti Job Fair u znaku tematskih Talkova

Petnaesti Job Fair u znaku tematskih Talkova

14.02.2020. komentiraj

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva 13. i 14. svibnja tradicionalno će se održati netradicionalno izdanje Job Faira, najvećeg sajma poslova u Hrvatskoj. Ovogodišnji, petnaesti po redu sajam uz već poznat program uključuje i novitete u obliku panel diskusija i tematskih Talkova, koji će se tijekom dva dana sajma održavati u KSET-u. Sajam organiziraju FER, Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a (SS FER) i Klub studenata elektrotehnike (KSET).

Top 10 najboljih država za startupe u 2020.

Top 10 najboljih država za startupe u 2020.

13.02.2020. komentiraj

Startupovi mogu biti iznimno unosni ako uspiju, što objašnjava zašto se u njih toliko ulaže od strane investitora, ali i država. Već jedan koji se probije na globalnoj razini može višestruko vratiti uloženo u sve ostale i upravo zato se financijsko poticanje svima isplati u konačnici.