J.P. Morgan podigao rejting HTC-a u stabilan

J.P. Morgan podigao rejting HTC-a u stabilan

Foto: Fotolia

Problemi i slaba zarada obilježili su početak godine za HTC. J.P. Morgan snizio je rejting kompanije u prvom kvartalu ove godine, a razlozi loše zarade su problemi s dobavljačima i kašnjenje sa isporukama.

Nakon razočaravajućeg prvog kvartala, HTC se uhvatio u koštac sa problemima i prema posljednjim informacijama napori da se poboljša tržišna pozicija daju rezultate, te se HTC oporavlja od šokantnog početka godine i nada se podizanju rejtinga u narednim mjesecima.

J.P. Morgan je na temelju najnovijih podataka ponovno promjenio rejting HTC-a iz silaznog u stabilan, prilikom čega je Alvin Kwock, analitičar J.P. Morgana, izjavio kako je HTC u posljednja dva tjedna riješio većinu problema sa isporukom te time značajno poboljšao svoju poziciju.

HTC se nada dobroj prodaji najnovijeg HTC One uređaja te su u proteklim tjednima znatno poboljšali opskrbu i isporuku uređaja. S novim dobavljačima pošiljke HTC One uređaja će se nastaviti poboljšavati, te nakon 300 tisuća prodanih uređaja u ožujku i izgubljenog tržišnog udjela zbog kašnjenja isporuke HTC EVO 4G LTE uređaja na nekim tržištima, očekuje se da će u travnju porasti prodaja na 1.2 milijuna, te u svibnju na 2 milijuna uređaja.

Ove brojke ako se ostvare mogle bi u drugom kvartalu HTC-u pomoći da dosegne i više od 50% zarade u odnosu na prvi kvartal 2013 godine, no da bi se ove brojke ostvarile HTC će morati uložiti puno napora da bi osigurali toliku zaradu dok je konkurencija na tržištu sve jača, te im neće biti nimalo lak zadatak boriti se protiv tržišnog rivala Samsung-a.

Još iz kategorije

Settle uveo plaćanje mobilnim telefonom kod prvih trgovaca u Zagrebu

Settle uveo plaćanje mobilnim telefonom kod prvih trgovaca u Zagrebu

15.10.2019. komentiraj

Aplikacijom Settle, koja je od početka srpnja dostupna u Hrvatskoj, od danas je moguće platiti kod trgovaca i ugostitelja. Settle je europska aplikacija za mobilno plaćanje i prijenos novca, izgrađena na platformi norveške tvrtke Auka, koja je dokazana u praksi te je ostvarila velik uspjeh u nordijskim zemljama. Hrvatska je bila prvo tržište na kojemu je Auka predstavila Settle, novu aplikaciju za mobilno plaćanje koja će uskoro biti dostupna i u drugim europskim zemljama, a korisnici su dosad mogli osloniti na Settle kako bi brzo, jednostavno poslali novac prijateljima i rodbini.

U 2019. dosad osnovano 4.452 trgovačka društva i obrta

U 2019. dosad osnovano 4.452 trgovačka društva i obrta

14.10.2019. komentiraj

U razdoblju od 1. siječnja do 30. rujna 2019. godine ukupno je putem servisa HITRO.HR otvoreno 4.452 trgovačkih društava i obrta. Od toga je otvoreno 37 obrta i osnovano 1.764 društva s ograničenom odgovornošću (d.o.o.) i 2.651 jednostavnih društva s ograničenom odgovornošću (j.d.o.o.).

Dujmović: Ova godina je bila prava ludnica a takvi su nam i planovi za slijedeću godinu

Dujmović: Ova godina je bila prava ludnica a takvi su nam i planovi za slijedeću godinu

14.10.2019. komentiraj

Razgovori s Nikolom Dujmovićem, suosnivačem Spana, uvijek imaju sasvim neku drugačiju notu od one koji imate s klasičnim IT direktorom i vlasnikom odnosno suvlasnikom neke IT tvrtke, o predstavnicima stranih tvrtki da i ne govorimo koji s e uvijek drže korporativnih strogih i gotovo pa uvijek uštogljenih pravila.