Iza Facebooka je teška ali vrlo unosna godina

Iza Facebooka je teška ali vrlo unosna godina

Foto: Pixabay

Facebook nije imao laku 2017. godinu, lažne vijesti, dezinformacije i propaganda preplavile su sve društvene mreže u njegovu vlasništvu, ali svejedno poslovanje nije patilo. Dapače, bilježi se rast od 47 posto na godišnjoj razini, odnosno, prihodi od 40,7 milijardi američkih dolara u 12 mjeseci prošle godine.

Bilježi se i rast neto profita od 56 posto, što znači da je iznosio 15,9 milijardi dolara pa vodeći ljudi kompanije mogu biti više nego zadovoljni. Posebno se to odnosi na osnivača i izvršnog direktora (CEO) Marka Zuckerberga, koji se našao pred rafalnom paljbom kritičara nemali broj puta od kraja 2016. pa kroz cijelu 2017. Ali, nadišao je sve te probleme te još jednom potvrdio da Facebook trenutno nema premca na tržištu.

Možda bi situacija bila i bolja da nije bilo silnih kritika, a možda bi bila identična jer sve te kritike zapravo nemaju utjecaja na poslovanje. Kako god, kad gledamo sva četiri kvartala prošle godine, sve skupa izgleda odlično.

U prvom su zabilježeni prihodi od 8,03 milijarde dolara, a profit od 3,06 milijardi. U drugom su prihodi bili na 9,32 milijarde dolara i profit od 3,98 milijarde. Ras se nastavlja i u trećem kvartalu pa su prihodi bili 10,33 milijarde i profit od 4,71 milijarde da bi u posljednjem kvartalu 2017. prihodi bili 12,97 milijardi dolara i profit od 4,27 milijarde.

Još iz kategorije

Odlični rezultati Lenova

Odlični rezultati Lenova

22.02.2019. komentiraj

Lenovo je ostvario najveći prihod na razini grupe u posljednje četiri godine s iznosom od 14 milijardi američkih dolara na razini četvrtog kvartala 2018. godine što je porast od 8,5 posto u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine i to 12,8% u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine kada se isključe učinci tečaja.

Umjetna inteligencija će doprinijeti 16 bilijuna dolara globalnom BDP-u do 2030.

Umjetna inteligencija će doprinijeti 16 bilijuna dolara globalnom BDP-u do 2030.

22.02.2019. komentiraj

Umjetna inteligencija imat će izniman utjecaj na svjetsko gospodarstvo jer prognoze su da bi do 2030. godine njena vrijednost mogla iznositi 16 bilijuna američkih dolara, što je točno 16 puta više nego u ovoj godini. Tvrdi tako u svom izvješću lider najveće ruska banke Sberbank, Herman Gref. No, ponajviše se oslanjao na nedavne brojke McKinseya, uz ipak optimističniju prognozu.

VIDEO: Gordana Kovačević za ICTbusiness TV o poslovnim rezultatima

VIDEO: Gordana Kovačević za ICTbusiness TV o poslovnim rezultatima

21.02.2019. komentiraj

Kakvi su rezultati Ericsson Nikole Tesle pitali smo predsjednicu Uprave Gordanu Kovačević koja ističe kako je protekla godina bila je u poslovnom i tehnološkom smislu dinamična, puna izazova, ali i važnih postignuća.