Iza Facebooka je teška ali vrlo unosna godina

Iza Facebooka je teška ali vrlo unosna godina

Foto: Pixabay

Facebook nije imao laku 2017. godinu, lažne vijesti, dezinformacije i propaganda preplavile su sve društvene mreže u njegovu vlasništvu, ali svejedno poslovanje nije patilo. Dapače, bilježi se rast od 47 posto na godišnjoj razini, odnosno, prihodi od 40,7 milijardi američkih dolara u 12 mjeseci prošle godine.

Bilježi se i rast neto profita od 56 posto, što znači da je iznosio 15,9 milijardi dolara pa vodeći ljudi kompanije mogu biti više nego zadovoljni. Posebno se to odnosi na osnivača i izvršnog direktora (CEO) Marka Zuckerberga, koji se našao pred rafalnom paljbom kritičara nemali broj puta od kraja 2016. pa kroz cijelu 2017. Ali, nadišao je sve te probleme te još jednom potvrdio da Facebook trenutno nema premca na tržištu.

Možda bi situacija bila i bolja da nije bilo silnih kritika, a možda bi bila identična jer sve te kritike zapravo nemaju utjecaja na poslovanje. Kako god, kad gledamo sva četiri kvartala prošle godine, sve skupa izgleda odlično.

U prvom su zabilježeni prihodi od 8,03 milijarde dolara, a profit od 3,06 milijardi. U drugom su prihodi bili na 9,32 milijarde dolara i profit od 3,98 milijarde. Ras se nastavlja i u trećem kvartalu pa su prihodi bili 10,33 milijarde i profit od 4,71 milijarde da bi u posljednjem kvartalu 2017. prihodi bili 12,97 milijardi dolara i profit od 4,27 milijarde.

Još iz kategorije

VELIKA ICT ANALIZA: Tko su najveće domaće softverske tvrtke prema prihodima

VELIKA ICT ANALIZA: Tko su najveće domaće softverske tvrtke prema prihodima

19.08.2019. komentiraj

I došlo smo do najzanimljivijeg dijela naše velike analize domaće ICT industrije i to do softvera. Upravo je ovaj dio industrije oduvijek bilježio vrlo visoke stope rasta pa je tako bilo i prošle godine jer je softverska industrija porasla 17,61 posto kada je riječ o prihodima odnosno dosegla je 12,8 milijardi kuna prihoda. Ukupno je u ovoj analizi promatrano gotovo 2300 tvrtki što samo govori o važnosti ovog sektora koja će se dodatno vidjeti kada u analizi dođemo do broja zaposlenih i prosječnim plaćama.

Lenovo odlično počeo novu fiskalnu godinu

Lenovo odlično počeo novu fiskalnu godinu

19.08.2019. komentiraj

Lenovo Group objavio je rast prihoda grupe u prvom kvartalu financijske godine 2019/20220, dosegnuvši prihod od 12,5 milijardi američkih dolara što predstavlja rast osam uzastopnih kvartala. Na godišnjoj razini, prihod prije oporezivanja se više nego udvostručio s porastom od 127 milijuna američkih dolara, dosegnuvši 240 milijuna američkih dolara.

INFOGRAFIKA: Ulaganja u strojno učenje najveće od svih segmenata umjetne inteligencije

INFOGRAFIKA: Ulaganja u strojno učenje najveće od svih segmenata umjetne inteligencije

18.08.2019. komentiraj

Strojno učenje ono je što se danas još uvijek nameće iznad umjetne inteligencije, a ujedno je i njen temelj. Pokazuju to vrlo jasno i same brojke o potrošnji na te dvije zasebne, a toliko bliske tehnologije.