Ivana Smoljan Dobranović prešla u Repsly

Ivana Smoljan Dobranović prešla u Repsly

Foto: Repsly

Hrvatska ICT tvrtka Repsly, koja je dio svog poslovanja prebacila u SAD, ojačala je dio tima koji je smješten u Hrvatskoj. U upravnu strukturu inženjerskog dijela tvrtke, koji je smješten u Zagrebu, doveli su Ivanu Smoljan Dobranović, donedavnu menadžericu u S&T-u.

Ključna zadaća pozicije VP of Engineering, na koju je došla Smoljan Dobranović, je uskladiti aktivnosti i faze razvoja softvera s poslovnim ciljevima kompanije te je njezina uloga više menadžerska nego tehnička.

Repsly je došao do faze razvoja gdje ih čeka organizacijska i procesna transformacija što se i vidi po tome da je u ovoj godini u kompaniju došlo nekoliko iskusnih menadžera, a neka su menadžerska mjesta još uvijek slobodna te traje potraga za kvalitetnim kadrom. Osim na strani menadžmenta, tim se povećava i u dijelu razvoja softverskih rješenja.

"U Repsly me privukla kombinacija nekoliko ključnih faktora. Jedan od njih je prilika da radim na razvoju proizvoda i to u SaaS (Software as a Service) svijetu kojem je ključni kanal prodaje inbound marketing. Privukao me izuzetno energičan tim koji iza sebe ima već veliki uspjeh, a pred kojim opet leže izazovi kakve si samo može poželjeti svaki profesionalac koji ima želju za rastom, razvojem i stjecanjem iskustva u zanimljivim vremenima intenzivnog rasta kompanije i osvajanja novih tržišta", rekla je Smoljan Dobranović o svojoj novoj ulozi.

Dodala je kako joj startup okolina nije strana, budući da je radila u nekoliko startupa te bila i osnivačica jednog.

"Repsly ima vrhunski proizvod s ogromnim potencijalom te korisnicima u 70 zemalja svijeta. Naša platforma nikad ne spava te radimo u intenzivnom 24x7 režimu. Sve su to posebni profesionalni izazovi koje nudi rijetko koja tvrtka u Hrvatskoj te iskustva koja se u takvoj okolini stječu uglavnom se i traže negdje vani. Za mene je područje field activity managementa u CPG industriji, koja je Repslyjev fokus, također novo područje koje sa zadovoljstvom otkrivam", zaključila je Smoljan Dobranović.

Još iz kategorije

Facebook kreće u monetizaciju WhatsAppa

Facebook kreće u monetizaciju WhatsAppa

21.08.2018. komentiraj

Facebook je prije četiri godine za ukupne 22 milijardi američkih dolara preuzeo WhatsApp i obećao da neće dirati u politiku koju su postavili prethodni vlasnici. Dakle, aplikacija je ostala besplatna i potpuno slobodna od oglasa bilo kakvog tipa, ali naravno da su se u Facebooku trudili pronaći način kako monetizirati bogatu mu akviziciju.

TOP 50 na IT tržištu prema visini neto plaće

TOP 50 na IT tržištu prema visini neto plaće

19.08.2018. komentiraj

Nastavljamo s analizom domaćeg ICT tržišta i završavamo s računalnim tržištem, a sve prema podacima koje je prikupila tvrtka Bisnode i portal Poslovna.hr. I ovog puta želimo još jednom napomenuti kako je analiza domaćeg ICT tržišta rađena prema važećoj nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti i to prema nekoliko skupina u koje smo podijelili tvrtke-. Znači prema NKD-ovima u softverski segment dolaze tvrtke kojima je NKD 62.01, 62.02, 62.03,  62.09, 63.11. Inače ovo je segment koji još nismo analizirali i to krećemo danas nakon što u sektoru IT/računala proanaliziramo najveće prosječne neto plaće u tvrtkama u IT segmentu kojem pripadaju sljedeći NKD-ovi 26.20. 58.21, 58.29, 95.11.

TOP 20 na IT tržištu prema izvozu

TOP 20 na IT tržištu prema izvozu

18.08.2018. komentiraj

Možda smo nekima dosadni s brojkama i s pojedinačnim analizama pojedinog segmenta ICT tržišta prema ključnim pokazateljima koje je prikupio Bisnode i portal Poslovna.hr ali podaci u nekim segmentima mogu biti vrlo zanimljiv.