iPad dominira mobilnim oglašavanjem na tabletima

iPad dominira mobilnim oglašavanjem na tabletima

Tvrtka za mobilno oglašavanje Velti je objavila svoje mjesečno izvješće o prikazanom broju reklama preko svoje mreže. iPad je apsolutni lider kada je riječ o tržištu tableta, te preuzima dio iPhone oglašavanja u smislu ukupne dominacije među mobilnim oglasima. Što se tiče iPad mini uređaja on zauzima mali udio tržišta te je u laganom rastu. Od strane Android platforme jedino je Kindle Fire vrijedan spomena.

Izvješće tvrtke Velti otkrilo je da iPad dominira sa 91,6 posto svi prikazanih oglasa na tablet uređajima tijekom ožujka, iPad mini je izgubio dio tržišta te je smješten na drugom mjestu sa zaostatkom od jednog boda sa 6,2 posto udjela, Kindle Fire je sljedeći tablet uređaj koji zauzima mali udio od svega 1,6 posto, ali je vodeći među Android tablet uređajima. Daleko iza Kindle Fire-a smjestila se Samsung Galaxy Tab linija proizvoda. Amazon i Samsung uređaji čine 74.3 i 26.2 posto ukupnog udjela Android tableta.

Među mobilnim telefonima, iPhone uvjerljivo vodi sa serijom svojih uređaja, tako iPhone 4 i dalje vodi sa 13,3 posto udjela u broju prikazivanja oglasa. iPhone uređaji čine 8 od 10 najboljih uređaja, te Samsung S2 i S3 zauzimaju osmo i deseto mjesto. Samsung je vodeći sa 68.2 posto udjela u broju prikazanih oglasa na Android platformi.

U ožujku, najveća uporaba aplikacija bila je vikendima, s mnogo većim odstupanjem između petka/subote/nedjelje. Velti je zabilježio rast CTR-a na Androidu te pad na iOS-u, što znači da su korisnici Android-a unatoč manjem udjelu Android-a u ukupnom broju prikaza oglasa imali veću vjerojatnost da će realizirati kupnj.

To može biti rezultat fleksibilnijih pravila za vrste oglasa i kampanja koje se mogu pojaviti na Android aplikacijama u odnosu na iOS, ali iOS je bio bolji u smislu eCPM-a, te se razmak između iOS-a i Androida smanjio. Korisnici iOS-a generirali su oglašivačima malo manji prihod nego korisnici Android-a.

Još iz kategorije

Ericsson nastavio rast

Ericsson nastavio rast

25.01.2020. komentiraj

Prema financijskim pokazateljima Ericsson je zabilježio rast prodaje na 6,3 milijarde eura što kada se prodaja prilagodi za usporedne stavke i tečaj porasla je 1%. Smanjenje u Sjevernoj Americi nadoknađeno je rastom na ostalim tržištima, prvenstveno na Srednjem istoku i u Sjevernoj Aziji. Objavljena prodaja porasla je 4%.

PC gameri sve više odustaju od Intela i okreću se AMD-u

PC gameri sve više odustaju od Intela i okreću se AMD-u

24.01.2020. komentiraj

Intel posljednjih godinu do dvije muku muči na tržištu kojim je nekad dominirao jer AMD ubire svoj udio gdje god stigne, pa tako i među gamerima koji u povećoj mjeri izabiru upravo njegove proizvode. Konkretno, 41 posto PC gamera okrenulo se AMD-u i stigao je trenutak da se Intel zabrine.

Settle se širi po Hrvatskoj

Settle se širi po Hrvatskoj

22.01.2020. komentiraj

Norveška tvrtka Auka, autori aplikacije za mobilno plaćanje Settle, i vodeći ponuđač rješenja za plaćanje u ugostiteljstvu u Hrvatskoj, tvrtka Remaris, potpisali su sporazum o distribucijskom i tehnološkom partnerstvu kojim je svim korisnicima Remarisova sustava omogućeno da potencijalno i u svojem ugostiteljskom objektu – kafiću, restoranu, bistrou – počnu prihvaćati Settle kao način plaćanja.