iPad dominira mobilnim oglašavanjem na tabletima

iPad dominira mobilnim oglašavanjem na tabletima

Tvrtka za mobilno oglašavanje Velti je objavila svoje mjesečno izvješće o prikazanom broju reklama preko svoje mreže. iPad je apsolutni lider kada je riječ o tržištu tableta, te preuzima dio iPhone oglašavanja u smislu ukupne dominacije među mobilnim oglasima. Što se tiče iPad mini uređaja on zauzima mali udio tržišta te je u laganom rastu. Od strane Android platforme jedino je Kindle Fire vrijedan spomena.

Izvješće tvrtke Velti otkrilo je da iPad dominira sa 91,6 posto svi prikazanih oglasa na tablet uređajima tijekom ožujka, iPad mini je izgubio dio tržišta te je smješten na drugom mjestu sa zaostatkom od jednog boda sa 6,2 posto udjela, Kindle Fire je sljedeći tablet uređaj koji zauzima mali udio od svega 1,6 posto, ali je vodeći među Android tablet uređajima. Daleko iza Kindle Fire-a smjestila se Samsung Galaxy Tab linija proizvoda. Amazon i Samsung uređaji čine 74.3 i 26.2 posto ukupnog udjela Android tableta.

Među mobilnim telefonima, iPhone uvjerljivo vodi sa serijom svojih uređaja, tako iPhone 4 i dalje vodi sa 13,3 posto udjela u broju prikazivanja oglasa. iPhone uređaji čine 8 od 10 najboljih uređaja, te Samsung S2 i S3 zauzimaju osmo i deseto mjesto. Samsung je vodeći sa 68.2 posto udjela u broju prikazanih oglasa na Android platformi.

U ožujku, najveća uporaba aplikacija bila je vikendima, s mnogo većim odstupanjem između petka/subote/nedjelje. Velti je zabilježio rast CTR-a na Androidu te pad na iOS-u, što znači da su korisnici Android-a unatoč manjem udjelu Android-a u ukupnom broju prikaza oglasa imali veću vjerojatnost da će realizirati kupnj.

To može biti rezultat fleksibilnijih pravila za vrste oglasa i kampanja koje se mogu pojaviti na Android aplikacijama u odnosu na iOS, ali iOS je bio bolji u smislu eCPM-a, te se razmak između iOS-a i Androida smanjio. Korisnici iOS-a generirali su oglašivačima malo manji prihod nego korisnici Android-a.

Još iz kategorije

Payten kupio Gastrobit

Payten kupio Gastrobit

10.08.2020. komentiraj

Tvrtka Payten kupila je 100 postotni udio u Gastrobit Grc Grupi koja se bavi proizvodnjom softverskih rješenja za ugostiteljstvo, trgovinu i financije. Akvizicija je potvrda Paytenove strategije razvoja da tvrtkama iz niza uslužnih grana ponudi najbolja cjelovita tehnološka rješenja u području plaćanja.

Javne nabave u srpnju vrijedne 285 milijuna kuna

Javne nabave u srpnju vrijedne 285 milijuna kuna

10.08.2020. komentiraj

Najnoviji podaci o IT javnim nabavama govore kako je u srpnju ove godine ugovorena vrijednost dosegla 285,04 milijuna kuna, dok je procijenjena vrijednost tih ugovora 300,98 milijuna kuna, govore podaci Tenderi.hr. Prema njihovim podacima najveći ugovaratelj u srpnju bio je APIS IT sa 119,11 milijuna kuna, slijedi na drugom mjestu InfoDom s 22,72 milijuna kuna, a na trećem mjestu je Comping s 22,18 milijuna kuna. Među dobitnicima u srpnju su među prvih pet još i King ICT s 15,11 milijuna kuna, a na petom mjestu je In2 s tek nešto manje od 8 milijuna kuna.

Novi Schneiderov inovacijski centar ovog puta u istočnoj Europi

Novi Schneiderov inovacijski centar ovog puta u istočnoj Europi

08.08.2020. komentiraj

Schneider Electric  otvorio je svoj prvi centar za inovacije u istočnoj Europi, koji je spreman primiti posjetitelje iz svih zemalja regije i šire, ne samo fizičkom posjetom već i virtualno. Inovacijski centar posjeduje pokazni prostor u kojem posjetitelji mogu „uživo“ doživjeti IoT tehnologije, ne samo Schneider Electrica već i ostalih kompanija, objedinjene na otvorenoj IoT i cybersecure platformi EcoStruxure. Nova, pokazna Pametna tvornica nalazi se u Plovdivu u Bugarskoj.