iPad dominira mobilnim oglašavanjem na tabletima

iPad dominira mobilnim oglašavanjem na tabletima

Tvrtka za mobilno oglašavanje Velti je objavila svoje mjesečno izvješće o prikazanom broju reklama preko svoje mreže. iPad je apsolutni lider kada je riječ o tržištu tableta, te preuzima dio iPhone oglašavanja u smislu ukupne dominacije među mobilnim oglasima. Što se tiče iPad mini uređaja on zauzima mali udio tržišta te je u laganom rastu. Od strane Android platforme jedino je Kindle Fire vrijedan spomena.

Izvješće tvrtke Velti otkrilo je da iPad dominira sa 91,6 posto svi prikazanih oglasa na tablet uređajima tijekom ožujka, iPad mini je izgubio dio tržišta te je smješten na drugom mjestu sa zaostatkom od jednog boda sa 6,2 posto udjela, Kindle Fire je sljedeći tablet uređaj koji zauzima mali udio od svega 1,6 posto, ali je vodeći među Android tablet uređajima. Daleko iza Kindle Fire-a smjestila se Samsung Galaxy Tab linija proizvoda. Amazon i Samsung uređaji čine 74.3 i 26.2 posto ukupnog udjela Android tableta.

Među mobilnim telefonima, iPhone uvjerljivo vodi sa serijom svojih uređaja, tako iPhone 4 i dalje vodi sa 13,3 posto udjela u broju prikazivanja oglasa. iPhone uređaji čine 8 od 10 najboljih uređaja, te Samsung S2 i S3 zauzimaju osmo i deseto mjesto. Samsung je vodeći sa 68.2 posto udjela u broju prikazanih oglasa na Android platformi.

U ožujku, najveća uporaba aplikacija bila je vikendima, s mnogo većim odstupanjem između petka/subote/nedjelje. Velti je zabilježio rast CTR-a na Androidu te pad na iOS-u, što znači da su korisnici Android-a unatoč manjem udjelu Android-a u ukupnom broju prikaza oglasa imali veću vjerojatnost da će realizirati kupnj.

To može biti rezultat fleksibilnijih pravila za vrste oglasa i kampanja koje se mogu pojaviti na Android aplikacijama u odnosu na iOS, ali iOS je bio bolji u smislu eCPM-a, te se razmak između iOS-a i Androida smanjio. Korisnici iOS-a generirali su oglašivačima malo manji prihod nego korisnici Android-a.

Još iz kategorije

Vertiv najavljuje buduće investicije i nova radna mjesta u Hrvatskoj

Vertiv najavljuje buduće investicije i nova radna mjesta u Hrvatskoj

20.10.2019. komentiraj

Tvrtka Vertiv u svojim je novim prostorima predstavila dosadašnje poslovne rezultate te budeće planove razvoja i novih investicija u Hrvatskoj i regiji. Ova globalna tvrtka u Hrvatskoj je pod imenom Vertiv Croatia prisutna od 2017. godine, a danas zapošljava više od 200 stručnjaka. Vertiv Croatia je ujedno i prodajno servisni centar za 20 zemalja, proizvodni centar za EMEA regiju te Vertiv svjetski centar na polju dizajniranja podatkovnih centara. Zahvaljujući ekspertizi, inovacijama i kreativnosti domaćih stručnjaka, kompanija Vertiv Croatia bilježi brz napredak i razvoj, a u protekloj godini zabilježila je prihode u iznosu od 350 milijuna kuna.

EU donijela povećan uvoz, ali i pristup tržištu od pola milijarde kupaca

EU donijela povećan uvoz, ali i pristup tržištu od pola milijarde kupaca

19.10.2019. komentiraj

„U prvih je osam mjeseci 2019. godine maloprodajni promet EU je u prosjeku bio rastao  za 2,7 posto u odnosu na isto razdoblje 2018., a u Hrvatskoj  je porastao za čak 5 posto. Ulazak u EU nam nije donio bitne promjene u razvoju maloprodaje jer je ona već ranije dosegnula europske i svjetske standarde. Ukidanje carina unutar Unije rezultiralo je većim unosom prehrambenih proizvoda, no, s druge strane, i našim je proizvođačima otvoren put na police europskog tržišta od pola milijarde kupaca“, istaknuo je potpredsjednik HGK za trgovinu i financije Josip Zaher na otvaranju konferencije.

Korporacije se okreću cloudu

Korporacije se okreću cloudu

18.10.2019. komentiraj

Korporacije su napravile još oštriji zaokret prema cloudu jer većina njih namjerava smanjiti potrošnju na tradicionalni softver te se okrenuti prema onim proizvođačima koji nude cloud alternative.