iPad dominira mobilnim oglašavanjem na tabletima

iPad dominira mobilnim oglašavanjem na tabletima

Tvrtka za mobilno oglašavanje Velti je objavila svoje mjesečno izvješće o prikazanom broju reklama preko svoje mreže. iPad je apsolutni lider kada je riječ o tržištu tableta, te preuzima dio iPhone oglašavanja u smislu ukupne dominacije među mobilnim oglasima. Što se tiče iPad mini uređaja on zauzima mali udio tržišta te je u laganom rastu. Od strane Android platforme jedino je Kindle Fire vrijedan spomena.

Izvješće tvrtke Velti otkrilo je da iPad dominira sa 91,6 posto svi prikazanih oglasa na tablet uređajima tijekom ožujka, iPad mini je izgubio dio tržišta te je smješten na drugom mjestu sa zaostatkom od jednog boda sa 6,2 posto udjela, Kindle Fire je sljedeći tablet uređaj koji zauzima mali udio od svega 1,6 posto, ali je vodeći među Android tablet uređajima. Daleko iza Kindle Fire-a smjestila se Samsung Galaxy Tab linija proizvoda. Amazon i Samsung uređaji čine 74.3 i 26.2 posto ukupnog udjela Android tableta.

Među mobilnim telefonima, iPhone uvjerljivo vodi sa serijom svojih uređaja, tako iPhone 4 i dalje vodi sa 13,3 posto udjela u broju prikazivanja oglasa. iPhone uređaji čine 8 od 10 najboljih uređaja, te Samsung S2 i S3 zauzimaju osmo i deseto mjesto. Samsung je vodeći sa 68.2 posto udjela u broju prikazanih oglasa na Android platformi.

U ožujku, najveća uporaba aplikacija bila je vikendima, s mnogo većim odstupanjem između petka/subote/nedjelje. Velti je zabilježio rast CTR-a na Androidu te pad na iOS-u, što znači da su korisnici Android-a unatoč manjem udjelu Android-a u ukupnom broju prikaza oglasa imali veću vjerojatnost da će realizirati kupnj.

To može biti rezultat fleksibilnijih pravila za vrste oglasa i kampanja koje se mogu pojaviti na Android aplikacijama u odnosu na iOS, ali iOS je bio bolji u smislu eCPM-a, te se razmak između iOS-a i Androida smanjio. Korisnici iOS-a generirali su oglašivačima malo manji prihod nego korisnici Android-a.

Još iz kategorije

Nvidia opet uzela AMD-u veliki dio udjela na tržištu grafičkih kartica

Nvidia opet uzela AMD-u veliki dio udjela na tržištu grafičkih kartica

11.12.2019. komentiraj

Jon Peddie Research u posljednjem je istraživanju pokazao da Nvidia vraća dominaciju nad AMD-om, koju je posljednjih nekoliko kvartala izgubila. Konkretno, u pretposljednjem ove godine imala je udio od 72,92 posto, dok je AMD na preostalih 27,08 posto. Naravno, to se tiče grafičkih kartica.

Konsolidirani prihodi King ICT-a premašit će milijardu kuna u 2019. godini

Konsolidirani prihodi King ICT-a premašit će milijardu kuna u 2019. godini

11.12.2019. komentiraj

Poslovni rezultati jedne od najjačih domaćih ICT tvrtki King ICT premašit će ukupno milijardu kuna, potvrdio je pred novinarima danas predsjednik Uprave Plamenko Barišić. Prema njegovim riječima to znači da će u Hrvatskoj prihodi King ICT-a preskočiti 750 milijuna kuna, dok će tvrtka Smart Energy koja se bavi tehnološkim rješenjima za objekte dosegnuti više od 190 milijuna kuna. Ostatak otpada na konsolidirane prihode četiriju King ICT-ovih tvrtki u regiji od koji su posebno zadovoljni poslovanje u Bosni i Hercegovini.

Više od 30 godina poslovanja Oglasnika

Više od 30 godina poslovanja Oglasnika

10.12.2019. komentiraj

Oglasnik je razvio kombinaciju tiskanog i online izdanja te mobilnu aplikaciju. Osim Oglasnika, osnovanog još 1989. kao prva privatna novina, grupacija Oglasnik uključuje i portale oglasnik.hr, posao.hr, auti.hr, edukacija.hr, kao i tiskovina Nekretnine.