iOS generira više prihoda od Androida

iOS generira više prihoda od Androida

Foto: Fotolia

Platforma za mobilno oglašavanje Opera Mediaworks izdala je izvješće o mobilnom oglašavanju za prvi kvartal 2013 godine. Izvješće pokazuje da iOS generira više prihoda od bilo koje druge mobilne platforme uključujući i Android.

Opera prikuplja podatke putem svojih podružnica AdMarvel , Mobile Theory, and 4th Screen koji svi zajedno generiraju više od 50 milijardi prikazivanja oglasa mjesečno. Studija ističe tri vodeće činjenice o trenutnom tržištu mobilnog oglašavanja.

Prva činjenica pokazuje da unatoč tržišnoj dominaciji iPhone-a u oglašavanju i dalje se vodi tijesna borba između iPhone-a i Androida. Druga prikazuje kontinuirani rast međunarodnog mobilnog oglašavanja, te važnost inteligentnog prioriteta za oglašivače kako bi doprli do ciljane publike.

Trenutni iOS proizvodi čine 44,53 posto mobilnog oglašivačkog prometa, te 49,23 posto prihoda od oglasa, što je gotovo polovica svih prihoda od mobilnog oglašavanja.

Njihov najbliži konkurent Android ima 31,26 posto mobilnog prometa i 26,72 posto prihoda od oglašavanja.

Američko tržište je i dalje vodeće u zahtjevima za oglašavanje kroz sve Opera oglašivačke platforme, te bilježi pad zahtjeva za oglašavanje dok se u drugim regijama bilježi rast potražnje. Iako je američko tržište i dalje dominantno, broj prikazivanja oglasa pada te je u posljednjem kvartalu iznosilo 60 posto, dok je u ovom kvartalu palo na 50,7 posto.

Europska potražnja za oglašavanjem sa 14,51 posto u prethodnom kvartalu narasla je na 21,55 posto u ovom kvartalu.

Još iz kategorije

Vertiv najavljuje buduće investicije i nova radna mjesta u Hrvatskoj

Vertiv najavljuje buduće investicije i nova radna mjesta u Hrvatskoj

20.10.2019. komentiraj

Tvrtka Vertiv u svojim je novim prostorima predstavila dosadašnje poslovne rezultate te budeće planove razvoja i novih investicija u Hrvatskoj i regiji. Ova globalna tvrtka u Hrvatskoj je pod imenom Vertiv Croatia prisutna od 2017. godine, a danas zapošljava više od 200 stručnjaka. Vertiv Croatia je ujedno i prodajno servisni centar za 20 zemalja, proizvodni centar za EMEA regiju te Vertiv svjetski centar na polju dizajniranja podatkovnih centara. Zahvaljujući ekspertizi, inovacijama i kreativnosti domaćih stručnjaka, kompanija Vertiv Croatia bilježi brz napredak i razvoj, a u protekloj godini zabilježila je prihode u iznosu od 350 milijuna kuna.

EU donijela povećan uvoz, ali i pristup tržištu od pola milijarde kupaca

EU donijela povećan uvoz, ali i pristup tržištu od pola milijarde kupaca

19.10.2019. komentiraj

„U prvih je osam mjeseci 2019. godine maloprodajni promet EU je u prosjeku bio rastao  za 2,7 posto u odnosu na isto razdoblje 2018., a u Hrvatskoj  je porastao za čak 5 posto. Ulazak u EU nam nije donio bitne promjene u razvoju maloprodaje jer je ona već ranije dosegnula europske i svjetske standarde. Ukidanje carina unutar Unije rezultiralo je većim unosom prehrambenih proizvoda, no, s druge strane, i našim je proizvođačima otvoren put na police europskog tržišta od pola milijarde kupaca“, istaknuo je potpredsjednik HGK za trgovinu i financije Josip Zaher na otvaranju konferencije.

Korporacije se okreću cloudu

Korporacije se okreću cloudu

18.10.2019. komentiraj

Korporacije su napravile još oštriji zaokret prema cloudu jer većina njih namjerava smanjiti potrošnju na tradicionalni softver te se okrenuti prema onim proizvođačima koji nude cloud alternative.