iOS generira više prihoda od Androida

iOS generira više prihoda od Androida

Foto: Fotolia

Platforma za mobilno oglašavanje Opera Mediaworks izdala je izvješće o mobilnom oglašavanju za prvi kvartal 2013 godine. Izvješće pokazuje da iOS generira više prihoda od bilo koje druge mobilne platforme uključujući i Android.

Opera prikuplja podatke putem svojih podružnica AdMarvel , Mobile Theory, and 4th Screen koji svi zajedno generiraju više od 50 milijardi prikazivanja oglasa mjesečno. Studija ističe tri vodeće činjenice o trenutnom tržištu mobilnog oglašavanja.

Prva činjenica pokazuje da unatoč tržišnoj dominaciji iPhone-a u oglašavanju i dalje se vodi tijesna borba između iPhone-a i Androida. Druga prikazuje kontinuirani rast međunarodnog mobilnog oglašavanja, te važnost inteligentnog prioriteta za oglašivače kako bi doprli do ciljane publike.

Trenutni iOS proizvodi čine 44,53 posto mobilnog oglašivačkog prometa, te 49,23 posto prihoda od oglasa, što je gotovo polovica svih prihoda od mobilnog oglašavanja.

Njihov najbliži konkurent Android ima 31,26 posto mobilnog prometa i 26,72 posto prihoda od oglašavanja.

Američko tržište je i dalje vodeće u zahtjevima za oglašavanje kroz sve Opera oglašivačke platforme, te bilježi pad zahtjeva za oglašavanje dok se u drugim regijama bilježi rast potražnje. Iako je američko tržište i dalje dominantno, broj prikazivanja oglasa pada te je u posljednjem kvartalu iznosilo 60 posto, dok je u ovom kvartalu palo na 50,7 posto.

Europska potražnja za oglašavanjem sa 14,51 posto u prethodnom kvartalu narasla je na 21,55 posto u ovom kvartalu.

Još iz kategorije

München se ponovno vraća na Linux

München se ponovno vraća na Linux

25.05.2020. komentiraj

Zavrzlame oko Münchena, Linuxa i Windowsa ne prestaju, a čini se da je pitanje korištenja operativnog sustav u gradskim institucijama postalo političko pitanje. Dakle, ponajveći njemački grad vraća se na Linux. Nakon što je već bio “na njemu” pa 2017. prešao natrag na Windows.

HAMAG-BICRO osigurao potporu od 230 milijuna kuna za 2500 poduzetnika

HAMAG-BICRO osigurao potporu od 230 milijuna kuna za 2500 poduzetnika

22.05.2020. komentiraj

HAMAG-BICRO je kroz mjere Vlade Republike Hrvatske, a u okviru paketa pomoći mikro, malim i srednjim poduzetnicima uslijed epidemije uzrokovane koronavirusom, potaknuo gospodarstvo u iznosu od 230 milijuna kuna. Agencija je među prvima, već 6. ožujka 2020. godine, aktivirala provedbu šest mjera te je u samo dva mjeseca putem zajmova osigurala likvidnost za više od 500 poduzetnika u iznosu većem od 165 milijuna kuna.

Vlasnik Lidla pokreće vlastito konkurentsko rješenje za Amazon Web Services

Vlasnik Lidla pokreće vlastito konkurentsko rješenje za Amazon Web Services

21.05.2020. komentiraj

Lidlova i Kauflandova matična kompanija Schwarz Group odlučila se ući na tržište kojim vlada Amazon pa pokušati napraviti omanji potres i prikupiti poveći dio udjela. Pokušat će to pokretanjem vlastite cloud računalne usluge za maloprodajne trgovine “treće strane”.