iOS generira više prihoda od Androida

iOS generira više prihoda od Androida

Foto: Fotolia

Platforma za mobilno oglašavanje Opera Mediaworks izdala je izvješće o mobilnom oglašavanju za prvi kvartal 2013 godine. Izvješće pokazuje da iOS generira više prihoda od bilo koje druge mobilne platforme uključujući i Android.

Opera prikuplja podatke putem svojih podružnica AdMarvel , Mobile Theory, and 4th Screen koji svi zajedno generiraju više od 50 milijardi prikazivanja oglasa mjesečno. Studija ističe tri vodeće činjenice o trenutnom tržištu mobilnog oglašavanja.

Prva činjenica pokazuje da unatoč tržišnoj dominaciji iPhone-a u oglašavanju i dalje se vodi tijesna borba između iPhone-a i Androida. Druga prikazuje kontinuirani rast međunarodnog mobilnog oglašavanja, te važnost inteligentnog prioriteta za oglašivače kako bi doprli do ciljane publike.

Trenutni iOS proizvodi čine 44,53 posto mobilnog oglašivačkog prometa, te 49,23 posto prihoda od oglasa, što je gotovo polovica svih prihoda od mobilnog oglašavanja.

Njihov najbliži konkurent Android ima 31,26 posto mobilnog prometa i 26,72 posto prihoda od oglašavanja.

Američko tržište je i dalje vodeće u zahtjevima za oglašavanje kroz sve Opera oglašivačke platforme, te bilježi pad zahtjeva za oglašavanje dok se u drugim regijama bilježi rast potražnje. Iako je američko tržište i dalje dominantno, broj prikazivanja oglasa pada te je u posljednjem kvartalu iznosilo 60 posto, dok je u ovom kvartalu palo na 50,7 posto.

Europska potražnja za oglašavanjem sa 14,51 posto u prethodnom kvartalu narasla je na 21,55 posto u ovom kvartalu.

Još iz kategorije

Novi Schneiderov inovacijski centar ovog puta u istočnoj Europi

Novi Schneiderov inovacijski centar ovog puta u istočnoj Europi

08.08.2020. komentiraj

Schneider Electric  otvorio je svoj prvi centar za inovacije u istočnoj Europi, koji je spreman primiti posjetitelje iz svih zemalja regije i šire, ne samo fizičkom posjetom već i virtualno. Inovacijski centar posjeduje pokazni prostor u kojem posjetitelji mogu „uživo“ doživjeti IoT tehnologije, ne samo Schneider Electrica već i ostalih kompanija, objedinjene na otvorenoj IoT i cybersecure platformi EcoStruxure. Nova, pokazna Pametna tvornica nalazi se u Plovdivu u Bugarskoj.

Veritas Technologies proglašen liderom u području rješenja za backup i povrat podataka 15. put zaredom

Veritas Technologies proglašen liderom u području rješenja za backup i povrat podataka 15. put zaredom

07.08.2020. komentiraj

Veritas Technologies ponovno je pozicionirana kao lider u Gartnerovom Magičnom kvadrantu za backup i povrat podataka u podatkovnim centrima za 2020. godinu – čime se može pohvaliti da je ovaj uspjeh ostvarila već 15. put zaredom.

Huawei pretekao Samsung i postao najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu

Huawei pretekao Samsung i postao najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu

06.08.2020. komentiraj

Huawei je prvi put u povijesti postao najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu, kad se gledaju rezultati jednog kvartalnog razdoblja. Dakle, nakon što je u travnju i svibnju bio ispred svih, potvrdilo se to i u periodu od 90 dana.