INTERVJU: Osigurateljna industrija prilagođava se promjenama – VR, AR, AI postaju značajni dio poslovanja

INTERVJU: Osigurateljna industrija prilagođava se promjenama – VR, AR, AI postaju značajni dio poslovanja

Među vrlo konzervativnim industrijama kada je riječ o upotrebi naprednih tehnologija svakako je i osiguravateljska industrija, ao tome kako se ona prilagođava današnjim promjenama koje su sve veće i brže razgovarali smo s Josipom Kljakovićem Gašpićem, voditelj Službe za inovacije i razvoj Wiener osiguranja koji ističe postoji inovativni model koji se u praksi pokazao uspješnim, a to je je bliska suradnja osiguratelja s tehnološkim stručnjacima iz IT industrije, kao što su InsurTech i FinTech, a sve se više koriste i proširena stvarnost i automatska analitika slika.

Prema njegovim riječima digitalizacija složenih i slojevitih proizvoda i procesa iziskuje veće resurse te bi se iz tog razloga veliki dio proaktivnosti osiguratelja u nadolazećem razdoblju trebao temeljiti na pojednostavljenju proizvoda i procesa u cilju rasterećenja klijenata, zaposlenika i poslovnih partnera.

Industrija osiguranja vrlo je konzervativna Međutim danas svi govore o digitalnoj transformaciji što ona za vas znači?

Digitalna transformacija, posebice u srednjoročnom razdoblju, ima iznimnu važnost. Kako bi ostali uspješni, klijentima moramo nuditi konkurentne proizvode s vrhunskim korisničkim iskustvom. Digitalna transformacija nam omogućava upravo to: s jedne strane uštede i konkurentnu cijenu, a s druge strane kvalitetniji odnos s klijentom. Istodobno, otvaraju nam se i nove prilike koje omogućavaju kreiranje novih usluga s dodanom vrijednosti.

Inovacije su rijetkost u industriji osiguranja. Što je danas moguće postići zahvaljujući informatičkim tehnologijama?

U našoj osnovnoj djelatnosti, preuzimanju rizika, konzervativnost je vrijednost koja nas čuva od turbulencija u poslovanju.  Međutim, postoji inovativni model koji se u praksi pokazao uspješnim, a to je je bliska suradnja osiguratelja s tehnološkim stručnjacima iz IT industrije, kao što su InsurTech i FinTech, a osiguratelji se tada pojavljuju u ulozi „early adopters-a“ tj. ranih usvajatelja novih tehnologija. Primjerice, u području obrade odštetnih zahtjeva, kombinacija „remote damage assesment“ aplikativna podrška za izvid štete bez izlaska na teren, „augmented reality“ proširena stvarnost za rekonstrukciju štetnog događaja i „image analytics“ automatizirana obrada slika u cilju sprečavanja prevara i određivanja adekvatne odštete te se tako može značajno skratiti proces obrade šteta, donijeti značajne uštede i povećati zadovoljstvo klijenata.

Na koji se način koriste podaci? Big data analitika odavno postoji, danas je tu machine leraning, deep learning, AI?

Matematički modeli koji na osnovu povijesnih podataka prognoziraju neizvjesne buduće događaje su već stoljećima ugrađeni u samu srž poslovnog modela osiguratelja. Napredak tehnologije, posebice rast snage računala i povećanje količine raspoloživih podataka, omogućio je da se ti modeli dodatno razviju u smjeru koji spominjete. Primjerice, prediktivne analize danas se već učestalo koriste u procesu prihvata u osiguranje kako bi se brzo i bez ljudske intervencije odredile konzistentne i pouzdane razine rizičnosti pojedinog objekta osiguranja.

U strogo reguliranoj industriji, koju pritišću FinTech kompanije - kako uopće biti proaktivan i odgovoriti na velike zahtjeve korisnika?

Osobno vjerujem kako je pojednostavljenje proizvoda, procesa, organizacije rada i svih drugih čimbenika jedan od ključnih preduvjeta za uspjeh u ovakvom okruženju. Klijenti očekuju jasne i lako razumljive proizvode te isto takvo korisničko iskustvo. Regulativa na složenije proizvode postavlja i veće zahtjeve. Digitalizacija složenih i slojevitih proizvoda i procesa iziskuje veće resurse. Iz tog bi se razloga veliki dio proaktivnosti osiguratelja u nadolazećem razdoblju trebao temeljiti na pojednostavljenju proizvoda i procesa u cilju rasterećenja klijenata, zaposlenika i poslovnih partnera.

Koje su ključne tehnologije i rješenja koje vidite da će vladati u financijskoj industriji u narednim godinama?

Ključne tehnologije, primjerice API servisi i ekosustavi, omogućit će povezivost i dostupnost uz obradu velike količine podataka iz različitih izvora CRM, prediktivni modeli. Sve zajedno će voditi transformaciji korisničkog iskustva kroz bespapirno poslovanje te smanjiti troškove kroz  robotizaciju.

Može li se očekivati neki veliki obrat na tržištu kao što se primjerice događa u bankarskom i kartičarskom sektoru u koji se danas guraju svi?

Možemo očekivati nastavak trenda okrupnjavanja osiguratelja kroz preuzimanja i spajanja. Osobno očekujem da će se u slučaju pojavljivanja novih osiguratelja uglavnom raditi o nišnim igračima. Izuzetak je područje distribucije osiguranja u kojem predviđam da bi moglo doći do značajnih promjena, posebice ako se postojeći osiguratelji neće adekvatno digitalno transformirati.

Još iz kategorije

Zaposlenici tvrde da tvrtke koriste IT za čisti profit, a ne za osnaživanje radnika

Zaposlenici tvrde da tvrtke koriste IT za čisti profit, a ne za osnaživanje radnika

23.09.2019. komentiraj

Kompanija Zensar je napravila zanimljivo istraživanje u kojem je bilo uključeno tisuću zaposlenika viših pozicija u IT i zdravstenom sektoru te stigla do zaključka da bi nadređeni voljeli da im podređeni rade kao strojevi, odnosno, da bi voljeli kad bi upravljali strojevima umjesto ljudima.

Lemax kreće u projekt „Strategija 2023“

Lemax kreće u projekt „Strategija 2023“

23.09.2019. komentiraj

Lemax dobiva pojačanje jer će Miroslav Keleković, vodit će tehnološku transformaciju s timom od 50 stručnjaka čime Lemax kreće u intenzivnu fazu ostvarenja „Strategije 2023“ i nastavak izvoza softverskog rješenja za turističke agencije i turoperatore.

Schneider Electric među 52 kompanije koje mijenjaju svijet

Schneider Electric među 52 kompanije koje mijenjaju svijet

19.09.2019. komentiraj

Schneider Electric ove godine je uvršten na renomiranu listu kompanija “Change the World“ časopisa Fortune za 2019. godinu. Uz Schneider Electric, na toj se listi nalazi još 51 kompanija kojima su globalni izazovi suvremenog društva među visokim prioritetima, odnosno čine njihovu korporativnu strategiju.