INFOGRAFIKA: Serverski proizvodi snažno podižu prihode Microsofta

INFOGRAFIKA: Serverski proizvodi snažno podižu prihode Microsofta
DepositPhotos

Microsoft je fiskalnu godinu završio s sa sjajnim rezultatima zahvaljujući neto dobiti od 16,7 milijardi američkih dolara i ukupnim prihodima od 52 milijarde tijekom razdoblja od travnja do lipnja ove godine. Najbolji je to rezultat za Microsoft otkako je počela pandemija koronavirus.

Najveći pokretač bilo je poslovanje vezano uz servere i cloud s 25 milijardi dolara, odnosno, gotovo polovicom ukupnih prihoda kompanije. Nažalost, neki segmenti su padali, kao Windows, Gaming i Office, ali u Microsoftu očekuju da će doći do oporavka već do kraja ove godine.

To se lako može podnijeti dok Azure i ostala cloud rješenja donose čak 82 posto rasta na godišnjoj razini. Sve drugo potom može imati nešto sporiji start ili priliku za oporavak kad poslovanje krene nešto lošije.

Posebno se to odnosi na Gaming koji ide uzlaznom putanjom, što se vidi po rastu Xbox Game Pass, a posebno nakon predstavljanja videoigre Halo. Uz to, akvizicija Acitivision Blizzarda polako bi trebala početi pokazivati svoje plodove.