INFOGRAFIKA: Računala upravljaju s više dionica nego ljudi

INFOGRAFIKA: Računala upravljaju s više dionica nego ljudi

Foto: Shutterstock

Ugledni The Economist u svom istraživanju vezanom za Sjedinjene Američke Države, analizirao je dionice čija ukupna vrijednost iznosi 31 bilijun američkih dolara te donio zaključak da njima u ovom trenutku upravljaju češće računala no ljudi.

Konkretno, algoritmi i računala automatskim procesima barataju s njih 35,1 posto, a ljudi barataju s njih 24,3 posto. Preostali postoci otpadaju na dionice koje su u vlasništvu ili pojedinaca ili kompanija.

Dakle, ono što korisnici u SAD-u većinom rade u ovom trenutku jest da odrede za određene dionice trenutak kad ih prodati, kad ih "spojiti" pa prodati zajedno ili odrediti uvjete pod kojima ih uopće prodati ili ne prodati. Postoji cijeli niz kriterija koje korisnik može podešavati i automatskim procesom to će se izvoditi u datom trenutku, što olakšava cijeli posao.

No, postoje i kritike takvih postupaka, koje je naveo glavni ekonomist Deutsche Bank Torsten Slok. Naglasio je da su automatski procesi najveći rizik za tržište u ovoj godini jer mogu potencijalno masovnim prodajama urušiti tržišta.

Još iz kategorije

Uber u Hrvatskoj lansirao Uber Connect uslugu dostave paketa

Uber u Hrvatskoj lansirao Uber Connect uslugu dostave paketa

05.06.2020. komentiraj

 

Uber širi svoju ponudu u Hrvatskoj, od danas je njihovim korisnicima u Splitu i Zagrebu na raspolaganju nova usluga - Uber Connect. Riječ je o pristupačnoj usluzi dostave pošiljki isti dan, težine do 20 kg koja se od sada može naručiti kroz Uber aplikaciju. Mogu se slati paketi vrijednosti do 750 kuna koji stanu u prtljažnik srednje velikog automobila.

Tržište pametnih telefona se mijenja, a proizvođači će se morati prilagoditi

Tržište pametnih telefona se mijenja, a proizvođači će se morati prilagoditi

03.06.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa promijenila je svijet kakav poznajemo, barem na određeno razdoblje. Odrazilo se to i na proizvođače pametnih telefona, koji moraju pronaći načine prilagodbe i to im se teško može svidjeti u ovim trenucima. Ali, vremena se mijenjaju, na ovaj ili onaj način, a opstaju samo najjači i najsposobniji.

Fleksibilnost u radu za roditelje

Fleksibilnost u radu za roditelje

03.06.2020. komentiraj

Pogodnostima koje pruža Flexi baby program pod jednakim uvjetima mogu koristiti i majke i očevi koji koriste rodiljni odnosno roditeljski, posvojiteljski ili udomiteljski  dopust. Flexi baby program nova je nadopuna postojećim mjerama obiteljski odgovorne i rodno osviještene politike koje A1 Hrvatska već dulji niz godina provodi i kontinuirano nadograđuje.