INFOGRAFIKA: Pravi novac od video igara dolazi iz softvera

INFOGRAFIKA: Pravi novac od video igara dolazi iz softvera

Foto: Fotolia

Industrija vezana uz video igre prečesto gleda samo hardverski dio poslovanja, iako je već dulje vrijeme jasno da istinski novac donosi softver. Dokazuju to u svom istraživanju ESA (Entertainment Software Association) i NPD Group.

Ali, treba naglasiti da se u bave isključivo područjem Sjedinjenih Američkih Država, što znači da bi na svjetskoj razini situacija zasigurno bila drugačija, s brojkama višima nego što su ove. Ali, za dokazivanje teze o utjecaju softvera na gaming industriju dovoljno je i prikazati američke prilike.

Dakle, još u 2016. godini softverski segment industrije donio je 24,6 milijardi američkih dolara prihoda, pri čemu treba znati da se računaju i prihodi od pretplata i(li) kupovina unutar samih igara. Hardver je pak u istom razdoblju donio 5,8 milijardi dolara prihoda.

Već godinu kasnije i kroz 12 mjeseci 2017. situacija je bila bitno bolja na oba polja, s tim da je softverski segment poslovanja još malo odmaknuo pa tako bilježi prihode od 29,1 milijardu dolara, a hardverski dio poslovanja stao je na prihodima od 6,9 milijardi dolara.

Još iz kategorije

Odlični rezultati Lenova

Odlični rezultati Lenova

22.02.2019. komentiraj

Lenovo je ostvario najveći prihod na razini grupe u posljednje četiri godine s iznosom od 14 milijardi američkih dolara na razini četvrtog kvartala 2018. godine što je porast od 8,5 posto u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine i to 12,8% u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine kada se isključe učinci tečaja.

Umjetna inteligencija će doprinijeti 16 bilijuna dolara globalnom BDP-u do 2030.

Umjetna inteligencija će doprinijeti 16 bilijuna dolara globalnom BDP-u do 2030.

22.02.2019. komentiraj

Umjetna inteligencija imat će izniman utjecaj na svjetsko gospodarstvo jer prognoze su da bi do 2030. godine njena vrijednost mogla iznositi 16 bilijuna američkih dolara, što je točno 16 puta više nego u ovoj godini. Tvrdi tako u svom izvješću lider najveće ruska banke Sberbank, Herman Gref. No, ponajviše se oslanjao na nedavne brojke McKinseya, uz ipak optimističniju prognozu.

VIDEO: Gordana Kovačević za ICTbusiness TV o poslovnim rezultatima

VIDEO: Gordana Kovačević za ICTbusiness TV o poslovnim rezultatima

21.02.2019. komentiraj

Kakvi su rezultati Ericsson Nikole Tesle pitali smo predsjednicu Uprave Gordanu Kovačević koja ističe kako je protekla godina bila je u poslovnom i tehnološkom smislu dinamična, puna izazova, ali i važnih postignuća.