INFOGRAFIKA: Od kuda dolazi zarada Netflixa

INFOGRAFIKA: Od kuda dolazi zarada Netflixa

Foto: DepositPhotos

Netflix se prije gotovo četiri godine proširio diljem svijeta, ali većina zarade i dalje mu pristiže iz Sjedinjenih Američkih Država, no razlika više nije tolika kao u prošlosti pa u kompaniji mogu zadovoljno trljati ruke.

Primjerice, dok u SAD-u i Kanadi kombinirano ukupna brojka pretplatnika iznosi 67,1 milijuna, u EMEA (Europa, Bliski istok, Afrika) regiji iznosi 47,4 milijuna, Latinskoj Americi 29,4 milijuna i u Azijsko-pacifičkoj regiji 14,5 milijuna. Riječ je o trećem kvartalu 2019. i u njemu je globalno pristiglo novih 44 milijuna međunarodnih korisnika i 10,3 milijuna novih korisnika u Sjevernoj Americi.

Da situacija nije nimalo loša potvrđuju brojke iz trećeg kvartala 2019., kad je u Sjevernoj Americi bilo 56,8 milijuna pretplatnika, u EMEA regiji njih 23,1 milijuna, Latinskoj Americi njih 18,3 milijuna i Azijsko-pacifičkoj regiji njih 5,8 milijuna.

Dakle, ulaganje u sadržaj isplati se na globalnoj razini pa se slobodno može kazati da Netflix ima dobru strategiju, u prvom redu profitabilnu. A investitorima je to daleko najvažnije u cijeloj priči.

Još iz kategorije

Koja je svrha digitalne transformacije

Koja je svrha digitalne transformacije

26.11.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa otklonila je svaku sumnju vezanu uz digitalnu transformaciju. Jasno je svima da se ona mora početi provoditi, ako već nekim slučajem nije. Jer, to je budućnost poslovanja praktički svake organizacije na svijetu.

Realme najbrže dogurao do 50 milijuna isporuka mobitela

Realme najbrže dogurao do 50 milijuna isporuka mobitela

25.11.2020. komentiraj

Tržište pametnih telefona u trećem je kvartalu poraslo za 32 posto ukoliko gledamo situaciju u odnosu na drugo tromjesječje ove godine, no na godišnjoj razini svjedočili smo padu od četiri posto. Brojkom, isporučeno je oko 380 milijuna uređaja kroz treći kvartal.

Predstavljena prva pametna poslovna zona u Hrvatskoj

Predstavljena prva pametna poslovna zona u Hrvatskoj

25.11.2020. komentiraj

„Želimo stvoriti uvjete za dolazak novih investitora. Nije to napravljeno preko noći, na tome se radi duži niz godina. Naša zona nije samo 'gola livada', već je u potpunosti spremna za dolazak potencijalnih investitora. Uređena je dokumentacija, komunalna infrastruktura. Imamo izuzetno dobar prometni položaj, niz drugih pogodnosti i tvrtke u okruženju koje mogu pružiti potporu potencijalnom investitoru,“ rekao je gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić povodom današnje online konferencije Prezentacija Industrijsko-logističke zone Kutina i uloga digitalizacije u gospodarstvu u organizaciji HGK i Grada Kutine.