INFOGRAFIKA: Od kuda dolazi zarada Netflixa

INFOGRAFIKA: Od kuda dolazi zarada Netflixa

Foto: DepositPhotos

Netflix se prije gotovo četiri godine proširio diljem svijeta, ali većina zarade i dalje mu pristiže iz Sjedinjenih Američkih Država, no razlika više nije tolika kao u prošlosti pa u kompaniji mogu zadovoljno trljati ruke.

Primjerice, dok u SAD-u i Kanadi kombinirano ukupna brojka pretplatnika iznosi 67,1 milijuna, u EMEA (Europa, Bliski istok, Afrika) regiji iznosi 47,4 milijuna, Latinskoj Americi 29,4 milijuna i u Azijsko-pacifičkoj regiji 14,5 milijuna. Riječ je o trećem kvartalu 2019. i u njemu je globalno pristiglo novih 44 milijuna međunarodnih korisnika i 10,3 milijuna novih korisnika u Sjevernoj Americi.

Da situacija nije nimalo loša potvrđuju brojke iz trećeg kvartala 2019., kad je u Sjevernoj Americi bilo 56,8 milijuna pretplatnika, u EMEA regiji njih 23,1 milijuna, Latinskoj Americi njih 18,3 milijuna i Azijsko-pacifičkoj regiji njih 5,8 milijuna.

Dakle, ulaganje u sadržaj isplati se na globalnoj razini pa se slobodno može kazati da Netflix ima dobru strategiju, u prvom redu profitabilnu. A investitorima je to daleko najvažnije u cijeloj priči.

Još iz kategorije

Shift dev konferencija odgođena za sredinu rujna, a do tada – shift (na) remote

Shift dev konferencija odgođena za sredinu rujna, a do tada – shift (na) remote

29.05.2020. komentiraj

Deveto izdanje konferencije Shift Dev koje se trebalo održati u lipnju, odgađa se za 14. i 15. rujna zbog globalne situacije s koronavirusom. Organizatori najveće developerske konferencije u regiji za rujan planiraju standardno sjajan Shift Dev uživo, na impozantnoj pozornici splitskog HNK. Sve kupljene ulaznice za Shift Dev u lipnju vrijede za novi rujanski termin konferencije.

Tehnološke inovacije su ključne za održivost

Tehnološke inovacije su ključne za održivost

29.05.2020. komentiraj

Najnoviji Ericssonov ConsumerLab izvještaj otkriva nove uvide u stavove korisnika o izazovima održivosti te o potencijalu tehnologije kao podrške u povećavanju vlastitog pozitivnog učinka. Utemeljen na studiji provedenoj na 12.000 korisnika interneta iz cijelog svijeta, izvještaj otkriva trenutačne korisničke stavove o okolišno održivim stilovima života.

Dodijeljeni novci tvrtkama koje su dobile natječaj za inovacije

Dodijeljeni novci tvrtkama koje su dobile natječaj za inovacije

28.05.2020. komentiraj

Ministar Darko Horvat dodijelio je prvih 28 Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za pozitivno evaluirane projekte u sklopu poziva „Inovacije u S3 područjima“. Cilj je ovog natječaja potaknuti nova ulaganja u provedbu rješenja – inovativnih proizvoda ili usluga malih i srednjih poduzetništva (MSP) u S3 područjima kroz dvije vrste inovacijskih aktivnosti: ulaganja u inovacije procesa i/ili organizaciju poslovanja.