INFOGRAFIKA: HP ponovno vodeći na posrnulom PC tržištu

INFOGRAFIKA: HP ponovno vodeći na posrnulom PC tržištu

Tržište osobnih računala nastavlja s padom i u drugom kvartalu ove godine bilježi 61,1 milijuna isporuka diljem svijeta, što je najgori kvartalni rezultat još od 2007. Gartner navodi da je razlog takvoj situaciji povećanje prosječnih cijena računala zbog nestašice komponentni kao DRAM i NAND.

Ipak, neki od proizvođača bilježe pozitivne rezultate, a među njima je američki HP, koji se okoristio lošijom situacijom na svjetskom tržištu te vratio prvo mjesto. Naime, broj isporuka te kompanije bio je na 12,7 milijuna, a samim time i rast od 3,3 posto na godišnjoj razini.

Istovremeno, "dojučerašnji prvak" Lenovo pao je za 8,4 posto i nalazi se na 12,2 milijuna isporuka. Dell je pak porastao za 1,4 posto na 9,6 milijuna, Apple je pao za 0,4 posto i ima 4,2 milijuna isporuka u kvartalu dok su osjetni pad doživjeli Asus s 10,3 posto i četiri milijuna isporuka te Acer s padom od 12,5 posto i 3,9 milijuna isporuka.

Ukoliko se situacija s nestašicom komponentni ne popravi, proizvođači bi mogli proživljavati iznimno teške trenutke...

Još iz kategorije

Ericsson Nikola Tesla nagrađen na Bledu za WaterQ projekt

Ericsson Nikola Tesla nagrađen na Bledu za WaterQ projekt

17.06.2018. komentiraj

Međunarodni Bledski festival vode još jednom se pokazao kao odlična platforma za povezivanje različitih javnih i privatnih organizacija te stručnjaka vezanih uz tematiku očuvanja i održivog korištenja voda. Dodjela nagrada u kategorijama korporativnih, nacionalnih i pojedinačnih projekata, među kojima je nagrada za velike tvrtke pripala Ericssonu Nikoli Tesli, otkrila je najbolje inovacije i prakse u vezi vode te projekte koje bi trebalo slijediti.

Nova generacija obiteljskih tvrtki

Nova generacija obiteljskih tvrtki

17.06.2018. komentiraj

Prema novom istraživanju Centra za obiteljske tvrtke u Deloitteu: Nova generacija voditelja obiteljskih tvrtki – istraživanje poslovnih ekosustava, brojne obiteljske tvrtke koje žele napredovati u današnjem dinamičnom, složenom poslovnom okruženju moraju pomno razmotriti vrste poslovnih odnosa koji mogu proizvesti dodanu vrijednost.

Hrvatski poslodavci optimistični glede zapošljavanja u trećem kvartalu 2018.

Hrvatski poslodavci optimistični glede zapošljavanja u trećem kvartalu 2018.

15.06.2018. komentiraj

Čini se kako će oni koji traže posao u Hrvatskoj uskoro dobiti priliku pronaći novi posao. Ako je suditi po istraživanju tvrtke ManpowerGroup o prognozama zapošljavanja, koje je u Hrvatskoj provedeno po drugi put, možemo očekivati dosta aktivno tržište rada u sljedeća tri mjeseca.