INFOGRAFIKA: Google Play vs Apple App Store

INFOGRAFIKA: Google Play vs Apple App Store

Usporedbom Google Play i Apple App trgovine putem infografike dobivamo svjež pogled na usporedbu ova dva servisa. Većina usporedbe usredotočena je na podatke kao što je broj aplikacija, stopa rasta i prodaje.

Infografika također pruža pogled i na druge podatke poput tržišnog udjela, jednostavnosti otkrivanja aplikacija, cijene distribucije i ostale parametre. Infografika prikazuje da iako Google Play ima puno veći udio u tržištu nego što ima Apple App trgovina, Apple donosi pet puta više dnevnih prihoda u odnosu na Google Play trgovinu. Google ima 74.4 posto udjela na tržištu, a Apple 18.2 posto.

Zbog otvorenosti Android operativnog sustava, mogućnost personalizacije aplikacija na Android sustavu je mnogo veća. Google Play trgovina ima mnogo bolju i točniju tražilici, te je lakše naći željene aplikacije, nego na Apple App trgovini.

Kada je u pitanju rast prihoda diljem svijeta, Apple App trgovina je nadjačala Google Play, u zemljama poput Japana, Rusije i Kine u kojima Apple App trgovina zabilježila najveći rast prihoda.

Infografika: Kinvey

Još iz kategorije

Multinorm - slavonska priča o globalnom uspjehu

Multinorm - slavonska priča o globalnom uspjehu

22.10.2019. komentiraj

Kada direktor jedne hrvatske tvrtke koja posluje s globalnim automobilskim divovima kao što su BMW, Volkswagen i Audi kaže da njegova tvrtka prebrzo raste, znate da je riječ o nesvakidašnjoj uspješnoj priči. Kada uz to još shvatite i da ta tvrtka posluje u Slavoniji, točnije u Gradištu, malom mjestu nedaleko od Županje, tada priča postaje još zanimljivija.

Usporavanje rasta robne razmjene EU

Usporavanje rasta robne razmjene EU

21.10.2019. komentiraj

Podatci o kretanju robne razmjene EU za prvih osam mjeseci konačno potkrepljuju činjenicu da se u ovoj godini bilježi usporavanje globalnog rasta, globalne potražnje i obujma globalne robne razmjene. Točnije, vrijednost izvoza na godišnjoj je razini povećana 3,6% dok je u istom razdoblju prošle godine izvoz povećan 4,2%, a kod uvoza je godišnja stopa rasta smanjena s 5,3% na 4,6%. Pritom je riječ o nominalnom porastu na koji znatno utječe i tečaj.

Vertiv najavljuje buduće investicije i nova radna mjesta u Hrvatskoj

Vertiv najavljuje buduće investicije i nova radna mjesta u Hrvatskoj

20.10.2019. komentiraj

Tvrtka Vertiv u svojim je novim prostorima predstavila dosadašnje poslovne rezultate te budeće planove razvoja i novih investicija u Hrvatskoj i regiji. Ova globalna tvrtka u Hrvatskoj je pod imenom Vertiv Croatia prisutna od 2017. godine, a danas zapošljava više od 200 stručnjaka. Vertiv Croatia je ujedno i prodajno servisni centar za 20 zemalja, proizvodni centar za EMEA regiju te Vertiv svjetski centar na polju dizajniranja podatkovnih centara. Zahvaljujući ekspertizi, inovacijama i kreativnosti domaćih stručnjaka, kompanija Vertiv Croatia bilježi brz napredak i razvoj, a u protekloj godini zabilježila je prihode u iznosu od 350 milijuna kuna.