INFOGRAFIKA: Google Play vs Apple App Store

INFOGRAFIKA: Google Play vs Apple App Store

Usporedbom Google Play i Apple App trgovine putem infografike dobivamo svjež pogled na usporedbu ova dva servisa. Većina usporedbe usredotočena je na podatke kao što je broj aplikacija, stopa rasta i prodaje.

Infografika također pruža pogled i na druge podatke poput tržišnog udjela, jednostavnosti otkrivanja aplikacija, cijene distribucije i ostale parametre. Infografika prikazuje da iako Google Play ima puno veći udio u tržištu nego što ima Apple App trgovina, Apple donosi pet puta više dnevnih prihoda u odnosu na Google Play trgovinu. Google ima 74.4 posto udjela na tržištu, a Apple 18.2 posto.

Zbog otvorenosti Android operativnog sustava, mogućnost personalizacije aplikacija na Android sustavu je mnogo veća. Google Play trgovina ima mnogo bolju i točniju tražilici, te je lakše naći željene aplikacije, nego na Apple App trgovini.

Kada je u pitanju rast prihoda diljem svijeta, Apple App trgovina je nadjačala Google Play, u zemljama poput Japana, Rusije i Kine u kojima Apple App trgovina zabilježila najveći rast prihoda.

Infografika: Kinvey

Još iz kategorije

Povećanje robnog deficita EU

Povećanje robnog deficita EU

19.04.2019. komentiraj

Nakon veljače, odnosno nakon prva dva mjeseca, više se ne može govoriti o usporavanju robne razmjene EU u odnosu na prošlu godinu. Naime, rast izvoza na godišnjoj razini bio je neznatno dinamičniji nego u istom razdoblju prošle godine, 4,1% u odnosu na 4,0%, a rast uvoza osjetno dinamičniji, 6,2% u odnosu na 3,6%. Takva su kretanja donekle bila u suprotnosti s očekivanjima da će rast globalne robne razmjene usporiti s obzirom na očekivano usporavanje rasta globalnoga gospodarstva i nadalje prisutan globalni protekcionizam.

Ericssonovi prihodi rasli 13 posto

Ericssonovi prihodi rasli 13 posto

18.04.2019. komentiraj

Financijski pokazatelji Ericssona za prvi kvartal ove godine pokazuju rast prihoda od prodaje 13 posto na 4,7 milijardi eura. Prodaja, prilagođena za usporedne stavke i tečaj porasla je za 7 posto zbog snažnog rasta u Sjevernoj Americi.

INFOGRAFIKA: Trećina britanskih tvrtki planira preseliti poslovanje

INFOGRAFIKA: Trećina britanskih tvrtki planira preseliti poslovanje

17.04.2019. komentiraj

Brexit je i dalje neizvjesan, a kompanije koje su svih ovih godina boravka Velike Britanije u Europskoj uniji poslovale na njenom teritoriju, uvelike razmišljanju o preseljenju ili je to već učinila. No, ono što brine jest da čak trećina britanskih kompanija razmišlja o istom potezu.