INFOGRAFIKA: Google Play vs Apple App Store

INFOGRAFIKA: Google Play vs Apple App Store

Usporedbom Google Play i Apple App trgovine putem infografike dobivamo svjež pogled na usporedbu ova dva servisa. Većina usporedbe usredotočena je na podatke kao što je broj aplikacija, stopa rasta i prodaje.

Infografika također pruža pogled i na druge podatke poput tržišnog udjela, jednostavnosti otkrivanja aplikacija, cijene distribucije i ostale parametre. Infografika prikazuje da iako Google Play ima puno veći udio u tržištu nego što ima Apple App trgovina, Apple donosi pet puta više dnevnih prihoda u odnosu na Google Play trgovinu. Google ima 74.4 posto udjela na tržištu, a Apple 18.2 posto.

Zbog otvorenosti Android operativnog sustava, mogućnost personalizacije aplikacija na Android sustavu je mnogo veća. Google Play trgovina ima mnogo bolju i točniju tražilici, te je lakše naći željene aplikacije, nego na Apple App trgovini.

Kada je u pitanju rast prihoda diljem svijeta, Apple App trgovina je nadjačala Google Play, u zemljama poput Japana, Rusije i Kine u kojima Apple App trgovina zabilježila najveći rast prihoda.

Infografika: Kinvey

Još iz kategorije

Google se sprema za monetizaciju Maps-a

Google se sprema za monetizaciju Maps-a

12.06.2019. komentiraj

Google Maps ima više od milijardu korisnika na mjesečnoj razini i softver je koji se koristi u svakodnevici iz razloga što uistinu funkcionira i olakšava život, zbog čega svaka promjena u krivom smjeru ne može biti dobro prihvaćena. Kao ona o kojoj se sve više priča u kompaniji, svjesnoj da Maps ne donosi zaradu koju bi mogao donositi s obzirom na popularnost i vrijednost kod korisnika.

Prvo PwC-evo globalno istraživanje o krizi

Prvo PwC-evo globalno istraživanje o krizi

12.06.2019. komentiraj

Analitička kuća PwC objavila je rezultate svog prvog globalnog istraživanja o krizi, Global Crisis Survey. Rezultati se temelje na ispitivanju 2.084 osobe u 43 zemlje, koje su anketirane na 15 različitih jezika.

Hrvatska idealna za pozicioniranje kineskih tehnoloških kompanija u Europi

Hrvatska idealna za pozicioniranje kineskih tehnoloških kompanija u Europi

12.06.2019. komentiraj

„Kina postaje najsnažnije emitivno tržište direktnih stranih ulaganja, a njihove tvrtke postaju globalni lideri na raznim područjima i tek sad kreću s greenfield ulaganjima u proizvodnju s kvalitetnim radnim mjestima. Hrvatska je idealna lokacija za pozicioniranje predstavništava, razvojnih i proizvodnih pogona kineskih tehnoloških kompanija. Sve što smo na tom području do sada propustili imamo priliku višestruko nadoknaditi“, istaknuo je potpredsjednik HGK za industriju i energetiku Tomislav Radoš na poslovnom susretu s gospodarskom delegacijom iz Shenzhena kojim je najavljen Visokotehnološki kineski sajam 2019. u tom gradu.