INFOGRAFIKA: Crni četvrtak za Facebook

INFOGRAFIKA: Crni četvrtak za Facebook

Foto: DepositPhotos

Facebook ipak nije uspio odoliti turbulencijama koje su ga pogodile ove godine u vidu afere s Cambridge Analyticom, odnosno, ne baš najispravnijim baratanjem podacima svojih korisnicima. Naime, cijene dionica kompanije Marka Zuckerberga pale su za 20 posto na 179,92 američka dolara tijekom „crnog četvrtka“ 26. srpnja, što znači da je „u vjetar“ otišlo nevjerojatnih 120 milijardi dolara!

A činilo se da neće biti ništa slično, kao da je Facebook izbjegao svaku štetu vezanu uz aferu u smislu poslovanja. Jer, još u svibnju korištenje najveće društvene mreže na svijetu samo je pojačano. Pa ga je tako u Sjedinjenim Američkim Državama koristilo sedam posto više na godišnjoj razini, odnosno, samo je Facebook aplikacija otvorena 188,6 milijuna puta od strane Amerikanaca.

Kako god, to je bio rekord, a do 26. srpnja držao ga je Intel. Njemu je 22. rujna 2000. vrijednost pala za 90,7 milijardi dolara. Microsoftu je pak 3. travnja 2000. vrijednost pala  za 80 milijardi dolara, Appleu se katastrofa dogodila 24. siječnja 2013. s padom vrijednosti od 59,6 milijardi dolara...

Čini se da će trebati neko vrijeme da netko dostigne ovo Facebookovo posrtanje...

Još iz kategorije

Izravna strana ulaganja u Europi i Hrvatskoj prošle godine zabilježila blagi pad

Izravna strana ulaganja u Europi i Hrvatskoj prošle godine zabilježila blagi pad

16.06.2019. komentiraj

Europske su države u 2018. zabilježile pad stranih ulaganja od četiri posto nakon šest pozitivnih godina. Hrvatska se na popisu našla na 26. mjestu s ukupno 31 projektom. Time je zadržala isto mjesto na ljestvici iako je zabilježila sedam investicijskih projekata manje u odnosu na godinu ranije.

Google se sprema za monetizaciju Maps-a

Google se sprema za monetizaciju Maps-a

12.06.2019. komentiraj

Google Maps ima više od milijardu korisnika na mjesečnoj razini i softver je koji se koristi u svakodnevici iz razloga što uistinu funkcionira i olakšava život, zbog čega svaka promjena u krivom smjeru ne može biti dobro prihvaćena. Kao ona o kojoj se sve više priča u kompaniji, svjesnoj da Maps ne donosi zaradu koju bi mogao donositi s obzirom na popularnost i vrijednost kod korisnika.

Prvo PwC-evo globalno istraživanje o krizi

Prvo PwC-evo globalno istraživanje o krizi

12.06.2019. komentiraj

Analitička kuća PwC objavila je rezultate svog prvog globalnog istraživanja o krizi, Global Crisis Survey. Rezultati se temelje na ispitivanju 2.084 osobe u 43 zemlje, koje su anketirane na 15 različitih jezika.