INFOGRAFIKA: Crni četvrtak za Facebook

INFOGRAFIKA: Crni četvrtak za Facebook

Foto: DepositPhotos

Facebook ipak nije uspio odoliti turbulencijama koje su ga pogodile ove godine u vidu afere s Cambridge Analyticom, odnosno, ne baš najispravnijim baratanjem podacima svojih korisnicima. Naime, cijene dionica kompanije Marka Zuckerberga pale su za 20 posto na 179,92 američka dolara tijekom „crnog četvrtka“ 26. srpnja, što znači da je „u vjetar“ otišlo nevjerojatnih 120 milijardi dolara!

A činilo se da neće biti ništa slično, kao da je Facebook izbjegao svaku štetu vezanu uz aferu u smislu poslovanja. Jer, još u svibnju korištenje najveće društvene mreže na svijetu samo je pojačano. Pa ga je tako u Sjedinjenim Američkim Državama koristilo sedam posto više na godišnjoj razini, odnosno, samo je Facebook aplikacija otvorena 188,6 milijuna puta od strane Amerikanaca.

Kako god, to je bio rekord, a do 26. srpnja držao ga je Intel. Njemu je 22. rujna 2000. vrijednost pala za 90,7 milijardi dolara. Microsoftu je pak 3. travnja 2000. vrijednost pala  za 80 milijardi dolara, Appleu se katastrofa dogodila 24. siječnja 2013. s padom vrijednosti od 59,6 milijardi dolara...

Čini se da će trebati neko vrijeme da netko dostigne ovo Facebookovo posrtanje...

Još iz kategorije

Francuska uvodi nove tehnološke vize kako bi lakše privukla talente

Francuska uvodi nove tehnološke vize kako bi lakše privukla talente

19.03.2019. komentiraj

Velika Britanija krenula je stopama Donalda Trumpa i Sjedinjenih Američkih Država pa najavljuje stroži vizni režim, što je ponukalo Francusku da krene u potpuno drugom smjeru pa otvori svoje granice kao nikad prije, ali samo ako se radi o tehnološkim vizama.

EU odgađa uvođenje digitalnog poreza za kraj 2020.

EU odgađa uvođenje digitalnog poreza za kraj 2020.

18.03.2019. komentiraj

Europska unija pričekat će do kraja sljedeće godine s uvođenjem jedinstvenog poreza na digitalne prihode velikih kompanija jer nisu sve zemlje članice za kompromisno rješenje koje se pokušalo implementirati od 21. ožujka ove godine. Protiv njega su Irska, Švedska, Danska i Finska, a Njemačka, Nizozemska i Velika Britanija tražile su još vremena kako bi donijele odluku.

Nvidia i u krizi prodaje 4 puta više grafičkih kartica od AMD-a

Nvidia i u krizi prodaje 4 puta više grafičkih kartica od AMD-a

15.03.2019. komentiraj

Tržište grafičkih procesorskih jedinica (GPU) u padu i Nvidia je time najteže pogođena, ali svejedno je još uvijek bolja no AMD, podosta bolja! Konkretnije, na četiri Nvidia GPU, proda se tek jedna AMD i to dovoljno govori o dominaciji koju ta američka kompanija još uvijek ima nad direktnom konkurencijom.