INFOGRAFIKA: Crni četvrtak za Facebook

INFOGRAFIKA: Crni četvrtak za Facebook

Foto: DepositPhotos

Facebook ipak nije uspio odoliti turbulencijama koje su ga pogodile ove godine u vidu afere s Cambridge Analyticom, odnosno, ne baš najispravnijim baratanjem podacima svojih korisnicima. Naime, cijene dionica kompanije Marka Zuckerberga pale su za 20 posto na 179,92 američka dolara tijekom „crnog četvrtka“ 26. srpnja, što znači da je „u vjetar“ otišlo nevjerojatnih 120 milijardi dolara!

A činilo se da neće biti ništa slično, kao da je Facebook izbjegao svaku štetu vezanu uz aferu u smislu poslovanja. Jer, još u svibnju korištenje najveće društvene mreže na svijetu samo je pojačano. Pa ga je tako u Sjedinjenim Američkim Državama koristilo sedam posto više na godišnjoj razini, odnosno, samo je Facebook aplikacija otvorena 188,6 milijuna puta od strane Amerikanaca.

Kako god, to je bio rekord, a do 26. srpnja držao ga je Intel. Njemu je 22. rujna 2000. vrijednost pala za 90,7 milijardi dolara. Microsoftu je pak 3. travnja 2000. vrijednost pala  za 80 milijardi dolara, Appleu se katastrofa dogodila 24. siječnja 2013. s padom vrijednosti od 59,6 milijardi dolara...

Čini se da će trebati neko vrijeme da netko dostigne ovo Facebookovo posrtanje...

Još iz kategorije

Sony Europe imenovao novog predsjednika tvrtke

Sony Europe imenovao novog predsjednika tvrtke

14.01.2019. komentiraj

Aktualni predsjednik Sonyja Europe, Shigeru Kumekawa, vraća se u Tokio nakon što je imenovan na poziciju izvršnog direktora i predsjednika tvrtke Sony Marketing koju će preuzeti od 1. travnja. Hideyuki Furumi, izvršni potpredsjednik i rukovoditelj marketinga prodaje u tvrtki Sony Mobile Communications, zamijenit će Kumekawu na mjestu predsjednika europske podružnice japanskog tehnološkog giganta.

PwC očekuje usporavanje globalnog gospodarskog rasta u 2019.

PwC očekuje usporavanje globalnog gospodarskog rasta u 2019.

14.01.2019. komentiraj

U 2019. očekuje se usporavanje ukupnog globalnog gospodarstva kako se države članice skupine G7 vraćaju svojim dugogodišnjim prosječnim stopama rasta, pokazuju nova PwC-ova predviđanja u najnovijem izdanju publikacije Global Economy Watch.

Predstečajnu nagodbu dosad sklopilo 3168 tvrtki i obrta

Predstečajnu nagodbu dosad sklopilo 3168 tvrtki i obrta

14.01.2019. komentiraj

Pokretanje postupka predstečajne nagodbe od listopada 2012. do 4. siječnja zatražilo je 8.959 tvrtki i obrta, od čega je njih 3.168 sklopilo nagodbu pred nadležnim trgovačkim sudom, pokazuju najnoviji podaci Financijske agencije (Fine).