INFOGRAFIKA: Amazonov impresivan dugoročni rast

INFOGRAFIKA: Amazonov impresivan dugoročni rast

Amazonov osnivač i izvršni direktor (CEO) Jeff Bezos poznat je po tome što se bez zadrške fokusira na dugoročnu strategiju kompanije, a to se pokazuje posljednjih godina kao pun pogodak jer Amazon nezaustavljivo raste, Bezos je najbogatiji čovjek na svijetu i sve trenutno izgleda idealno.

Konkretno, ostvareno je rekordnih 177,87 milijardi američkih dolara prihoda u 2017. i rekordnih 3,03 milijarde profita. Jasan je nesrazmjer prihoda i profita, kao i podatak da je rekordan za Amazon. Ali, sve to je posljedica konstantnih ulaganja, koja će tek narednih godina početi donositi ono što je Bezos zamislio davnih dana.

Echo, Alexa, AWS, Amazon.com, Kindle, Prime, Amazon Music, Amazone Drive, knjige... samo su dio linije proizvoda i usluga koje Amazon čine takvim kakav je danas. Ujedno, to su temelji za daljnji napredak u godinama koje dolaze. A ako gledamo godine koje su iza Amazona, od 1997. do kraja 2017. jasno se vidi dugoročni rast koji odaje Bezosov dodir.

Naime, prije dvadeset godina Amazon je bio nepoznat, poslovanje praktički zanemarivo, ali već do kraja 20. stoljeća prihodi su probili milijardu dolara. S 2005. je pak krenuo konkretniji rast, što se može zahvaliti širenju na globalno tržište i pojavi brzog interneta u većini kućanstava.

Granica od 50 milijardi dolara prihoda pak je dosegnuta s 2011., granica od stotinu milijardi dolara prihoda je pređena 2015., a u ovoj bi godini trebala bit pređena i granica od 200 milijardi dolara prihoda.

Još iz kategorije

Inlude ostvario rast prihoda 46 posto i dosegao 9 milijuna kuna

Inlude ostvario rast prihoda 46 posto i dosegao 9 milijuna kuna

24.04.2019. komentiraj

Tvrtka Ivana Mrvoša koja se bavi proizvodnjom pametnih kupa ostvarila je prošle godine oko 9 milijuna kuna, ističe ovaj mladi poduzetnik za ICTbusiness.info. Prema njegovim riječima neto dobit iznosila je oko 200 tisuća kuna, dok je EBITDA (dobit prije kamata, oporezivanja, amortizacije i deprecijacije) iznosila 520 tisuća kuna

South Central Ventures uložio u AdScanner

South Central Ventures uložio u AdScanner

23.04.2019. komentiraj

Investicijska kuća South Central Ventures, koja raspolaže s 40 milijuna eura vrijednim fondom, prepoznala je potencijal u tehnologiji tvrtke AdScannera. Kapital tog startupa tako će se u ovom investicijskom ciklusu s postojećih 6 povećati na 20 milijuna kuna. Tvrtka se ovim potezom pridružila probranoj ekipi startupa koji su postali dio SCV obitelji, a čine ju firme poput Bulb Technologies i Agrivi.

Domaći marketingaši žele bolju zakonsku regulativu

Domaći marketingaši žele bolju zakonsku regulativu

20.04.2019. komentiraj

Na Sjednici Udruženja marketinga Hrvatske gospodarske komore okupile su se vodeće tvrtke domaće marketinške industrije, a glavne teme o kojima se raspravljalo su bile novi Zakon o elektroničkim medijima i pomoć HGK u traženju studenata za praksu.