INFOGRAFIKA: Amazonov impresivan dugoročni rast

INFOGRAFIKA: Amazonov impresivan dugoročni rast

Amazonov osnivač i izvršni direktor (CEO) Jeff Bezos poznat je po tome što se bez zadrške fokusira na dugoročnu strategiju kompanije, a to se pokazuje posljednjih godina kao pun pogodak jer Amazon nezaustavljivo raste, Bezos je najbogatiji čovjek na svijetu i sve trenutno izgleda idealno.

Konkretno, ostvareno je rekordnih 177,87 milijardi američkih dolara prihoda u 2017. i rekordnih 3,03 milijarde profita. Jasan je nesrazmjer prihoda i profita, kao i podatak da je rekordan za Amazon. Ali, sve to je posljedica konstantnih ulaganja, koja će tek narednih godina početi donositi ono što je Bezos zamislio davnih dana.

Echo, Alexa, AWS, Amazon.com, Kindle, Prime, Amazon Music, Amazone Drive, knjige... samo su dio linije proizvoda i usluga koje Amazon čine takvim kakav je danas. Ujedno, to su temelji za daljnji napredak u godinama koje dolaze. A ako gledamo godine koje su iza Amazona, od 1997. do kraja 2017. jasno se vidi dugoročni rast koji odaje Bezosov dodir.

Naime, prije dvadeset godina Amazon je bio nepoznat, poslovanje praktički zanemarivo, ali već do kraja 20. stoljeća prihodi su probili milijardu dolara. S 2005. je pak krenuo konkretniji rast, što se može zahvaliti širenju na globalno tržište i pojavi brzog interneta u većini kućanstava.

Granica od 50 milijardi dolara prihoda pak je dosegnuta s 2011., granica od stotinu milijardi dolara prihoda je pređena 2015., a u ovoj bi godini trebala bit pređena i granica od 200 milijardi dolara prihoda.

Još iz kategorije

Odlični rezultati Lenova

Odlični rezultati Lenova

22.02.2019. komentiraj

Lenovo je ostvario najveći prihod na razini grupe u posljednje četiri godine s iznosom od 14 milijardi američkih dolara na razini četvrtog kvartala 2018. godine što je porast od 8,5 posto u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine i to 12,8% u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine kada se isključe učinci tečaja.

Umjetna inteligencija će doprinijeti 16 bilijuna dolara globalnom BDP-u do 2030.

Umjetna inteligencija će doprinijeti 16 bilijuna dolara globalnom BDP-u do 2030.

22.02.2019. komentiraj

Umjetna inteligencija imat će izniman utjecaj na svjetsko gospodarstvo jer prognoze su da bi do 2030. godine njena vrijednost mogla iznositi 16 bilijuna američkih dolara, što je točno 16 puta više nego u ovoj godini. Tvrdi tako u svom izvješću lider najveće ruska banke Sberbank, Herman Gref. No, ponajviše se oslanjao na nedavne brojke McKinseya, uz ipak optimističniju prognozu.

VIDEO: Gordana Kovačević za ICTbusiness TV o poslovnim rezultatima

VIDEO: Gordana Kovačević za ICTbusiness TV o poslovnim rezultatima

21.02.2019. komentiraj

Kakvi su rezultati Ericsson Nikole Tesle pitali smo predsjednicu Uprave Gordanu Kovačević koja ističe kako je protekla godina bila je u poslovnom i tehnološkom smislu dinamična, puna izazova, ali i važnih postignuća.