Infobip ušao na australsko tržište

Infobip ušao na australsko tržište

Hrvatski Infobip pohvalio se ulaskom na australsko tržište, pružajući lokalnim kompanijama programabilna komunikacijska rješenja za pojednostavljenje načina na koji se povezuju i surađuju sa svojim klijentima.

Australija je dio ambicioznog razdoblja širenja Infobipa, koji je nedavno kroz investicije prikupio 500 milijuna američkih dolara, a koristit će ih za podršku eksponencijalnom rastu i inovacijama. Prošle godine Infobip je kupio OpenMarket, a ove godine Anam Technologies, Peerless Network i Shift Conference.

Upravo akvizicijom OpenMarketa Infobip je dobio njegove zaposlenike u Sydneyju pa iz tog razloga i otvorio ured u tom gradu. Naravno, ulazak na australsko tržište će hrvatskom gigantu donijeti nova partnerstva s vodećim tamošnjim organizacijama, kao i planove za pokretanje ureda u Melbourneu.

Ulazak na novo tržište dolazi i u trenutku kada važnost komunikacijskih tehnologija temeljenih na cloudu raste i postaje ključna za one koji žele ostati ispred u digitalnoj eri gdje se brendovi sve više oslanjaju na višekanalna komunikacijska rješenja kako bi se uključili i ostali povezani s kupcima, klijentima, korisnicima...

Ponudom softvera kao usluge (SaaS - Software-as-a-Service) i komunikacijske platforme kao usluge (CPaaS - Communications-Platform-as-a-Service), Infobip pomaže kompanija da razviju strateške pristupe na raznim područjima, od višekanalnog angažmana korisnika, identiteta i provjere autentičnosti do digitalnog kontakt centra u cloudu.

"Usmjereni smo na to da osiguramo organizacijama mogućnost pružanja onoga što je klijentima potrebno i kada im je potrebno. Pritom pazimo da im isporučimo pravu poruku u pravom trenutku, na odgovarajućem kanalu", kazao je Infobipov regionalni menadžer za AZN Jonathan Ryan pa dodao:

"Obzirom da je australski maloprodajni sektor porastao za 6,3 milijardi dolara od 2019. do 2020., ovo je savršeno vrijeme kako bismo pomogli organizacijama povećati lojalnost kupaca, poboljšati korisničko iskustvo i povećati svijest o brendovima."

Kad je u pitanju upravljanje informacijama o klijentima, jednostavno, dosljedno višekanalno iskustvo samo je jedna od razmatranja, a sigurnost je glavna briga i za organizacije i za potrošače.

Infobip je predan sigurnosti podataka s platformom koja je usklađena s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) i ISO 27001, zajedno s podrškom lokalnim propisima, kao što je Consumer Data Right (CDR - Pravo na podatke o potrošačima), koji je sada aktivan u bankarskom sektoru.

Kao dodatni plus u smislu vjerodostojnosti i sigurnosti, Infobip je prošao i HIPAA (Health Insurance Portability and Accountability Act - Zakon o prenosivosti i odgovornosti zdravstvenog osiguranja) reviziju.

Nije ni to sve, Infobip pokreće lokalne podatkovne centre koji će pružiti daljnje jamstvo u smislu baratanja lokalnim podacima iz Australije, jačajući na taj način povjerenje potrošača i lojalnost brendovima.

"Iako već radimo s nekim australskim klijentima, lokalna prisutnost nam daje resurse da se uklopimo na tamošnje tržište. Očekivanja potrošača o relevantnim, pravovremenim i kvalitetnom komunikacijom od strane brendova nastavljaju rasti. Ništa čudno da se pritom cijeli proces može činiti vrlo složenim. Ali, uvjereni smo da će naša rješenja to pojednostaviti", navode u Infobipu.

Zahvaljujući širenjima i poslovnim rezultatima posljednjih godina, Infobip ostvaruje prihode od 1,5 milijardi dolara, ima više od 10.000 kupaca širom svijeta, što uključuje Uber, Burger King, Nissan, UNICEF... te je uspostavio više od 65 ureda diljem svijeta...

Još iz kategorije

Bolt najavljuje novi krug financiranja od 628 milijuna eura

Bolt najavljuje novi krug financiranja od 628 milijuna eura

14.01.2022.

Bolt je objavio dosad najveći krug financiranja u vrijednosti od 628 milijuna eura. Investicije će biti usmjerene prema dodatnom širenju postojećih usluga i ubrzanja prijelaza s osobnih automobila na mogućnost korištenja inovativnih načina kretanja gradom. Time će se smanjiti gužve u gradovima i zagađenje te omogućiti više zelenih površina gdje će se ljudi moći lakše kretati.

AGRIVI osigurao 1,15 milijuna eura od Europskog inovacijskog vijeća

AGRIVI osigurao 1,15 milijuna eura od Europskog inovacijskog vijeća

14.01.2022.

Europsko inovacijsko vijeće (EIC) dodijelilo je AGRIVI-ju sredstva u iznosu od 1,15 milijuna eura za izgradnju agronomskog savjetnika vođenog umjetnom inteligencijom za podršku farmama u ispunjavanju zahtjeva za zaštitu usjeva i sigurnost hrane.

Prošle godine vrijednost javnih nabava premašila 2,62 milijardi kuna

Prošle godine vrijednost javnih nabava premašila 2,62 milijardi kuna

12.01.2022.

Analiza javnih nabava za 2021. godinu pokazuje kako je ukupna vrijednost javnih nabava premašila 2,62 milijarde kuna uz rast u odnosu na 2020. godinu i to za oko 1 posto. Obzirom da je riječ o objema kriznim godinama pandemije dobri su to rezultati, no to i dalje dokazuje kako je država veliki domaći igrač na IT tržištu jer procjene pokazuje kako je to negdje na 55 posto ukupne domaće IT potrošnje.