Infobip u Indoneziji otvorio podatkovni centar

Infobip u Indoneziji otvorio podatkovni centar
DepositPhotos

Infobip je u Indoneziji otvorio podatkovni centar poznatiji kao ID1 kako bi podržao mogućnosti digitalnih inovacija na lokalnoj razini poslovanja, ali i u širem smislu diljem Azijsko-pacifičke (APAC) regije.

Zapadna Java njegova je lokacija i dio je strategije "Indonezijskog digitalnog putokaza 2021-2024", čiji je cilj razvoj uključive, sigurne te pouzdane digitalne i povezive infrastrukture s visokokvalitetnim uslugama.

Nije slučajno da se odabrala baš APAC regija za ovako nešto jer riječ je o jednom od najbržerastućih područja na svijetu u smislu digitalne transformacije, koja je ključna za brzu promjenu načina na koji organizacije obavljaju poslovanje. Infobip je u tome odlučio pomoći i to bi trebalo omogućiti povećanje učinkovitosti svih operativnih dijelova poslovanja organizacija.

Dakle, pod time se misli na brzo i pouzdano umrežavanje, pristup tehnologiji u cloudu dizajniranoj za inteligentno "orkestriranje" svih aktivnosti angažiranja korisnika putem fleksibilne i skalabilne "full-stack" komunikacijske platforme.

Također, ovaj objekt je dodatak Infobipovoj postojećoj zbirci moćnih podatkovnih centara diljem svijeta, što je dokazano s više od 1500 promjena dnevno na razini aplikacija unutar proizvodnje, s više od 20.000 poruka klijenata u sekundi i prijenosima podataka od preko 4,5 Gbps između podatkovnih centara diljem svijeta. Vrhunski ID1 podatkovni centar nudi cijeli niz vrhunskih usluga kolokacije, međusobnog povezivanja i podrške za širok raspon sigurnih digitalnih ekosustava.

Osim toga, poboljšava Infobipovu cjelovitu ponudu CPaaS i SaaS, u rasponu od glasa, e-mail poruka, SMS poruka i chata do "Conversations", "Moments", "Answers" i Customer Data Platform (CDP - platforma s podacima o korisnicima). Nije ni to sve, uz novitete će se nuditi dodatna podrška za "end-to-end" korisnike za nekoliko ključnih vertikala, uključujući maloprodaju, BFSI, logistiku, F&B, fintech, telemedicinu i poduzeća iz javnog sektora u regiji.

"Pokretanje ovog podatkovnog centra označava za nas značajnu prekretnicu u odnosu na razdoblje kad smo ušli na tržište 2016. Postali smo pouzdano središte za sve naše lokalne poslovne operacije, osiguravajući veliku vidljivost, smislene veze i goleme mogućnosti za naše klijente i partnere u raznim sektorima. Zadovoljstvo nam je pružiti inovativni digitalni ekosustav koji donosi našu najbolju ponudu tehnologije u cloudu i dugogodišnju stručnost u Indoneziji APAC regiji. Uz uspješne rezultate Infobipa koji omogućuju globalnu poslovnu komunikaciju, nadamo se da ćemo stvoriti uključivo i bogato industrijsko okruženje koje će pokretati digitalnu viziju Indonezije", kazala je Alma Numić, potpredsjednica generalnog direktora za APAC i MENA (Bliski istok i Sjeverna Afrika) regije.

Infobip je najavio i da će uskoro pokrenuti usluge Mobile Identity u Indoneziji, čiji je cilj zaštita privatnosti podataka korisnika, poboljšanje korisničkog iskustva i povećanje angažmana potrošača. Riječ je o novoj generaciji visokozaštićenih usluga provjere autentičnosti, provjere i identifikacije za poduzeća s ciljem stvaranja korisničkog iskustva u sigurnom ekosustavu mobilnim pretplatnicima. Infobip ima za cilj pomoći operaterima mobilnih mreža kreirati nove tokove prihoda i učiniti ih dostupnima kao siguran izvor za provjeru autentičnosti pretplatnika s razvijenim rješenjem "unutar kuće", poznatijem kao iGate. S tim rješenjem, operateri ne moraju razvijati nova aplikacijska programska sučelja (APIs) već odmah mogu ponuditi Mobile Identity i na brži način početi pružati usluge.

"Mobile Identity je kreiran kako bi osigurao sigurnije okruženje za poduzeća i njihove mobilne korisnike. Predani smo proširenju pokrivenosti usluge uz najveću sigurnost i autentifikaciju radeći s brojnim mobilnim operaterima diljem svijeta. S lansiranjem Infobipovog ID1 podatkovnog centra u Indoneziji, sada smo u snažnoj poziciji da ponudimo pouzdanije vrijeme neprekidnog rada usluge i poboljšano kašnjenje - sve u skladu s globalnim i lokalnim propisima o privatnosti podataka. Radujemo se bliskoj suradnji s poduzećima u Indoneziji kako bismo javnosti predstavili izvrsno korisničko iskustvo (CX) i sigurnost", rekao je Ante Pamuković, potpredsjednik odjela za prihode APAC regije u Infobipu.