Infobip nastavlja s globalnim širenjem

Infobip nastavlja s globalnim širenjem

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Hrvatski Infobip širi se na svjetskoj razini i može se pohvaliti jakim novim imenima s kojima će ta naša najveća kompanija sa sjedištem u Vodnjanu i podružnicama na šest kontinenata, sasvim sigurno još silovitije koračati u svijetlu budućnost. Konkretnije, noviteti se tiču odjela marketinga, inženjeringa i razvoja proizvoda.

Kao direktorica marketinga zaposlena je Sanja Buterin, iza koje je više od dvadeset godina iskustva na području tehnologije, turizma i automobilskog sektora. Na direktorskim pozicijama bila je u Nokiji, Valvolineu, Kompasu, ali i hrvatskom odjelu Dentsu Aegis mreže.

"Uzbuđena sam zbog pozicije direktorice marketinga u Infobipu, čija je ekspanzija od hrvatskog startupa do velike, globalne kompanije zanimljivo putovanje. A međunarodni marketing je u tom pogledu važniji nego ikad jer će definirati sliku i percepciju Infobipa na globalnoj razini kao nikad prije", kazala je Buterin.

Ništa manje uzbuđen nije ni direktor Tehničkog odjela Damir Prusac, stručnjak s 22 godine iskustva na velikim projektima softverskog razvoja, kao u Ericssonu. Njegovi zadaci u Infobipu bit će razvoj i vođenje platformi koje bi kompanije osiguravale konkurentnost.

Posljednja pozicija, ali ništa manje bitna, jest ona koja je pripala Ani Zrno. Riječ je o Odjelu za razvoj proizvoda, zaduženom kako bi se prepoznao prostor za rast na svim razinama. Da je pripao osobi koja se može nositi s izazovima potvrđuje to što Ana Zrno iza sebe ima 18-godišnje iskustvo rada u Siemensu, Vipnetu i Tele2. Specijalnost joj je razvoj softver i Infobip ju je izabrao jer smatra da se radi o jednoj od vodećih osoba u svom polju.

Kao uostalom i u slučaju Sanje Buterin te Damira Prusca. Sve ovo dio je uistinu zanimljive priče o kompaniji koja je počela s radom 2006. godine, četiri godine nakon što se došlo na tu ideju. A danas upravlja s više od 400 servisa u šest globalno distribuiranih podatkovnih centara i ima više od tisuću zaposlenih.

Još iz kategorije

Intel dao otkaz Krzanichu zbog veze na radnom mjestu

Intel dao otkaz Krzanichu zbog veze na radnom mjestu

22.06.2018. komentiraj

Intel je ostao bez generalnog direktora nakon što se s te pozicije pod pritiskom povukao Brian Krzanich. Razlog njegove iznenadne ostavke je veza sa zaposlenicom što je u toj kompaniji strogo zabranjeno pravilnikom o radu. Njegovo mjesto, kao privremeni šef Intela, zauzeo je financijski direktor Robert Swan.

Potpisan ugovor o dodjeli 20 milijuna kuna za povećanje energetske učinkovitosti u kompaniji

Potpisan ugovor o dodjeli 20 milijuna kuna za povećanje energetske učinkovitosti u kompaniji

21.06.2018. komentiraj

Svečanim potpisivanjem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava koje su sa 77 korisnika potpisali ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić te direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš i službeno je potvrđena odluka o financiranju odabranih projektnih prijedloga po pozivu “Povećanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama” u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.- 2020.

Domaća birokracija zabrinjava poduzetnike više nego birokracija EU-a

Domaća birokracija zabrinjava poduzetnike više nego birokracija EU-a

21.06.2018. komentiraj

Privatne tvrtke diljem Europe smatraju regulativu i birokraciju u svojim domaćim gospodarstvima većom prijetnjom razvoju svojih tvrtki nego regulativu i birokraciju koja dolazi iz Europske unije (EU). U PwC-ovom istraživanju 2.450 tvrtki iz 31 europske države, 39 % izjavilo ih je da je problem domaća birokracija, u usporedbi s približno 29 % koje navode da je problem birokracija EU-a.