Infobip nastavlja s globalnim širenjem

Infobip nastavlja s globalnim širenjem

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Hrvatski Infobip širi se na svjetskoj razini i može se pohvaliti jakim novim imenima s kojima će ta naša najveća kompanija sa sjedištem u Vodnjanu i podružnicama na šest kontinenata, sasvim sigurno još silovitije koračati u svijetlu budućnost. Konkretnije, noviteti se tiču odjela marketinga, inženjeringa i razvoja proizvoda.

Kao direktorica marketinga zaposlena je Sanja Buterin, iza koje je više od dvadeset godina iskustva na području tehnologije, turizma i automobilskog sektora. Na direktorskim pozicijama bila je u Nokiji, Valvolineu, Kompasu, ali i hrvatskom odjelu Dentsu Aegis mreže.

"Uzbuđena sam zbog pozicije direktorice marketinga u Infobipu, čija je ekspanzija od hrvatskog startupa do velike, globalne kompanije zanimljivo putovanje. A međunarodni marketing je u tom pogledu važniji nego ikad jer će definirati sliku i percepciju Infobipa na globalnoj razini kao nikad prije", kazala je Buterin.

Ništa manje uzbuđen nije ni direktor Tehničkog odjela Damir Prusac, stručnjak s 22 godine iskustva na velikim projektima softverskog razvoja, kao u Ericssonu. Njegovi zadaci u Infobipu bit će razvoj i vođenje platformi koje bi kompanije osiguravale konkurentnost.

Posljednja pozicija, ali ništa manje bitna, jest ona koja je pripala Ani Zrno. Riječ je o Odjelu za razvoj proizvoda, zaduženom kako bi se prepoznao prostor za rast na svim razinama. Da je pripao osobi koja se može nositi s izazovima potvrđuje to što Ana Zrno iza sebe ima 18-godišnje iskustvo rada u Siemensu, Vipnetu i Tele2. Specijalnost joj je razvoj softver i Infobip ju je izabrao jer smatra da se radi o jednoj od vodećih osoba u svom polju.

Kao uostalom i u slučaju Sanje Buterin te Damira Prusca. Sve ovo dio je uistinu zanimljive priče o kompaniji koja je počela s radom 2006. godine, četiri godine nakon što se došlo na tu ideju. A danas upravlja s više od 400 servisa u šest globalno distribuiranih podatkovnih centara i ima više od tisuću zaposlenih.

Još iz kategorije

Facebook kreće u monetizaciju WhatsAppa

Facebook kreće u monetizaciju WhatsAppa

21.08.2018. komentiraj

Facebook je prije četiri godine za ukupne 22 milijardi američkih dolara preuzeo WhatsApp i obećao da neće dirati u politiku koju su postavili prethodni vlasnici. Dakle, aplikacija je ostala besplatna i potpuno slobodna od oglasa bilo kakvog tipa, ali naravno da su se u Facebooku trudili pronaći način kako monetizirati bogatu mu akviziciju.

TOP 50 na IT tržištu prema visini neto plaće

TOP 50 na IT tržištu prema visini neto plaće

19.08.2018. komentiraj

Nastavljamo s analizom domaćeg ICT tržišta i završavamo s računalnim tržištem, a sve prema podacima koje je prikupila tvrtka Bisnode i portal Poslovna.hr. I ovog puta želimo još jednom napomenuti kako je analiza domaćeg ICT tržišta rađena prema važećoj nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti i to prema nekoliko skupina u koje smo podijelili tvrtke-. Znači prema NKD-ovima u softverski segment dolaze tvrtke kojima je NKD 62.01, 62.02, 62.03,  62.09, 63.11. Inače ovo je segment koji još nismo analizirali i to krećemo danas nakon što u sektoru IT/računala proanaliziramo najveće prosječne neto plaće u tvrtkama u IT segmentu kojem pripadaju sljedeći NKD-ovi 26.20. 58.21, 58.29, 95.11.

TOP 20 na IT tržištu prema izvozu

TOP 20 na IT tržištu prema izvozu

18.08.2018. komentiraj

Možda smo nekima dosadni s brojkama i s pojedinačnim analizama pojedinog segmenta ICT tržišta prema ključnim pokazateljima koje je prikupio Bisnode i portal Poslovna.hr ali podaci u nekim segmentima mogu biti vrlo zanimljiv.