Infobip nastavlja s globalnim širenjem

Infobip nastavlja s globalnim širenjem

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Hrvatski Infobip širi se na svjetskoj razini i može se pohvaliti jakim novim imenima s kojima će ta naša najveća kompanija sa sjedištem u Vodnjanu i podružnicama na šest kontinenata, sasvim sigurno još silovitije koračati u svijetlu budućnost. Konkretnije, noviteti se tiču odjela marketinga, inženjeringa i razvoja proizvoda.

Kao direktorica marketinga zaposlena je Sanja Buterin, iza koje je više od dvadeset godina iskustva na području tehnologije, turizma i automobilskog sektora. Na direktorskim pozicijama bila je u Nokiji, Valvolineu, Kompasu, ali i hrvatskom odjelu Dentsu Aegis mreže.

"Uzbuđena sam zbog pozicije direktorice marketinga u Infobipu, čija je ekspanzija od hrvatskog startupa do velike, globalne kompanije zanimljivo putovanje. A međunarodni marketing je u tom pogledu važniji nego ikad jer će definirati sliku i percepciju Infobipa na globalnoj razini kao nikad prije", kazala je Buterin.

Ništa manje uzbuđen nije ni direktor Tehničkog odjela Damir Prusac, stručnjak s 22 godine iskustva na velikim projektima softverskog razvoja, kao u Ericssonu. Njegovi zadaci u Infobipu bit će razvoj i vođenje platformi koje bi kompanije osiguravale konkurentnost.

Posljednja pozicija, ali ništa manje bitna, jest ona koja je pripala Ani Zrno. Riječ je o Odjelu za razvoj proizvoda, zaduženom kako bi se prepoznao prostor za rast na svim razinama. Da je pripao osobi koja se može nositi s izazovima potvrđuje to što Ana Zrno iza sebe ima 18-godišnje iskustvo rada u Siemensu, Vipnetu i Tele2. Specijalnost joj je razvoj softver i Infobip ju je izabrao jer smatra da se radi o jednoj od vodećih osoba u svom polju.

Kao uostalom i u slučaju Sanje Buterin te Damira Prusca. Sve ovo dio je uistinu zanimljive priče o kompaniji koja je počela s radom 2006. godine, četiri godine nakon što se došlo na tu ideju. A danas upravlja s više od 400 servisa u šest globalno distribuiranih podatkovnih centara i ima više od tisuću zaposlenih.

Još iz kategorije

DaiBau primio višemilijunsko ulaganje

DaiBau primio višemilijunsko ulaganje

18.01.2019. komentiraj

DaiBau, internetska platforma posvećena tržištu izgradnje i obnove nekretnina je u početnoj A seriji primila investiciju od 700.000 eura odnosno oko 5 milijuna kuna. Vodeći investitor je South Central Ventures, dok je u investiciji sudjelovao i Vito ONE. Cilj ulaganja je unaprijeđenje platforme i ubrzano ostvarenje strategije njenog širenja na tržišta Srednje i Istočne Europe.

CES 2019: Može li se brendovima vjerovati u digitalno doba?

CES 2019: Može li se brendovima vjerovati u digitalno doba?

18.01.2019. komentiraj

Povjerenje korisnika u brendove prošle se godine uvelike narušilo, počevši od Facebookovih afera pa sve do proboja u Marriott i stiglo je vrijeme razmišljati kako to povjerenje vratiti jer 2019. će biti godina mobilnih mreža pete generacije (5G), a samim time i Interneta stvari (IoT). Dakle, bez povjerenja, prihodi bi mogli kaskati.

Za rast i izvoz poduzetnicima na raspolaganju 150 milijuna kuna iz EU fondova

Za rast i izvoz poduzetnicima na raspolaganju 150 milijuna kuna iz EU fondova

17.01.2019. komentiraj

Sredinom prošlog mjeseca otvorena je mogućnost novog povlačenja novca iz EU fondova za novootvorene male, mikro i srednje tvrtke gdje se ukupno iznos penje na 150 milijuna kuna za sve tvrtke, dok je maksimalni iznos potpore 1,4 milijuna kuna po tvrtki. Radi se o trajno otvorenom natječaju, odnosno o natječaju doks e novac ne potroši.