Infobip nastavlja s globalnim širenjem

Infobip nastavlja s globalnim širenjem

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Hrvatski Infobip širi se na svjetskoj razini i može se pohvaliti jakim novim imenima s kojima će ta naša najveća kompanija sa sjedištem u Vodnjanu i podružnicama na šest kontinenata, sasvim sigurno još silovitije koračati u svijetlu budućnost. Konkretnije, noviteti se tiču odjela marketinga, inženjeringa i razvoja proizvoda.

Kao direktorica marketinga zaposlena je Sanja Buterin, iza koje je više od dvadeset godina iskustva na području tehnologije, turizma i automobilskog sektora. Na direktorskim pozicijama bila je u Nokiji, Valvolineu, Kompasu, ali i hrvatskom odjelu Dentsu Aegis mreže.

"Uzbuđena sam zbog pozicije direktorice marketinga u Infobipu, čija je ekspanzija od hrvatskog startupa do velike, globalne kompanije zanimljivo putovanje. A međunarodni marketing je u tom pogledu važniji nego ikad jer će definirati sliku i percepciju Infobipa na globalnoj razini kao nikad prije", kazala je Buterin.

Ništa manje uzbuđen nije ni direktor Tehničkog odjela Damir Prusac, stručnjak s 22 godine iskustva na velikim projektima softverskog razvoja, kao u Ericssonu. Njegovi zadaci u Infobipu bit će razvoj i vođenje platformi koje bi kompanije osiguravale konkurentnost.

Posljednja pozicija, ali ništa manje bitna, jest ona koja je pripala Ani Zrno. Riječ je o Odjelu za razvoj proizvoda, zaduženom kako bi se prepoznao prostor za rast na svim razinama. Da je pripao osobi koja se može nositi s izazovima potvrđuje to što Ana Zrno iza sebe ima 18-godišnje iskustvo rada u Siemensu, Vipnetu i Tele2. Specijalnost joj je razvoj softver i Infobip ju je izabrao jer smatra da se radi o jednoj od vodećih osoba u svom polju.

Kao uostalom i u slučaju Sanje Buterin te Damira Prusca. Sve ovo dio je uistinu zanimljive priče o kompaniji koja je počela s radom 2006. godine, četiri godine nakon što se došlo na tu ideju. A danas upravlja s više od 400 servisa u šest globalno distribuiranih podatkovnih centara i ima više od tisuću zaposlenih.

Još iz kategorije

Hrvatska tvrtka Lemax širi poslovanje u Aziji

Hrvatska tvrtka Lemax širi poslovanje u Aziji

17.10.2018. komentiraj

Domaća IT tvrtka Lemax, koja se bavi proizvodnjom softvera namijenjenog turističkim agencijama i turoperatorima na globalnom tržištu, potpisala je ugovor s vodećom tajlandskom turističkom agencijom Asian Trails. Riječ je o najvećem ugovoru kojeg je hrvatski proizvođač potpisao na globalnom tržištu.

Apploev App Store ostvaruje dvostruko veću zaradu od Google Play Storea

Apploev App Store ostvaruje dvostruko veću zaradu od Google Play Storea

16.10.2018. komentiraj

Bitka e-trgovina aplikacijama između Google Play Storea i App Storea traje otkako su Google i Apple rivali na tržištu pametnih telefona u softverskom smislu. Ali, jednako tako, situacija je konstantno identična pa App Store bilježi daleko više prihoda i profita, dok Google Play Store bilježi daleko više preuzimanja aplikacija. No, novac se broji i 93 posto više profita za Apple u trećem kvartalu ove godine velika je stvar.

Amazon osigurao nove ugovore sa SAP-om i Symantecom teške milijardu dolara

Amazon osigurao nove ugovore sa SAP-om i Symantecom teške milijardu dolara

15.10.2018. komentiraj

Amazon Web Services (AWS) potpisao je nove ugovore s klijentima SAP SE i Symantec Corp., koji vrijede kombinirano milijardu američkih dolara. To je samo još jedan od brojnih velikih uspjeha koje Amazon u svom cloud poslovanju bilježi proteklih godinu dana, zbog čega i jest druga najvrednija kompanija svijeta, odmah iza Applea.