Infobip nastavlja s globalnim širenjem

Infobip nastavlja s globalnim širenjem

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Hrvatski Infobip širi se na svjetskoj razini i može se pohvaliti jakim novim imenima s kojima će ta naša najveća kompanija sa sjedištem u Vodnjanu i podružnicama na šest kontinenata, sasvim sigurno još silovitije koračati u svijetlu budućnost. Konkretnije, noviteti se tiču odjela marketinga, inženjeringa i razvoja proizvoda.

Kao direktorica marketinga zaposlena je Sanja Buterin, iza koje je više od dvadeset godina iskustva na području tehnologije, turizma i automobilskog sektora. Na direktorskim pozicijama bila je u Nokiji, Valvolineu, Kompasu, ali i hrvatskom odjelu Dentsu Aegis mreže.

"Uzbuđena sam zbog pozicije direktorice marketinga u Infobipu, čija je ekspanzija od hrvatskog startupa do velike, globalne kompanije zanimljivo putovanje. A međunarodni marketing je u tom pogledu važniji nego ikad jer će definirati sliku i percepciju Infobipa na globalnoj razini kao nikad prije", kazala je Buterin.

Ništa manje uzbuđen nije ni direktor Tehničkog odjela Damir Prusac, stručnjak s 22 godine iskustva na velikim projektima softverskog razvoja, kao u Ericssonu. Njegovi zadaci u Infobipu bit će razvoj i vođenje platformi koje bi kompanije osiguravale konkurentnost.

Posljednja pozicija, ali ništa manje bitna, jest ona koja je pripala Ani Zrno. Riječ je o Odjelu za razvoj proizvoda, zaduženom kako bi se prepoznao prostor za rast na svim razinama. Da je pripao osobi koja se može nositi s izazovima potvrđuje to što Ana Zrno iza sebe ima 18-godišnje iskustvo rada u Siemensu, Vipnetu i Tele2. Specijalnost joj je razvoj softver i Infobip ju je izabrao jer smatra da se radi o jednoj od vodećih osoba u svom polju.

Kao uostalom i u slučaju Sanje Buterin te Damira Prusca. Sve ovo dio je uistinu zanimljive priče o kompaniji koja je počela s radom 2006. godine, četiri godine nakon što se došlo na tu ideju. A danas upravlja s više od 400 servisa u šest globalno distribuiranih podatkovnih centara i ima više od tisuću zaposlenih.

Još iz kategorije

Loša skripta za bazu podataka srušila Salesforce

Loša skripta za bazu podataka srušila Salesforce

22.05.2019. komentiraj

Salesforce se suočio s jednim od najvećih prekida rada nakon prisilnog “gašenja” povećeg dijela infrastrukture 17. svibnja. Glavni razlog za taj prekid rada bila je promjena načinjena od strane kompanija, a koja se odnosila na proizvodni proces i pristupne podatke diljem organizacija.

Većina hrvatskih tvrtki agilnost smatra potrebnom za opstanak u digitalnom dobu

Većina hrvatskih tvrtki agilnost smatra potrebnom za opstanak u digitalnom dobu

21.05.2019. komentiraj

Konzultantska tvrtka Vetturelli provela je istraživanje među najvećim hrvatskim kompanijama kako bi ispitala stavove upravljačkih struktura o organizacijskoj agilnosti te u kojoj su fazi procesa prilagodbe kompanija za digitalno doba. U njemu je sudjelovalo 30 kompanija, odnosno članova uprava, direktora ljudskih potencijala i korporativnih komunikacija.

INTERVJU: Osigurateljna industrija prilagođava se promjenama – VR, AR, AI postaju značajni dio poslovanja

INTERVJU: Osigurateljna industrija prilagođava se promjenama – VR, AR, AI postaju značajni dio poslovanja

21.05.2019. komentiraj

Među vrlo konzervativnim industrijama kada je riječ o upotrebi naprednih tehnologija svakako je i osiguravateljska industrija, ao tome kako se ona prilagođava današnjim promjenama koje su sve veće i brže razgovarali smo s Josipom Kljakovićem Gašpićem, voditelj Službe za inovacije i razvoj Wiener osiguranja koji ističe postoji inovativni model koji se u praksi pokazao uspješnim, a to je je bliska suradnja osiguratelja s tehnološkim stručnjacima iz IT industrije, kao što su InsurTech i FinTech, a sve se više koriste i proširena stvarnost i automatska analitika slika.