Infinum bilježi rast broja zaposlenih na preko 400, prihodi veći od 23 milijuna eura

Infinum bilježi rast broja zaposlenih na preko 400, prihodi veći od 23 milijuna eura
Dražen Tomić / Tomich Productions

Infinum je prošlo godinu završio s rastom prihoda od 24 posto uz konsolidirane prihode od 23 milijuna eura i više od 400 zaposlenih, ističe za ICTbusiness.info CEO Infinuma Nikola Kapraljević i dodaje da "uz poslovne uspjehe, ovu godinu za nas su obilježile velike interne promjene".

Prema njegovim riječima značajno su se restrukturirali iznutra i proširili rukovoditeljski tim na deset članova. Za vođenje tvrtke od gotovo 400 ljudi potrebna je dobra organizacija tako da su morali prilagoditi svoju strukturu veličini koju su dosegli i preraspodijeliti dužnosti, pojašnjava Kapraljević.

Infinum je imao još jednu odličnu godinu. Kakvi su pokazatelji poslovanja?

Iza nas je još jedna uspješna godina u kojoj smo ponovno ostvarili rast u odnosu na prethodnu u svakom pogledu. Infinum 2022. godinu završava s gotovo 400 zaposlenika i vanjskih suradnika, te malo preko 23 milijuna eura konsolidiranog prihoda, što predstavlja godišnji porast od 24 posto.
Posebno smo ponosni što smo ove godine po peti put osvojili nagradu za najboljeg poslodavca Hrvatske. Prioritet nam je stvoriti okolinu u kojoj zaposlenici imaju priliku raditi na kvalitetnim projektima i biti zadovoljni na poslu pa na tu nagradu gledamo kao potvrdu da idemo u dobrom smjeru.

Osim po rast prihoda i broja zaposlenih Infinum je imao i veliko interno restrukturiranje...
Na osobnoj razini, najveća promjena bila mi je preuzimanje mjesta CEO-a od Tomislava Cara nakon što je on proveo 17 godina u toj ulozi. Tomislav će i dalje u Infinum imati savjetodavnu i nadzornu ulogu, ali glavni fokus sada su mu dužnosti CEO-a naše sestrinske tvrtke Productive.
Nadalje, još u 2021. otvorili smo urede na novim tržištima, ali recimo integracija makedonske agencije koju smo preuzeli dočekala nas je početkom 2022. Kada smo kretali s tim pothvatom mislili smo da će sama akvizicija biti najzahtjevniji dio, no i na tom iskustvu nešto smo naučili.
Veliki projekt za nas je bio i novi vizualni identitet Infinuma. Bilo je vrijeme da osvježimo i uozbiljimo način na koji se prezentiramo svijetu kako bi on bolje pratio našu poziciju na tržištu, ali i razvoj kompanije. Na proljeće 2022. Infinum je izašao sa svojim novim vizualnim identitetom zajedno s novom web stranicom na kojoj su naši timovi marljivo radili mjesecima.

Što se tiče našeg rada s klijentima, svakako bih istaknuo povećani opseg suradnje s američkim KPMG-om, s kojim smo ove godine odradili pet projekata. Bila je ovo velika godina i za NutriU, aplikaciju za pametne kućanske uređaje na kojoj dugoročno radimo za Philips. Lansirali smo aplikaciju u 18 novih zemalja i razvili podršku za pet novih kategorija proizvoda, tako da je NutriU sada dostupan u 58 zemalja i može se pohvaliti s brojkom od 2.5 milijuna preuzimanja i 730 tisuća aktivnih korisnika mjesečno. Tu je i američki Proxy Retail koji se bavi instalacijom štandova, izloga i uređenjem maloprodajnih prostora.
Lokalno smo započeli suradnje s poznatim domaćim kompanijama, Infobipom i Rimac Technologies, gdje im pomažemo oko njihovih internih digitalnih proizvoda. Ponosni smo što nas tako etabilirane domaće i svjetske kompanije biraju za partnera u digitalnoj transformaciji.

Što očekujete u 2023. godini?
U svjetlu inflacije i globalnih ekonomskih događanja, očekujem će 2023. godina donijeti stanovitu umjerenost i oprez u poslovnom svijetu. Mi smo si za 2023. postavili kao cilj organski rast od 20% i planiramo nastaviti s aktivnostima na području akvizicija, te dodatno širiti poslovanje na zapadnim tržištima.