Industrija 4.0 Boschu donosi milijarde u prodaji

Industrija 4.0 Boschu donosi milijarde u prodaji

Industrija 4.0 definitivno je postala dio tvorničke scene i već se pokazala isplativom za njemački Bosch. Ta je kompanija nedavno objavila kako je u protekle četiri godine na rješenjima Industrije 4.0 zaradila više od milijarde i pol eura.

Već 2022. godine Bosch želi u tom segmentu ostvariti godišnju prodaju u vrijednosti većoj od milijardu eura. Na sajmu Hannover Messe, održanom krajem ožujka, tvrtka je predstavila tvornicu budućnosti u kojoj autonomna transportna vozila dostavljaju komponente u digitalne radne prostore, robotička rješenja pomažu radnicima u proizvodnji, a kontrola kvalitete provodi se uz pomoć umjetne inteligencije. Zahvaljujući 5G tehnologiji, komunikacija između strojeva i sustava neometano se odvija gotovo u stvarnom vremenu.

Bosch je rano prepoznao potencijal novih rješenja za industriju budućnosti pa je kompanija počela povezivati proizvodnju i logistiku već 2012. godine. Ta strategija poboljšava konkurentnost, a Boschevo poslovno područje Industrijske tehnologije bilježi velik rast. Tako je, prema preliminarnim brojkama, prošle godine ostvaren rast od 8,9 posto, a nakon prilagodbe zbog učinaka tečajne razlike porast je iznosio 11 posto. Prodaja je pritom narasla na 7,4 milijarde eura. „Industrija 4.0 se isplati. Digitalna i povezana rješenja čine tvornice učinkovitijima, fleksibilnijima i produktivnijima”, izjavio je član Boscheva upravnog odbora Rolf Najork, koji nadgleda to poslovno područje.

Još iz kategorije

Bosch donio etički pravilnik za uporabu umjetne inteligencije

Bosch donio etički pravilnik za uporabu umjetne inteligencije

25.02.2020. komentiraj

Bosch je utvrdio etička ograničenja za uporabu umjetne inteligencije (UI), a tvrtka je objavila smjernice za uporabu umjetne inteligencije u svojim inteligentnim proizvodima. Etički pravilnik Boscha o umjetnoj inteligenciji temelji se na sljedećem načelu: ljudi moraju zadržati kontrolu nad svim odlukama temeljenima na umjetnoj inteligenciji.

Revolut prikupio 500 milijuna dolara u seriji D financiranja

Revolut prikupio 500 milijuna dolara u seriji D financiranja

25.02.2020. komentiraj

Globalna financijska platforma s više od 10 milijuna klijenata diljem svijeta Revolut danas je prikupila dodatnih 500 milijuna dolara u seriji D financiranja te ukupni iznos koji je tvrtka prikupila iznosi 836 milijuna dolara. Novu rundu financiranja predvodilo je investicijsko društvo TCV sa sjedištem u SAD-u uz niz postojećih investitora koji su također sudjelovali u financiranju. U posljednjoj je rundi financiranja vrijednost poslovanja procijenjena na 5,5 milijardi DOLARA, što tvrtku Revolut čini jednim od društava u području financijskih tehnologija s najvišom vrijednosti na svijetu.

Što je kibernetički napad na ključnu nacionalnu infrastrukturu i kako se obraniti?

Što je kibernetički napad na ključnu nacionalnu infrastrukturu i kako se obraniti?

24.02.2020. komentiraj

S preko 20 godina iskustava u savjetovanju klijenata u području upravljanja rizikom i usklađenošću u informacijskim sustavima, te klijentima diljem svijeta, Stanko Cerin i tvrtka Ostendo Consulting ubrajaju se u regionalno najrelevantnije izvore informacija iz ovog područja. Povodom kibernetičkog napada na INU, razgovarali smo kako kritičnu nacionalnu infrastrukturu učiniti sigurnijom. Kibernetički napad je stvarnost, ističe Cerin