Industrija 4.0 Boschu donosi milijarde u prodaji

Industrija 4.0 Boschu donosi milijarde u prodaji

Industrija 4.0 definitivno je postala dio tvorničke scene i već se pokazala isplativom za njemački Bosch. Ta je kompanija nedavno objavila kako je u protekle četiri godine na rješenjima Industrije 4.0 zaradila više od milijarde i pol eura.

Već 2022. godine Bosch želi u tom segmentu ostvariti godišnju prodaju u vrijednosti većoj od milijardu eura. Na sajmu Hannover Messe, održanom krajem ožujka, tvrtka je predstavila tvornicu budućnosti u kojoj autonomna transportna vozila dostavljaju komponente u digitalne radne prostore, robotička rješenja pomažu radnicima u proizvodnji, a kontrola kvalitete provodi se uz pomoć umjetne inteligencije. Zahvaljujući 5G tehnologiji, komunikacija između strojeva i sustava neometano se odvija gotovo u stvarnom vremenu.

Bosch je rano prepoznao potencijal novih rješenja za industriju budućnosti pa je kompanija počela povezivati proizvodnju i logistiku već 2012. godine. Ta strategija poboljšava konkurentnost, a Boschevo poslovno područje Industrijske tehnologije bilježi velik rast. Tako je, prema preliminarnim brojkama, prošle godine ostvaren rast od 8,9 posto, a nakon prilagodbe zbog učinaka tečajne razlike porast je iznosio 11 posto. Prodaja je pritom narasla na 7,4 milijarde eura. „Industrija 4.0 se isplati. Digitalna i povezana rješenja čine tvornice učinkovitijima, fleksibilnijima i produktivnijima”, izjavio je član Boscheva upravnog odbora Rolf Najork, koji nadgleda to poslovno područje.

Još iz kategorije

Wikipedia ima problema s Google Translate

Wikipedia ima problema s Google Translate

18.05.2019. komentiraj

Wikipedia je osnovana s ciljem omogućenja znanja svima u cijelom svijetu, nadohvat ruke, no osim engleskog jezika, čini se da stvari ne idu najbolje. Dok na najraširenijem jeziku svijeta ta online enciklopedija broji 5,5 milijuna tekstova, koji kvalitetom podosta variraju, tek 15 drugih edicija broji milijun ili više. Od njih 301!

HAMAG-BICRO predstavio uspješne tvrtke koje su podržali u razvoju

HAMAG-BICRO predstavio uspješne tvrtke koje su podržali u razvoju

16.05.2019. komentiraj

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u sklopu kampanje #prvih25 predstavila je neke od svojih najuspješnijih korisnika te naglasila uspješnost poslovanja kroz 9,3 milijardi kuna investicija. Riječ je o kampanji koja predstavlja 25 priča poduzetnika koji su kroz usluge i podršku ostvarili izvrsne poslovne rezultate, prvih 25 godina postojanja i uspješnog poslovanja Agencije te 25 programa potpore poduzetničkom poslovanju.

Include dobio privatnu investiciju od četiri milijuna kuna

Include dobio privatnu investiciju od četiri milijuna kuna

16.05.2019. komentiraj

Solinski Include, tvrtka proizvođač pametnog urbanog namještaja, osnivača Ivana Mrvoša, potvrdila je prvog izravnog ulagača u novoj investicijskoj rundi. Radi se o Stjepanu Talanu, direktoru Varaždinske tvrtke Solvis. Solvis je jedini hrvatski proizvođač fotonaponskih modula koji zapošljava 180 djelatnika, a u 2017. godini zabilježili su više od 600 milijuna kuna prihoda. Osim toga, tvrtka se dvije godine za redom našla na listi Londonske burze među 1000 tvrtki koje inspiriraju Europu.