IDC zatvara ured u Hrvatskoj

IDC zatvara ured u Hrvatskoj

Foto: Fotolia ilustracija

Jedna od najvećih analitičkih kuća na svijetu koja se bavi analizom tehnološkog i IT sektora IDC-a odlučila se na reorganizaciju koja je zahvatila i Hrvatsku. To zapravo znači, kako saznaje ICTbusiness.info, preustroj i zatvaranje lokalnog hrvatskog ureda nakon 16 godina rada. Pritom treba naglasiti kako je prije gotovo godinu dana upravljanje hrvatskim uredom preuzo IDC-ev ured iz Beograda.

Prema dostupnim informacijama razloge ovakvoj odluci treba tražiti u činienici da ured nije bio profitabilan. Dio zaposlenika IDC-a u Hrvatskoj je dobio otkaze, dok je drugi dio na regionalnim funkcijama i nastavit će raditi za IDC. To zapravo znači zatvaranje lokalnog ureda jer neće biti više analitičara koji će pratiti samo hrvatsko tržište koje zbog veličine i reorganizacije IDC-a im nije toliko zanimljivo.

Upitali smo u IDC-ovom uredu u Beogradu o točnim razlozima ovakvog zatvaranja ureda u Hrvatskoj nakon 16 godina poslovanja kao dio IDC-a, a još prije toga još i pod IDC brandom, no do trenutka objave ovog teksta službeni odgovor nismo dobili.

S obzirom na to da je prije gotovo godinu dana upravljanje hrvatskim uredom IDC-a preuzeo ured IDC-a iz Beograda, za očekivati je da će IDC nastaviti pratiti i hrvatsko IT tržište, ali gotovo sigurno s puno manjim intenzitetom nego dosad.

Ovim gašenjem ureda u Hrvatskoj vjerojatno se gasi i IDC CIO klub kao i dodjela godišnje nagrade najboljim projektima i direktorima informatike u Hrvatskoj odnosno IDC CIO Awards. Ovo nisu baš najpovoljnije vijesti za hrvatsko tržište.

Još iz kategorije

Ericsson Nikola Tesla nagrađen na Bledu za WaterQ projekt

Ericsson Nikola Tesla nagrađen na Bledu za WaterQ projekt

17.06.2018. komentiraj

Međunarodni Bledski festival vode još jednom se pokazao kao odlična platforma za povezivanje različitih javnih i privatnih organizacija te stručnjaka vezanih uz tematiku očuvanja i održivog korištenja voda. Dodjela nagrada u kategorijama korporativnih, nacionalnih i pojedinačnih projekata, među kojima je nagrada za velike tvrtke pripala Ericssonu Nikoli Tesli, otkrila je najbolje inovacije i prakse u vezi vode te projekte koje bi trebalo slijediti.

Nova generacija obiteljskih tvrtki

Nova generacija obiteljskih tvrtki

17.06.2018. komentiraj

Prema novom istraživanju Centra za obiteljske tvrtke u Deloitteu: Nova generacija voditelja obiteljskih tvrtki – istraživanje poslovnih ekosustava, brojne obiteljske tvrtke koje žele napredovati u današnjem dinamičnom, složenom poslovnom okruženju moraju pomno razmotriti vrste poslovnih odnosa koji mogu proizvesti dodanu vrijednost.

Hrvatski poslodavci optimistični glede zapošljavanja u trećem kvartalu 2018.

Hrvatski poslodavci optimistični glede zapošljavanja u trećem kvartalu 2018.

15.06.2018. komentiraj

Čini se kako će oni koji traže posao u Hrvatskoj uskoro dobiti priliku pronaći novi posao. Ako je suditi po istraživanju tvrtke ManpowerGroup o prognozama zapošljavanja, koje je u Hrvatskoj provedeno po drugi put, možemo očekivati dosta aktivno tržište rada u sljedeća tri mjeseca.