IDC objavio predviđanja za digitalnu transformaciju

IDC objavio predviđanja za digitalnu transformaciju

Foto: Fotolia

Digitalna transformacija još uvijek nije obavljena, što u prognozama za sljedećih nekoliko godina naglašava IDC u svom FutureScape for Worldwide Digital Transformation. Pritom će do 2021. biti investirano 5,5 bilijuna američkih dolara kako bi ona bila provedena na adekvatan način.

Kako bi prognoza bila relevantnija, IDC je detaljno analizirao situaciju u 800 organizacija kroz 16 industrija i osam funkcionalnih područja. A zaključci kroz deset prognoza su sljedeći.

Prognoza 1: Do 2020. godine barem 55 posto organizacija bit će digitalizirno, čime će transformirati tržišta i buduće poslovanje obavljati kroz nove modele i digitalne proizvode te usluge.

Prognoza 2: Do 2022., titula direktora razvoja (CDO) bit će u padu jer "digitalno" će biti u potpunosti ugrađeno u poslovanje. Ujedno, 60 posto izvršnih direktora (CEO) bit će u situaciji da većinu svoju karijere moraju usmjeriti prema digitalnim inovacijama.

Prognoza 3: Potrošači, klijenti i korisnici bit će bitniji nego ikad prije, prema njima će se sve krojiti. Konkretnije, do kraja 2020. godine će 60 posto B2C (busines-to-customer) brendova svoj uspjeh temeljiti na odnosu s njima.

Prognoza 4: Do 2020. će 80 posto kompanija imati sposobnost upravljanja podacima i znati kako ih monetizirati, što znači da će imati nove izvore prihoda.

Prognoza 5: Do 2020. će 30 posto G2000 kompanija implementirati napredne digitalne "blizance" svojih operativnih procesa, što će rezultirati s trećinom manje stručne radne snage i organiziranijim poslovnim okruženjem.

Prognoza 6: Do 2023. će 35 posto zaposlenih početi raditi s botovima i drugim formama umjetne inteligencije, što će zahtijevati promjenu strategije na najvišim razinama.

Prognoza 7: Do 2020. će 30 posto G2000 kompanija preusmjeriti minimalno deset posto budžeta u digitalne strategije.

Prognoza 8: Do 2021. će blockchain biti implementiran u poslovanje kompanije i time smanjiti troškove obavljanja transakcija za 35 posto.

Prognoza 9: Do 2021. će oko 30 posto proizvođača i preprodavača također prijeću na blockchain usluge, što će korisnicima omogućiti uvid u povijest određenog proizvoda i dobiti odgovore na sve što ih zanima s poslovnog aspekta i konkretnih brojki.

Prognoza 10: Do 2023., 95 posto organizacija će se okrenuti prema novom digitalnom KPI setu i fokusirati na inovacije proizvoda i usluga, kapitalizaciju podataka, iskustva korisnika... te na taj način lakše "navigirati" digitalnom ekonomijom.

Još iz kategorije

Za rast i izvoz poduzetnicima na raspolaganju 150 milijuna kuna iz EU fondova

Za rast i izvoz poduzetnicima na raspolaganju 150 milijuna kuna iz EU fondova

17.01.2019. komentiraj

Sredinom prošlog mjeseca otvorena je mogućnost novog povlačenja novca iz EU fondova za novootvorene male, mikro i srednje tvrtke gdje se ukupno iznos penje na 150 milijuna kuna za sve tvrtke, dok je maksimalni iznos potpore 1,4 milijuna kuna po tvrtki. Radi se o trajno otvorenom natječaju, odnosno o natječaju doks e novac ne potroši.

PC tržište opet u minusu zbog trgovinskog rata Kine i SAD-a

PC tržište opet u minusu zbog trgovinskog rata Kine i SAD-a

17.01.2019. komentiraj

Baš kad je PC tržište pronašlo put prema oporavku, zbio se trgovinski rat između Kine i Sjedinjenih Američkih Država te se situacija ponovno okrenula u negativnom smjeru, što potvrđuju istraživanja provedena od strane IDC-a i Gartnera.

N26 ostvario novu investiciju od 300 milijuna dolara

N26 ostvario novu investiciju od 300 milijuna dolara

16.01.2019. komentiraj

Njemačka banka N26, mobilna banka kako ju mnogi nazivaju, ostvarila je novu rundu financiranja u D seriji investicijskog ciklusa s novih 300 milijuna dolara i time dostigla tržišnu kapitalizaciju veću od 2,7 milijardi dolara. N26 kao banka koja ima samo mobilnu aplikaciju dosad je imala 500 milijuna dolara investicija. Ovu posljednju investiciju predvodili su Venture Partners i GIC, kao i postojeći investitoru. Među njima su Tencent, Allianz X, Valar Ventures, Peter Thiel, Li Ka-Shing's Horizons Ventures, Earlybird Venture Capital, Redalpine Ventures i Greyhound Capital.