ICTbusiness TV: Hrvatska može postati digitalno društvo

ICTbusiness TV: Hrvatska može postati digitalno društvo

Foto: Dražen Tomić

Na konferenciji „Vizija digitalne ekonomije u EU“ moglo se još jednom čuti Hrvatska po stupnju digitaliziranosti 24. od 28 zemalja članica. To pokazuje Indeks digitalnog gospodarstva i društva (DESI), koji je u jučer predstavila Europska komisija, za koji Vedran Kružić pomoćnik ministra gospodarstva kaže kako je početna točka za dalje.

U Indeksu su po zemljama razvrstani sažeti podatci o internetskoj povezanosti (raširenost, brzina i financijska dostupnost širokopojasnog interneta), vještinama služenja internetom, upotrebi internetskih aktivnosti od praćenja novosti do kupnje, razvoju ključnih digitalnih tehnologija (elektronički računi, usluge u oblaku, e-trgovina itd.) te javnim digitalnim uslugama poput e-uprave i e-zdravstva. Podatci se uglavnom odnose na 2013. i 2014. i prikazuju stupanj digitaliziranosti Europe, uključujući i zemlje s najboljim rezultatima.

Pogledajte što Kružić govori gdje smo i kamo trebamo ići ekskluzivno na ICTbusiness TV-u.

Još iz kategorije

Epson predstavlja novu eru otvorenih inovacija

Epson predstavlja novu eru otvorenih inovacija

02.12.2021.

Šest mjeseci nakon objave ulaganja u inovacije za održivu tehnologiju vrijednog 100 milijardi japanskih jena, tvrtka Epson nadalje se obvezuje da će fokus budućeg ulaganja u istraživanje i razvoj biti usmjeren na razvijanje novih materijala i tehnologija za smanjivanje štetnog utjecaj na okoliš.

M SAN Grupa kupuje slovenskog distributera Alterna distribucija

M SAN Grupa kupuje slovenskog distributera Alterna distribucija

02.12.2021.

Jedan od najvećih domaći distributera M SAN Grupa objavila je na zagrebačkoj burzi da je predala obvezujuće ponude za kupnju 100 postotnog vlasničkog udjela u društva Alterna distribucija. Obvezujuća ponuda predana je 1. prosinca ove godine.

Amazonova e-trgovina nastavila s nevjerojatnim rastom

Amazonova e-trgovina nastavila s nevjerojatnim rastom

01.12.2021.

Amazon je tijekom posljednje dvije godine zabilježio nevjerojatan rast te se samo potvrdio na još bolji način kao najveći svjetski maloprodajnik u e-trgovini. Za ovu godinu očekivanja kompanije su premašiti 146 milijardi dolara u prodaji, što bi bio za 60 milijardi dolara bolji rezultat nego u 2019.