IBM u borbi s prihodima u hardverskom sektoru

IBM u borbi s prihodima u hardverskom sektoru

Analitičari su smanjili svoje ciljane cijene dionice IBM-a i upozorili da će njihovi poslovni rezultati biti orijentir i za hardverske tehnološke kompanije poput EMC-a, Della i HP-a.

IBM je tako u prvom kvartalu ove godine zabilježio pad ukupnih prihoda od 5 posto na 23,4 milijarde dolara i to ponajviše zahvaljujući već spomenutom padu od hardverskog segmenta poslovanja.

Najveći rast prihoda IBM je zabilježio u segmentu cloud computinga 25 posto, tehnologija za „pametni planet“ 25 posto, a najveći pad u hardverskom segmentu od 17 posto.

IBM je postigao razočaravajuće rezultate u pojedinim segmentima hardvera, kao što su high-end Unix i pohrana podataka, istaknuo je analitičar David Grossman iz Stifel Nicholaus & Co.

S druge strane, analitičar iz Deutsche Banka Chris Whitmore smatra kako je IBM-ov pad izrazito nepovoljan u za čitav sektor IT hardvera, pritom upozoravajući kako je prvi kvartal u prodaji hardvera kako korporativnog tako i privatnog uvijek najlošiji.

Još iz kategorije

Settle se širi po Hrvatskoj

Settle se širi po Hrvatskoj

22.01.2020. komentiraj

Norveška tvrtka Auka, autori aplikacije za mobilno plaćanje Settle, i vodeći ponuđač rješenja za plaćanje u ugostiteljstvu u Hrvatskoj, tvrtka Remaris, potpisali su sporazum o distribucijskom i tehnološkom partnerstvu kojim je svim korisnicima Remarisova sustava omogućeno da potencijalno i u svojem ugostiteljskom objektu – kafiću, restoranu, bistrou – počnu prihvaćati Settle kao način plaćanja.

Googleova matična tvrtka Alphabet premašila vrijednost od bilijun dolara

Googleova matična tvrtka Alphabet premašila vrijednost od bilijun dolara

21.01.2020. komentiraj

Googleova matična kompanija Alphabet uspjela je premašiti vrijednost od bilijun američkih dolara, što je dosad uspjelo samo trima konkurentima - Appleu, Amazonu i Microsoftu. Ne treba posebno naglašavati koliko je to izniman uspjeh i svakako se s razlogom slavi u Alphabetu.

Velike europske tvrtke upozoravaju na sve veće prepreke europskih regulatora tržišta

Velike europske tvrtke upozoravaju na sve veće prepreke europskih regulatora tržišta

20.01.2020. komentiraj

Europski regulatori tržišta sve češće predstavljaju iznimnu prepreku velikim europskim kompanijama, zbog čega se pokrenuo Europski okrugli stol za industriju (ERT) i čine ga izvršni direktori te članovi upravnih odbora velikih europskih kompanija. Konkretnije, ima ih 55 i imaju što za reći.