IBM u borbi s prihodima u hardverskom sektoru

IBM u borbi s prihodima u hardverskom sektoru

Analitičari su smanjili svoje ciljane cijene dionice IBM-a i upozorili da će njihovi poslovni rezultati biti orijentir i za hardverske tehnološke kompanije poput EMC-a, Della i HP-a.

IBM je tako u prvom kvartalu ove godine zabilježio pad ukupnih prihoda od 5 posto na 23,4 milijarde dolara i to ponajviše zahvaljujući već spomenutom padu od hardverskog segmenta poslovanja.

Najveći rast prihoda IBM je zabilježio u segmentu cloud computinga 25 posto, tehnologija za „pametni planet“ 25 posto, a najveći pad u hardverskom segmentu od 17 posto.

IBM je postigao razočaravajuće rezultate u pojedinim segmentima hardvera, kao što su high-end Unix i pohrana podataka, istaknuo je analitičar David Grossman iz Stifel Nicholaus & Co.

S druge strane, analitičar iz Deutsche Banka Chris Whitmore smatra kako je IBM-ov pad izrazito nepovoljan u za čitav sektor IT hardvera, pritom upozoravajući kako je prvi kvartal u prodaji hardvera kako korporativnog tako i privatnog uvijek najlošiji.

Još iz kategorije

Bolt je u prvih godinu dana narastao za 8 puta

Bolt je u prvih godinu dana narastao za 8 puta

07.12.2019. komentiraj

Bolt obilježava prvu godinu poslovanja u Hrvatskoj. Tvrtka se u vrlo kratkom periodu uspjela pozicionirati kao jedan od prvih izbora za urbani prijevoz diljem Hrvatske. Korisnici iz više od 100 zemalja koristili su Bolt prilikom svojeg posjeta Hrvatskoj, a procjena je da su vozači u zadnjih godinu dana obišli zemlju više od 500 puta.

Tisak uvodi Aircash u svoje poslovanje

Tisak uvodi Aircash u svoje poslovanje

06.12.2019. komentiraj

Prepoznali smo potencijal Aircash usluge, zbog niza mogućnosti koje nudi, te smatramo kako će se naši kupci uvjeriti u isto, ističe za ICTbusiness.info Hrvoje Herceg, pomoćnik rukovoditelja informacijskih tehnologija u Tisku i dodaje kako će širiti portfelj usluga koje prate napredne tehnologije.

Njemačka nezaobilazan partner hrvatskim tvrtkama

Njemačka nezaobilazan partner hrvatskim tvrtkama

06.12.2019. komentiraj

„Njemačka je naš najveći inozemni partner i treći investitor u Hrvatsku, no moramo ozbiljno poraditi na robnom deficitu kojeg imamo s tom zemljom“, rekao je potpredsjednik HGK za međunarodne poslove i EU Ivan Barbarić na stručnom skupu Njemačka kao poslovna destinacija, koji je održan u Zagrebu u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore.