HUBBIG dobio podršku poznatih investitora

HUBBIG dobio podršku poznatih investitora

Foto: Pixabay

HUBBIG je zatvorio prvu rundu financiranja u iznosu od milijun kuna s Frank Kanayetom koji predvodi rundu i Ivanom Glavašem kao follow up investitorom. Kanayetova reputacija je da prepoznaje start up kompanije koje imaju ogroman potencijal. Prvi je investitor u tvrtku Rimac Automobili te prvi investitor u Formulu E i angel investitor te je domaćin emisije Shark Tank Colombia.

Prošle godine je kroz emisiju Shark Tank uložio u 28 uspješnih start up kompanija. HUBBIG-u će pomoći da uđe na tržište Južne Amerike gdje će ih povezati sa potencijalnim klijentima. Njemu se pridružio i Ivan Glavaš, nositelj projekta Forebit u firmi Blockroad koji je  dio hrvatske scene vezane uz blockchain i kriptovalute kao osnivač Udruge UBIK. Član je i nadzornog odbora SKDD-CCP (Central counterparty clearing), a prije je obavljao dužnost direktora nadzora Zagrebačke Burze te poslove brokera u investicijskom društvu. Pomaže HUBBIG-u oko trendova i savjetuje oko mogućnosti integracije blockchain tehnologije u  novim digitalnim platformama.

Osim investicije HUBBIG je dobio i vrijedno pojačanje tima. Monika Mikac, bivša COO Rimac Automobila koja je provela osam godina na toj poziciji te je sudjelovala u izgradnji kompanije od njenih samih početaka, a omogućila je i primanje investicija u iznosu od 50 milijuna eura uvidjela je da HUBBIG ima veliki potencijal na globalnom tržištu. I

ako je Monika ostala aktivna u industriji električnih vozila u HUBBIG-u ima mjesto savjetnice uprave. Dragana Lipovac, CEO HUBBIG-a kaže da je ovo tek prvi mali korak na njihovom putovanju: 'Želim da Hubbig postane globalna digitalna platforma koja djeluje kao marketplace za logistiku koji će spajati prijevoznike sa klijentima bez posrednika te time modernizirati transporte tereta ne samo u Hrvatskoj nego i u cijelom svijetu'.

HUBBIG je digitalna platforma koja nudi sigurniji, brži i jeftiniji uvoz i izvoz robe te nudi lakše povezivanje prijevoznika sa svojim krajnjim korisnicima. Platforma optimizira poslovne procese u logistici, organizira protok ključnih dokumenata, pruža mogućnost praćenja tereta te nudi transparentne cijene raznih prijevoznika. Poslovni model HUBBIG-a je B2B, a klijenti su tvrtke koje uvoze i izvoze proizvode.

Poznat je kao start-up koji je osvojio dvije nagrade od strane dva natjecanja i to Startup Factory Zagreb i Zagreb Connect 2017. godine te prošle godine osvojio vrijednu nagrade od strane CESawards kao najbolji novi start up.

Još iz kategorije

Zaposlenici tvrde da tvrtke koriste IT za čisti profit, a ne za osnaživanje radnika

Zaposlenici tvrde da tvrtke koriste IT za čisti profit, a ne za osnaživanje radnika

23.09.2019. komentiraj

Kompanija Zensar je napravila zanimljivo istraživanje u kojem je bilo uključeno tisuću zaposlenika viših pozicija u IT i zdravstenom sektoru te stigla do zaključka da bi nadređeni voljeli da im podređeni rade kao strojevi, odnosno, da bi voljeli kad bi upravljali strojevima umjesto ljudima.

Lemax kreće u projekt „Strategija 2023“

Lemax kreće u projekt „Strategija 2023“

23.09.2019. komentiraj

Lemax dobiva pojačanje jer će Miroslav Keleković, vodit će tehnološku transformaciju s timom od 50 stručnjaka čime Lemax kreće u intenzivnu fazu ostvarenja „Strategije 2023“ i nastavak izvoza softverskog rješenja za turističke agencije i turoperatore.

Schneider Electric među 52 kompanije koje mijenjaju svijet

Schneider Electric među 52 kompanije koje mijenjaju svijet

19.09.2019. komentiraj

Schneider Electric ove godine je uvršten na renomiranu listu kompanija “Change the World“ časopisa Fortune za 2019. godinu. Uz Schneider Electric, na toj se listi nalazi još 51 kompanija kojima su globalni izazovi suvremenog društva među visokim prioritetima, odnosno čine njihovu korporativnu strategiju.