HUBBIG dobio podršku poznatih investitora

HUBBIG dobio podršku poznatih investitora

Foto: Pixabay

HUBBIG je zatvorio prvu rundu financiranja u iznosu od milijun kuna s Frank Kanayetom koji predvodi rundu i Ivanom Glavašem kao follow up investitorom. Kanayetova reputacija je da prepoznaje start up kompanije koje imaju ogroman potencijal. Prvi je investitor u tvrtku Rimac Automobili te prvi investitor u Formulu E i angel investitor te je domaćin emisije Shark Tank Colombia.

Prošle godine je kroz emisiju Shark Tank uložio u 28 uspješnih start up kompanija. HUBBIG-u će pomoći da uđe na tržište Južne Amerike gdje će ih povezati sa potencijalnim klijentima. Njemu se pridružio i Ivan Glavaš, nositelj projekta Forebit u firmi Blockroad koji je  dio hrvatske scene vezane uz blockchain i kriptovalute kao osnivač Udruge UBIK. Član je i nadzornog odbora SKDD-CCP (Central counterparty clearing), a prije je obavljao dužnost direktora nadzora Zagrebačke Burze te poslove brokera u investicijskom društvu. Pomaže HUBBIG-u oko trendova i savjetuje oko mogućnosti integracije blockchain tehnologije u  novim digitalnim platformama.

Osim investicije HUBBIG je dobio i vrijedno pojačanje tima. Monika Mikac, bivša COO Rimac Automobila koja je provela osam godina na toj poziciji te je sudjelovala u izgradnji kompanije od njenih samih početaka, a omogućila je i primanje investicija u iznosu od 50 milijuna eura uvidjela je da HUBBIG ima veliki potencijal na globalnom tržištu. I

ako je Monika ostala aktivna u industriji električnih vozila u HUBBIG-u ima mjesto savjetnice uprave. Dragana Lipovac, CEO HUBBIG-a kaže da je ovo tek prvi mali korak na njihovom putovanju: 'Želim da Hubbig postane globalna digitalna platforma koja djeluje kao marketplace za logistiku koji će spajati prijevoznike sa klijentima bez posrednika te time modernizirati transporte tereta ne samo u Hrvatskoj nego i u cijelom svijetu'.

HUBBIG je digitalna platforma koja nudi sigurniji, brži i jeftiniji uvoz i izvoz robe te nudi lakše povezivanje prijevoznika sa svojim krajnjim korisnicima. Platforma optimizira poslovne procese u logistici, organizira protok ključnih dokumenata, pruža mogućnost praćenja tereta te nudi transparentne cijene raznih prijevoznika. Poslovni model HUBBIG-a je B2B, a klijenti su tvrtke koje uvoze i izvoze proizvode.

Poznat je kao start-up koji je osvojio dvije nagrade od strane dva natjecanja i to Startup Factory Zagreb i Zagreb Connect 2017. godine te prošle godine osvojio vrijednu nagrade od strane CESawards kao najbolji novi start up.

Još iz kategorije

U travnju je nastavljen rast plaća na godišnjoj razini

U travnju je nastavljen rast plaća na godišnjoj razini

24.06.2019. komentiraj

Ubrzanje gospodarskog rasta uz nastavak pozitivnih tendencija na tržištu rada obilježenih rastom broja zaposlenih i smanjenjem broja nezaposlenih povoljno su okružje za rast plaća koji je dodatno poduprt dijelom administrativnih mjera koje uključuju povećanje iznosa minimalne plaće, smanjenje opterećenja poslodavaca doprinosima te postupan rast osnovica plaća u državnim i javnim službama.

VELIKA ICT ANALIZA: Nastavak rasta izvoza i zapošljavanja

VELIKA ICT ANALIZA: Nastavak rasta izvoza i zapošljavanja

21.06.2019. komentiraj

Hrvatski ICT sektor bio je jako dobar i kada je riječ o izvozu i zapošljavanju pokazuje analiza portala ICTbusiness.info napravljena u suradnji s tvrtkom Bisnode i portalom Poslovna.hr. Prema podacima ukupan izvoz domaćeg ICT sektora porastao je 11,92 posto na 7,31 milijardu kuna.

Novi financijski izvještaji sada su dostupni za 2018.g.

Novi financijski izvještaji sada su dostupni za 2018.g.

21.06.2019. komentiraj

Donesite ispravne poslovne odluke. Unaprijedite, zaštitite, automatizirajte svoje poslovanje. Upoznajte svoje partnere kako biste ih više voljeli. Što smart data i analiza mogu učiniti za vašu kompaniju? Na Bisnode alatima sada su dostupni novi financijski izvještaji za 2018. godinu. Bisnode Vam omogućuje pretraživanje tvrtki iz Hrvatske, Europe i cijeloga svijeta. Zajedno sa Bisnode-om, međunarodnom kompaniju sa dugogodišnjim iskustvom, možete prepoznati svoje poslovne prilike i biti korak ispred konkurencije.