Huawei želi podržati digitalizaciju Europe i ubrzati gospodarski rast

Huawei želi podržati digitalizaciju Europe i ubrzati gospodarski rast

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Zahvaljujući mreži istraživačkih centara i suradnji s istraživačkim institucijama i sveučilištima koje Huawei ima diljem Europske unije, Huawei može ubrzati europsku digitalnu agendu te kroz brže uvođenje novih tehnologija potaknuti rast gospodarstva.

„Poslovna strategija Huaweija u potpunosti podržava ciljeve i strateške projekte predstavljene u Bijeloj knjizi digitalne strategije Europske unije, a kompanija svojim financijskim sredstvima i istraživačkim resursima može podržati realizaciju ciljeva industrijske strategije Europske unije te ubrzati rast čitave Europske unije“, izjavio je Abraham Liu, predstavnik Huaweija za EU institucije.

„Huawei želi aktivno sudjelovati u unapređenju europskih digitalnih usluga“, potvrdio je Liu naglasivši da Europska unija ima kvalitetnu poziciju za iskorak u digitalnoj ekonomiji. U Europi se realizira 20 posto svih globalnih ulaganja u istraživanja i razvoj, a europski istraživači produciraju čak trećinu ukupnih znanstvenih publikacija. To je odličan temelj za hvatanje pozicije predvodnika u razvoju tehnoloških i inovativnih proizvoda i usluga koji mogu potaknuti veću konkurentnost, brži ekonomski rast i omogućiti rješavanje ključnih društvenih izazova.

„Kako bi se Europa prilagodila digitalnom dobu i preuzela ulogu jednog od lidera razvoja novih tehnologija, potrebna su veća financijska ulaganja u istraživački, inovacijski i znanstveni sektor. Ta ulaganja moraju realizirati privatne kompanije i javni sektor zajedno, i to diljem Europske unije“, izjavio je Abraham Liu.

Liu napominje da Huawei već ima potrebnu infrastrukturu kojom može podržati i ubrzati europsku digitalnu agendu. Prema industrijskom semaforu Europske komisije za 2019. godinu, Huawei je peti po veličini privatni investitor u istraživanja i razvoj na globalnoj razini. Kompanija ima 23 istraživačka centra diljem 12 europskih zemlja i zapošljava 2.400 istraživača i znanstvenih suradnika. Također, diljem Europe kompanija ima sklopljeno 230 tehnoloških partnerstava s istraživačkim institutima i aktivno surađuje sa 150 europskih sveučilišta. Huawei je vrlo intenzivno uključen u program EU Horizon 2020. s ciljem financiranja istraživanja i inovacija.

Još iz kategorije

Horvat: Nastavljamo poticati ulaganja i nove investicije u Hrvatskoj

Horvat: Nastavljamo poticati ulaganja i nove investicije u Hrvatskoj

04.04.2020. komentiraj

Usprkos svim izazovima s kojima se u proteklom razdoblju suočavaju gospodarstva cijelog svijeta, pozitivna je vijest što je tijekom prvog tromjesečja ove godine u Hrvatskoj zaprimljeno 47 prijava za korištenjem potpora za ulaganje Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta temeljem Zakona o poticanju ulaganja.

Svaka peta osoba u Hrvatskoj se boji zaraze koronavirusom

Svaka peta osoba u Hrvatskoj se boji zaraze koronavirusom

04.04.2020. komentiraj

Prema podacima istraživanja portala MojPosao, svaka peta osoba (18%) u Hrvatskoj se boji zaraze koronavirusom. Najviše ispitanika, gotovo polovica (43%), virusa se boji samo donekle, dok čak 39% osoba uopće ne strahuje od zaraze.

Veliki broj poduzetnica i poduzetnika računa na pomoć države, ali se uzda najviše u vlastite sposobnosti preživljavanja

Veliki broj poduzetnica i poduzetnika računa na pomoć države, ali se uzda najviše u vlastite sposobnosti preživljavanja

04.04.2020. komentiraj

Dnevno u Hrvatskoj od korona virusa oboli od 50 do 100 građana, dok ih od 1000 do 1.500 ostane bez posla zbog posljedica pandemije koja je zahvalila i sektor gospodarstva. Mjere Vlade RH usmjerene realnom tržištu za očuvanje radnih mjesta dobro su došla potpora, ali i dalje ostaje pitanje - kako preživjeti. Bližimo se brojci od 150 tisuća nezaposlenih, a tek je na izmaku prvi mjesec izolacije i poslovne stagnacije.