Huawei zabilježio rast prihoda 23,2 posto i prodao 24 posto više telefona

Huawei zabilježio rast prihoda 23,2 posto i prodao 24 posto više telefona

Foto: Goran Matošević / Tomich Productions

Tvrtka Huawei objavila je poslovne rezultate za prvu polovicu 2019. godine prema kojim je ostvareno 401,3 milijarde kineskih juana (oko 58,23 milijarde dolara), što je rast od 23,2 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. Nadalje, u istom je razdoblju zabilježena i neto profitna marža od 8,7 posto.

Prema riječima predsjednika Upravnog odbora tvrtke Huawei Lianga Huaa, poslovanje teče besprijekorno i organizacija je zdrava kao i uvijek. Uz učinkovito upravljanje i sjajne rezultate prema svim financijskim pokazateljima, Huaweijevo poslovanje u prvoj polovici 2019. godine i dalje je solidno.

Što se tiče Huaweijeva carrier poslovanja, prihodi od prodaje tijekom prve polovice ove godine dosegli su 146,5 milijardi kineskih juana (oko 21,29 milijardi dolara), zahvaljujući stalnom rastu proizvodnje i isporuke opreme za bežične mreže, optički prijenos, podatkovnu komunikaciju, IT i povezane kategorije proizvoda. Do danas je Huawei sklopio 50 komercijalnih ugovora o 5G mreži te isporučio više od 150 tisuća baznih stanica na tržišta diljem svijeta.

Istovremeno je Huaweijevo enterprise poslovanje zabilježilo prihod od prodaje u iznosu od 31,6 milijardi juana (oko 4,59 milijardi dolara). Tvrtka nastavlja obogaćivati svoj portfelj u više kategorija, uključujući rješenja u oblaku, umjetnu inteligenciju, kampusne mreže, podatkovne centre, internet stvari (IoT) te inteligentno računalstvo. Osim toga, i dalje je pouzdan partner vladama i komunalnim tvrtkama, kao i klijentima iz komercijalnih sektora poput financija, prijevoza, energetike i automobilske industrije.

Naposlijetku, Huaweijevo je consumer poslovanje ostvarilo prihod od prodaje u iznosu od 220,8 milijardi juana (oko 32,08 milijardi dolara). Isporučeno je ukupno 118 milijuna pametnih telefona (uključujući i telefone Honor), što je skok od 24 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. Zabilježen je i brzi rast broja isporuka tablet računala, osobnih računala i nosive tehnologije. Osim toga, Huawei je započeo s prilagodbom svog ekosustava uređaja kako bi isporučivao dosljednije iskustvo u svim važnijim korisničkim scenarijima. Ekosustav Huawei Mobile Services trenutno ima više od 800 tisuća registriranih developera te 500 milijuna korisnika diljem svijeta.

„Prihod je vrlo brzo rastao sve do kraja svibnja“, izjavio je Liang.

„S obzirom na temelje koje smo postavili u prvoj polovici godine, nastavljamo bilježiti rast, čak i nakon što smo dodani na popis poznat kao entity list. To ne znači da nas u budućnosti ne očekuju određeni problemi. Očekuju nas, i vjerojatno će utjecati na brzinu našeg kratkoročnog rasta“, tvrdi Liang.

„No, ostajemo na zacrtanom putu. Samouvjereni smo što se tiče budućnosti i svega što nam donosi. Osim toga, nastavit ćemo ulagati kao što je i planirano – to uključuje i ovogodišnje ulaganje od 120 milijardi juana (oko 17,43 milijarde dolara) u istraživanje i razvoj. Pobijedit ćemo sve izazove, a Huawei će započeti novu fazu rasta nakon što najgori problemi budu iza nas“, dodao je Liang.

Još iz kategorije

Žene i dalje rijetko dospjevaju na rukovodeće pozicije u Europi

Žene i dalje rijetko dospjevaju na rukovodeće pozicije u Europi

20.01.2020. komentiraj

Žene čine trećinu pozicija u upravnim odborima europskih kompanija, ali istovremeno zauzimaju daleko manji dio rukovodećih pozicija u njima. Potvrdila je to kroz istraživanje neprofitna organizacija European Women on Boards sponzorirana od strane Europske unije.

Uspješna digitalna transformacija moguća je i u Hrvatskoj

Uspješna digitalna transformacija moguća je i u Hrvatskoj

19.01.2020. komentiraj

Jedna od neizostavnih tema današnjice je digitalna transformacija koja obuhvaća uporabu digitalnih tehnologija i promjenu modela poslovanja te u potpunosti mijenja naše gospodarstvo. Procjena je da će se vrijednost digitalne ekonomije u Hrvatskoj do 2025. godine povećati četiri puta.

Bisnode najprestižniji certifikat – Platinasta bonitetna izvrsnost 2019

Bisnode najprestižniji certifikat – Platinasta bonitetna izvrsnost 2019

18.01.2020. komentiraj

U međunarodnom okruženju certificiranje je uobičajena praksa i na taj način tvrtke dodatno jačaju svoj ugled i povjerenje u domaćem i stranom poslovnom okruženju. Iznad svega ovo priznanje izvrsnosti potvrda je dugogodišnjeg sustavnog i kvalitetnog rada koji dobitnike ove nagrade svrstava u sam vrh domaćeg gospodarstva, uz bok poduzećima iz Europske unije jer se primjenjuju isti rigorozni i dokazani kriteriji.