Huawei zabilježio osjetan rast prodaje pametnih telefona

Huawei zabilježio osjetan rast prodaje pametnih telefona

Prema izvješću analitičke kuće Strategy Analytics, Huawei je u trećem kvartalu zabilježio velik rast prodaje u segmentu pametnih telefona. Kineska je kompanija tako učvrstila drugu poziciju među najvećim proizvođačima smartfona.

Huawei je u spomenutom razdoblju zabilježio 51,8 milijuna prodanih uređaja, što ga smješta na drugo mjesto. U usporedbi s istim kvartalom prošle godine, rezultati su pokazali kako je tvrtka u tom segmentu zabilježila rast od 32,5%. Podsjećamo kako je u prethodnom ovogodišnjem tromjesečju Huawei po prvi put preskočio Apple te potvrdio status ozbiljnog pretendenta na prvo mjesto te liste.

Rast prodaje vidljiv je i na listi na kojoj se nalaze udjeli na tržištu proizvođača pametnih telefona. Huawei je tako u trećem kvartalu držao 14,4%  tržišta uz snažan rast u usporedbi s istim razdobljem lani. Njihov je tržišni udio u usporedbi s trećim kvartalom 2017. godine rastao za čak 5,5 %. Istim je istraživanjem utvrđeno kako je Huawei najprisutniji na tržištu Europe i Azije, dok nešto manju prisutnost ima na sjevernoameričkom tržištu.

Još iz kategorije

Odlični rezultati Lenova

Odlični rezultati Lenova

22.02.2019. komentiraj

Lenovo je ostvario najveći prihod na razini grupe u posljednje četiri godine s iznosom od 14 milijardi američkih dolara na razini četvrtog kvartala 2018. godine što je porast od 8,5 posto u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine i to 12,8% u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine kada se isključe učinci tečaja.

Umjetna inteligencija će doprinijeti 16 bilijuna dolara globalnom BDP-u do 2030.

Umjetna inteligencija će doprinijeti 16 bilijuna dolara globalnom BDP-u do 2030.

22.02.2019. komentiraj

Umjetna inteligencija imat će izniman utjecaj na svjetsko gospodarstvo jer prognoze su da bi do 2030. godine njena vrijednost mogla iznositi 16 bilijuna američkih dolara, što je točno 16 puta više nego u ovoj godini. Tvrdi tako u svom izvješću lider najveće ruska banke Sberbank, Herman Gref. No, ponajviše se oslanjao na nedavne brojke McKinseya, uz ipak optimističniju prognozu.

VIDEO: Gordana Kovačević za ICTbusiness TV o poslovnim rezultatima

VIDEO: Gordana Kovačević za ICTbusiness TV o poslovnim rezultatima

21.02.2019. komentiraj

Kakvi su rezultati Ericsson Nikole Tesle pitali smo predsjednicu Uprave Gordanu Kovačević koja ističe kako je protekla godina bila je u poslovnom i tehnološkom smislu dinamična, puna izazova, ali i važnih postignuća.