Huawei u skladu s predviđanjima, ali usporenje

Huawei u skladu s predviđanjima, ali usporenje

Foto: DepositPhotos

Huawei je uspio zaustaviti pad prihoda, ali je njegova profitabilnost nastavila kliziti u prva tri kvartala 2022. Prihodi u devet mjeseci pali su 2,2 posto na 445,8 milijardi CNY (61,8 milijardi USD), dok je njegova profitna marža pala na 6,1 posto s 10,2 posto.

Dobavljač nije objavio neto dobit ili raščlambu prodaje po odjelima u svojoj objavi o zaradi. Izračuni su, međutim, pokazali da je prodaja u trećem tromjesečju porasla za 6,5 posto u odnosu na prethodnu godinu na 144,2 milijuna CNY – to je prvi kvartalni dobitak u dvije godine.

Rotirajući predsjednik Eric Hu u kratkoj je izjavi istaknuo da se pad u poslovanju s uređajima nastavio usporavati, a poslovanje s ICT infrastrukturom zadržalo je stabilan rast. "Ukupna izvedba bila je u skladu s predviđanjima", dodao je Hu.

Pad marže dolazi dva mjeseca nakon što je osnivač i izvršni direktor Huaweija Ren Zhengfei pozvao zaposlenike da se usredotoče na povećanje dobiti, jer očekuje pad globalne potrošnje. Prihodi u prvom polugodištu pali su 5,9  posto na 301,6 milijardi CNY.

Još iz kategorije

Devōt na prestižnoj Deloitte CE Technology Fast 50 ljestvici

Devōt na prestižnoj Deloitte CE Technology Fast 50 ljestvici

27.11.2022.

Deloitte objavio svoju prestižnu ljestvicu CE Technology Fast 50 kojom rangiraju najbrže rastuće srednjoeuropske tehnološke tvrtke i povezuju ih u mrežu uspješnih igrača na hrvatskom tech tržištu. U top 50 tvrtki ušlo ih je čak osam iz Hrvatske, od kojih je health tech boutique IT tvrtka Devōt daleko najbolje rangirana u software kategoriji.

Async Labs  rastom prihoda od gotovo 750 posto među najbrže rastućim IT tvrtkama na Deloitteovoj listi

Async Labs rastom prihoda od gotovo 750 posto među najbrže rastućim IT tvrtkama na Deloitteovoj listi

26.11.2022.

Digitalna agencija Async Labs jedina je hrvatska IT agencija koja se već drugu godinu zaredom našla se na Deloitteovoj listi 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki Srednje Europe i to na 42. mjestu. Natječaj se provodi već više od 20 godina u 3 kategorije: Technology Fast 50, Companies to Watch, te Zvijezde pozitivnog utjecaja. Async Labs je prepoznat i od strane Clutcha kao jedna najboljih developerskih agencija u Hrvatskoj i regiji.

Xiaomi u problemima zbog pada tržišta, pad prihoda 10 posto

Xiaomi u problemima zbog pada tržišta, pad prihoda 10 posto

25.11.2022.

Xiaomi je pao u negativno područje u trećem kvartalu 2022. Kineski dobavljač izvijestio je o padu prihoda od 10 posto nakon što su globalne makroekonomske turbulencije utjecale na potražnju za pametnim telefonima.