Huawei u 2018. isporučio preko 200 milijuna pametnih telefona

Huawei u 2018. isporučio preko 200 milijuna pametnih telefona

Huawei se nedavno pohvalio podatkom da je premašio 200 milijuna isporuka pametnih telefona u ovoj godini, a samim time i očekivanja koja je imao za prethodnih 12 mjeseci. Samim time, premašena su i ona koja se tiču godišnjih prihoda jer zaustavila su se na 108,5 milijardi američkih dolara, što je za devet više od zacrtanog cilja, ali i za pola milijarde slabije no prognoze posljednjeg tjedna 2018.

Uz to, prihodi su 21 posto iznad onih iz prošle godine i samim time se godina iza nas bez ikakvog problema može nazvati uspješnom za kineskog tehnološkog giganta. Čak ni problemi u odnosu sa Sjedinjenim Američkim Državama nisu narušili poslovanje, no u 2019. bi to mogao biti ipak uteg. Jer, tek od srpnja traju sankcije, bez kojih bi možda prihodi i brojka isporučenih pametnih telefona premašila aktualno stanje. Naime, treba uzeti u obzir da je Huawei na "crnoj listi" i u Australiji, Novom Zelandu te uskoro Velikoj Britaniji i Japanu...

No, to je nešto čime će se u kineskoj kompaniji baviti kad dođe vrijeme, sad treba prethodnu godinu dobro analizirati, vidjeti gdje se postigao najveći uspjeh, gdje ima prostora za dodatni rast i napredak. Uostalom, ova godina bit će izazovna zbog mobilne mreže pete generacije (5G), koja bi za Huawei trebala postati stvarnost već sredinom 2019.! Što je od enormnog značaja s obzirom da Huawei ima već 25 unaprijed potpisanih ugovora za "izgradnju" 5G mreža diljem svijeta.

Stoga, u 2019. je kineski div ušao kao drugi najveći proizvođač pametnih telefona, odmah iza Samsunga, te kao najveći dobavljač 5G opreme na svijetu. Sve su to uspjesi koje treba proslaviti i ne zamarati se sankcijama i problemima. Uostalom, Huawei je u poziciji kad mu ne treba fizička prisutnost u SAD-u jer zainteresirani korisnici naručuju uređaje online putem i snalaze se s njihovim otključavanjem. Samim time, prodaja ne pati toliko, posebno jer se u Kini javlja inat pa Huawei konstantno raste...

Još iz kategorije

Loša skripta za bazu podataka srušila Salesforce

Loša skripta za bazu podataka srušila Salesforce

22.05.2019. komentiraj

Salesforce se suočio s jednim od najvećih prekida rada nakon prisilnog “gašenja” povećeg dijela infrastrukture 17. svibnja. Glavni razlog za taj prekid rada bila je promjena načinjena od strane kompanija, a koja se odnosila na proizvodni proces i pristupne podatke diljem organizacija.

Većina hrvatskih tvrtki agilnost smatra potrebnom za opstanak u digitalnom dobu

Većina hrvatskih tvrtki agilnost smatra potrebnom za opstanak u digitalnom dobu

21.05.2019. komentiraj

Konzultantska tvrtka Vetturelli provela je istraživanje među najvećim hrvatskim kompanijama kako bi ispitala stavove upravljačkih struktura o organizacijskoj agilnosti te u kojoj su fazi procesa prilagodbe kompanija za digitalno doba. U njemu je sudjelovalo 30 kompanija, odnosno članova uprava, direktora ljudskih potencijala i korporativnih komunikacija.

INTERVJU: Osigurateljna industrija prilagođava se promjenama – VR, AR, AI postaju značajni dio poslovanja

INTERVJU: Osigurateljna industrija prilagođava se promjenama – VR, AR, AI postaju značajni dio poslovanja

21.05.2019. komentiraj

Među vrlo konzervativnim industrijama kada je riječ o upotrebi naprednih tehnologija svakako je i osiguravateljska industrija, ao tome kako se ona prilagođava današnjim promjenama koje su sve veće i brže razgovarali smo s Josipom Kljakovićem Gašpićem, voditelj Službe za inovacije i razvoj Wiener osiguranja koji ističe postoji inovativni model koji se u praksi pokazao uspješnim, a to je je bliska suradnja osiguratelja s tehnološkim stručnjacima iz IT industrije, kao što su InsurTech i FinTech, a sve se više koriste i proširena stvarnost i automatska analitika slika.