Huawei povećao prihode od korisničkih uređaja za više od 31 posto

Huawei povećao prihode od korisničkih uređaja za više od 31 posto

Tijekom 2017. Huawei Consumer Business Group ostvario je solidan rast poslovanja. Tvrtka je, vidljivo je iz financijskog izvješća, ostvarila pozitivne rezultate u svim segmentima poslovanja.

Ukupan godišnji prihod grupacije iznosio je 92,5 milijardi američkih dolara, što je porast od 15,7% u odnosu na 2016. godinu. Neto dobit rasla je na 7,3 milijarde dolara, što predstavlja godišnji rast od 28,1%. Huawei je u 2017. godini isporučio ukupno 153 milijuna pametnih telefona, što uključuje i brand Honor, te je njihov prihod u tom segmentu iznosio 36,4 milijarde dolara, što čini porast od 31,9% u odnosu na godinu ranije.

Njihova strategija za 2017. godinu fokusirala se na inovativnim značajkama i iskustvu. Prema podatcima IDC-a, flagship uređaji bili su među najprodavanijima što je povećalo tržišni udio njihovih high-end modela, s cijenom višom od 500 dolara, na iznad 10%. Huawei je učvrstio poziciju među tri najbolja proizvođača telefona u svijetu te se sveukupna globalna svijest o brendu povećala s 81% na 86% u Kini, a u ostatku svijeta rasla je sa 64% na 74%.

”Huawei se usredotočio na poboljšanje korisničkog doživljaja tijekom 2017. godine, dok su se tržišni udjeli i svijest o brandu konstantno povećavali. Usredotočili smo se na inovacije proizvoda pa smo tako predstavili Kirin 970 čipset vođen umjetnom inteligencijom i prvu trostruku kameru na P20 Pro uređaju. Također, posebnu smo pažnju pridali mobilnim uslugama, transformaciji kanala i službi za korisnike kako bismo kontinuirano unaprjeđivali korisničko iskustvo i pojačavali temelje kao vrhunski globalni brand“, izjavio je izvršni direktor Huawei Consumer Business Group Richard Yu.

Kada su u pitanju najave za ovu godinu, iz kineske tvrtke najavljuju pametne kuće koje će biti ključna komponenta inteligentnog svijeta. Planiraju unaprijediti implementaciju i djelovanje HiLink pametnog kućnog ekosustava s naglaskom na tri faze širenja. U prvoj će svi uređaji biti povezani, dok će se tijekom druge faze ljudi, uređaji i usluge povezati u zatvorenom krugu. Treća faza, inteligentna povezanost, donijet će uređaje koji će biti sposobni za samostalno učenje i inteligentnu suradnju kroz niz složenih scenarija primjene.

Još iz kategorije

Neven Kaić novi izvršni direktor Sektora financija IN2 grupe

Neven Kaić novi izvršni direktor Sektora financija IN2 grupe

07.07.2020. komentiraj

Novi je izvršni direktor Sektora financija IN2 grupe postaje Neven Kaić koji je bogato menadžersko iskustvo stekao tijekom 25 godina rada u kompanijama u financijskom sektoru. Diplomirao je elektrotehniku na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu 1993. te je 2003. stekao MBA na poslovnoj školi Henley u Velikoj Britaniji. U IN2 dolazi iz savjetničke kuće Corellia gdje je proteklih šest godina na poziciji partnera vodio složene projekte u segmentima zdravstva, telekom industrije, turizma, urbanog i ruralnog razvoja.

Bosch bilježi stabilan rast u Hrvatskoj

Bosch bilježi stabilan rast u Hrvatskoj

07.07.2020. komentiraj

Bosch završio je 2019. fiskalnu godinu s oko 442 milijuna HRK (58.9 milijuna EUR) u konsolidiranoj prodaji te time zabilježio stabilan rast od tri posto u odnosu na prethodnu godinu. „Povećanje prodaje u 2019. godini uglavnom je rezultat našeg širokog portfelja inovativnih proizvoda, usredotočenosti na kupce i snažne timske suradnje među odjelima“, izjavila je Mirsada Kudrić, generalna direktorica tvrtke Bosch za Hrvatsku i Sloveniju. Broj zaposlenih na dan 31. prosinca 2019. godine u tvrtki Bosch u Hrvatskoj bio je 65.

Uključite se u veliko digitalno istraživanje hrvatskih kompanija

Uključite se u veliko digitalno istraživanje hrvatskih kompanija

07.07.2020. komentiraj

Kakve aktivnosti provode hrvatske kompanije po pitanju digitalne transformacije, koji su im prioriteti u području tehnologije, organizacijske kulture, marketinga i edukacija te kakav utjecaj krize očekuju na buduće poslovne aktivnosti, neka su od pitanja na koja nastoji odgovoriti Digital Leadership istraživanje koje provodi revizorsko-konzultantska kompanija EY u suradnji s Algebra MBA studijem.