Huawei povećao prihode od korisničkih uređaja za više od 31 posto

Huawei povećao prihode od korisničkih uređaja za više od 31 posto

Tijekom 2017. Huawei Consumer Business Group ostvario je solidan rast poslovanja. Tvrtka je, vidljivo je iz financijskog izvješća, ostvarila pozitivne rezultate u svim segmentima poslovanja.

Ukupan godišnji prihod grupacije iznosio je 92,5 milijardi američkih dolara, što je porast od 15,7% u odnosu na 2016. godinu. Neto dobit rasla je na 7,3 milijarde dolara, što predstavlja godišnji rast od 28,1%. Huawei je u 2017. godini isporučio ukupno 153 milijuna pametnih telefona, što uključuje i brand Honor, te je njihov prihod u tom segmentu iznosio 36,4 milijarde dolara, što čini porast od 31,9% u odnosu na godinu ranije.

Njihova strategija za 2017. godinu fokusirala se na inovativnim značajkama i iskustvu. Prema podatcima IDC-a, flagship uređaji bili su među najprodavanijima što je povećalo tržišni udio njihovih high-end modela, s cijenom višom od 500 dolara, na iznad 10%. Huawei je učvrstio poziciju među tri najbolja proizvođača telefona u svijetu te se sveukupna globalna svijest o brendu povećala s 81% na 86% u Kini, a u ostatku svijeta rasla je sa 64% na 74%.

”Huawei se usredotočio na poboljšanje korisničkog doživljaja tijekom 2017. godine, dok su se tržišni udjeli i svijest o brandu konstantno povećavali. Usredotočili smo se na inovacije proizvoda pa smo tako predstavili Kirin 970 čipset vođen umjetnom inteligencijom i prvu trostruku kameru na P20 Pro uređaju. Također, posebnu smo pažnju pridali mobilnim uslugama, transformaciji kanala i službi za korisnike kako bismo kontinuirano unaprjeđivali korisničko iskustvo i pojačavali temelje kao vrhunski globalni brand“, izjavio je izvršni direktor Huawei Consumer Business Group Richard Yu.

Kada su u pitanju najave za ovu godinu, iz kineske tvrtke najavljuju pametne kuće koje će biti ključna komponenta inteligentnog svijeta. Planiraju unaprijediti implementaciju i djelovanje HiLink pametnog kućnog ekosustava s naglaskom na tri faze širenja. U prvoj će svi uređaji biti povezani, dok će se tijekom druge faze ljudi, uređaji i usluge povezati u zatvorenom krugu. Treća faza, inteligentna povezanost, donijet će uređaje koji će biti sposobni za samostalno učenje i inteligentnu suradnju kroz niz složenih scenarija primjene.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Ulaganja u strojno učenje najveće od svih segmenata umjetne inteligencije

INFOGRAFIKA: Ulaganja u strojno učenje najveće od svih segmenata umjetne inteligencije

18.08.2019. komentiraj

Strojno učenje ono je što se danas još uvijek nameće iznad umjetne inteligencije, a ujedno je i njen temelj. Pokazuju to vrlo jasno i same brojke o potrošnji na te dvije zasebne, a toliko bliske tehnologije.

INFOGRAFIKA: Kako je dosad izgledao rast Huaweija

INFOGRAFIKA: Kako je dosad izgledao rast Huaweija

15.08.2019. komentiraj

Huawei se našao na udaru američkih kompanija, zahvaljujući naredbi predsjednika Donalda Trumpa o zabrani poslovanja sa svim kompanijama osumnjičenima za činjenje štete Sjedinjenim Američkim Državama, u smislu špijunaže ili sličnih poteza. To je podosta unazadilo kinesku kompaniju, barem po smislu ambicija i teško da će nastaviti rast kojem svjedočimo na tržištu pametnih telefona.

Nova memorijska tehnologija pogurat će tržište preko 20 milijardi dolara vrijednosti

Nova memorijska tehnologija pogurat će tržište preko 20 milijardi dolara vrijednosti

13.08.2019. komentiraj

Nadolazeća memorijska tehnologija zamijenit će današnju i do 2029. godine vrijedit će na tržištu 20 milijardi američkih dolara, procjenjuju u svojem izvješću Objective Analysis i Coughlin Associates. Argumente su naveli na čak 171 stranici i zaključak je da će flash, SRAM i DRAM jednostavno biti “pometeni” zahvaljujući napretku koji se očekuje u tehnološkom smislu.