Huawei povećao prihode od korisničkih uređaja za više od 31 posto

Huawei povećao prihode od korisničkih uređaja za više od 31 posto

Tijekom 2017. Huawei Consumer Business Group ostvario je solidan rast poslovanja. Tvrtka je, vidljivo je iz financijskog izvješća, ostvarila pozitivne rezultate u svim segmentima poslovanja.

Ukupan godišnji prihod grupacije iznosio je 92,5 milijardi američkih dolara, što je porast od 15,7% u odnosu na 2016. godinu. Neto dobit rasla je na 7,3 milijarde dolara, što predstavlja godišnji rast od 28,1%. Huawei je u 2017. godini isporučio ukupno 153 milijuna pametnih telefona, što uključuje i brand Honor, te je njihov prihod u tom segmentu iznosio 36,4 milijarde dolara, što čini porast od 31,9% u odnosu na godinu ranije.

Njihova strategija za 2017. godinu fokusirala se na inovativnim značajkama i iskustvu. Prema podatcima IDC-a, flagship uređaji bili su među najprodavanijima što je povećalo tržišni udio njihovih high-end modela, s cijenom višom od 500 dolara, na iznad 10%. Huawei je učvrstio poziciju među tri najbolja proizvođača telefona u svijetu te se sveukupna globalna svijest o brendu povećala s 81% na 86% u Kini, a u ostatku svijeta rasla je sa 64% na 74%.

”Huawei se usredotočio na poboljšanje korisničkog doživljaja tijekom 2017. godine, dok su se tržišni udjeli i svijest o brandu konstantno povećavali. Usredotočili smo se na inovacije proizvoda pa smo tako predstavili Kirin 970 čipset vođen umjetnom inteligencijom i prvu trostruku kameru na P20 Pro uređaju. Također, posebnu smo pažnju pridali mobilnim uslugama, transformaciji kanala i službi za korisnike kako bismo kontinuirano unaprjeđivali korisničko iskustvo i pojačavali temelje kao vrhunski globalni brand“, izjavio je izvršni direktor Huawei Consumer Business Group Richard Yu.

Kada su u pitanju najave za ovu godinu, iz kineske tvrtke najavljuju pametne kuće koje će biti ključna komponenta inteligentnog svijeta. Planiraju unaprijediti implementaciju i djelovanje HiLink pametnog kućnog ekosustava s naglaskom na tri faze širenja. U prvoj će svi uređaji biti povezani, dok će se tijekom druge faze ljudi, uređaji i usluge povezati u zatvorenom krugu. Treća faza, inteligentna povezanost, donijet će uređaje koji će biti sposobni za samostalno učenje i inteligentnu suradnju kroz niz složenih scenarija primjene.

Još iz kategorije

Izravna strana ulaganja u Europi i Hrvatskoj prošle godine zabilježila blagi pad

Izravna strana ulaganja u Europi i Hrvatskoj prošle godine zabilježila blagi pad

16.06.2019. komentiraj

Europske su države u 2018. zabilježile pad stranih ulaganja od četiri posto nakon šest pozitivnih godina. Hrvatska se na popisu našla na 26. mjestu s ukupno 31 projektom. Time je zadržala isto mjesto na ljestvici iako je zabilježila sedam investicijskih projekata manje u odnosu na godinu ranije.

Google se sprema za monetizaciju Maps-a

Google se sprema za monetizaciju Maps-a

12.06.2019. komentiraj

Google Maps ima više od milijardu korisnika na mjesečnoj razini i softver je koji se koristi u svakodnevici iz razloga što uistinu funkcionira i olakšava život, zbog čega svaka promjena u krivom smjeru ne može biti dobro prihvaćena. Kao ona o kojoj se sve više priča u kompaniji, svjesnoj da Maps ne donosi zaradu koju bi mogao donositi s obzirom na popularnost i vrijednost kod korisnika.

Prvo PwC-evo globalno istraživanje o krizi

Prvo PwC-evo globalno istraživanje o krizi

12.06.2019. komentiraj

Analitička kuća PwC objavila je rezultate svog prvog globalnog istraživanja o krizi, Global Crisis Survey. Rezultati se temelje na ispitivanju 2.084 osobe u 43 zemlje, koje su anketirane na 15 različitih jezika.