Huawei očekuje veliki rast u segmentima prijenosnih računala, pametnih telefona i satova

Huawei očekuje veliki rast u segmentima prijenosnih računala, pametnih telefona i satova

Moderan način života, u kojem se koristi ekosustav povezanih proizvoda, zahtjeva inovativne funkcije uređaja, ističe za ICTbusiness.info Liao Jia, direktor Huaweija za Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Srbiju.

Prema njegovim riječima umjetna inteligencija je neizostavna osnova za rad svih novih i modernih uređaja i to od optimizacije rada uređaja, do povezivosti, interoperabilnosti, te niza drugih funkcija.

Kakvom ocjenjujete trenutnu poziciju na hrvatskom tržištu kada govorimo o pametnim telefonima, nosivim uređajima, satovima, ali i tabletima i laptopima?

Fokusiramo se na tržišne segmente gdje vidimo prilike. Tržište nosivih uređaja je jedno od njih. Primjerice pametne smo satove počeli prodavati prije dvije, tri godine i već neko smo vrijeme uvjerljivi lider u Hrvatskoj. Naravno da ćemo se fokusirati na te potentne kategorije. Pa evo i pred par dana smo predstavili najnoviji, Watch GT 3 Pro pametni sat. Sjajan uređaj. Vrhunski materijali, vrhunski dizajn, dostupne cijene, s hrpom sportsko, rekreativnih, zdravstvenih značajki. Imamo u planu niz novih satova, ali i laptopa, slušalica i sličnih proizvoda. Vjerujemo da imamo puno prostora za rast. Huawei je poznat po svom širokom portfelju uređaja koji će ovo ljeto postati još veći i zanimljiviji. Ne usporavamo kad su u pitanju inovacije.

Osim toga, fokusirani smo na kompletan doživljaj korištenja više uređaja, odnosno na scenarije korištenja. Moderan način života, u kojem se koristi ekosustav povezanih proizvoda, zahtjeva inovativne funkcije uređaja. Naši scenariji uključuju pametni dom, zdravlje i fitness, pametni ured i slično. Potrošačima će biti prezentirano puno novih rješenja koja mogu znatno olakšati svakodnevni život i rad, te izgladiti interakciju među njihovim uređajima.

Uskoro izlaze novi modeli. Što korisnici mogu očekivati i u kojim segmentima?

Pametni telefoni su segment uređaja po kojem je Huawei najpoznatiji. Ovog ljeta Huawei će predstaviti najlakši sklopivi pametni telefon na tržištu do sada, označavajući svoju poziciju lidera u području sklopivih pametnih telefona. Od ove premijere tvrtka će posjedovati najrazvijeniju liniju uređaja u kategoriji sklopivih uređaja, uključujući unutarnji i vanjski zaslon, kao i telefone na preklop. Nadolazeći sklopivi predstavlja novu razinu inovacije, s dizajnom preklapanja prema van, ravnim i bešavnim preklapanjem, impresivnim zaslonom i vodećim značajkama koje osiguravaju odlične performanse. Pametni telefon će biti savršen izbor za one koji rade u pokretu i trebaju brz pristup e-pošti i datotekama, jer će se pametni telefon pokazati korisnim kao glavni uređaj koji vam je potreban za posao. Štoviše, predstavit ćemo i dva nova modela iz etablirane serije poznate po inovativnim rješenjima po pristupačnoj cijeni. Na temelju uvida u zahtjeve korisnika, serija balansira troškove i popularne prodajne točke kako bi stvorila savršeni pametni telefon za životni stil. Od praktičnih značajki kao što su veliki zaslon, dugo trajanje baterije i velika pohrana, do izvrsnog izgleda, glatkog iskustva i pouzdane kvalitete, novi pametni telefoni će korisnicima donijeti iskustvo koje spaja tehnologiju s modom.

Što se PC-ja tiče, nove ponude računala Huaweija će kombinirati najbolje značajke prijenosnog računala i monitora u novom uređaju koji će izazvati tradicionalna desktop rješenja. Radi se svakako o nečem što vrijedi pogledati ako radite u uredu, a od nedavno ste suočeni s radom od kuće. Huawei je također pripremio novost za ljude iz kreativne industrije koji imaju specifične potrebe za korištenjem digitalnog zaslona i moraju biti u mogućnosti uvesti bilješke izravno u projekt ili crtati rukom. Huawei pažljivo prati promjenjive potrebe i očekivanja potrošača, tako da će nadolazeći uređaji sigurno biti pozitivno i široko prihvaćeni.

Danas nosivi uređaji i pametni telefoni koriste sve više AI rješenja. Kakvim vidite budućnost AI-a u tome segmentu?

AI je neizostavna osnova za rad svih novih i modernih uređaja. Od optimizacije rada uređaja, do povezivosti, interoperabilnosti, te niza drugih funkcija, AI je neizostavna tehnologija potrebna za uspjeh. Huawei je lider u inovacijama, istraživanjima, te razvoju novih tehnologija.

 

 

Još iz kategorije

Najpoželjniji poslodavci u Hrvatskoj u turističkom sektoru

Najpoželjniji poslodavci u Hrvatskoj u turističkom sektoru

24.06.2022.

Tko su najpoželjniji poslodavci u Hrvatskoj i koji su razlozi njihove atraktivnosti otkrilo je osamnaesto po redu istraživanje o poslodavcima prvog izbora, koje provodi MojPosao. U istraživanju provedenom tijekom 2021. i 2022. godine sudjelovalo je gotovo 25.000 ispitanika.

Infobip u Indoneziji otvorio podatkovni centar

Infobip u Indoneziji otvorio podatkovni centar

24.06.2022.

Infobip je u Indoneziji otvorio podatkovni centar poznatiji kao ID1 kako bi podržao mogućnosti digitalnih inovacija na lokalnoj razini poslovanja, ali i u širem smislu diljem Azijsko-pacifičke (APAC) regije.

Zaposlenici Q-a imaju visoko zadovoljstvo tvrtkom u kojoj rade i pokazuju veliku lojalnost

Zaposlenici Q-a imaju visoko zadovoljstvo tvrtkom u kojoj rade i pokazuju veliku lojalnost

23.06.2022.

Domaća IT tvrtka Q ostvarila je izniman rezultat prema eNPS indikatoru (eng. Employee Net Promoter Score) koji pokazuje zadovoljstvo zaposlenika i njihovu lojalnost. Domaća IT tvrtka rezultatom od 85 nadmašila je globalno poznate kompanije kao što su Google (38) i Apple (19). Inače, prosječan eNPS, koji može varirati od -100 do 100, iznosi 32, dok se 50 smatra izvrsnim rezultatom.