Huawei očekuje veliki pad u prodaji mobitela zbog zabrana SAD-a

Huawei očekuje veliki pad u prodaji mobitela zbog zabrana SAD-a

Foto: DepositPhotos

Huawei je u 2019. isporučio 238,5 milijuna pametnih telefona i to je bilo iznad očekivanja, no i bilo je jasno kako 2020. neće biti na takvoj razini, zbog čega je izostalo slavlje u kineskoj kompaniji. Naime, američka zabrana poslovanja ostavlja traga na Huawei i kroz ovu bi se godinu mogla osjetiti u dijelu koji se tiče pametnih telefona.

Realnost je, ističu iz kompanije, da će prodaja pasti za oko 20 posto u ovoj godini jer na globalnom tržištu nema najnovijih i najboljih uređaja koje Huawei trenutno nudi.

Zbog toga je zatvoreno gotovo 5000 njegovih trgovina samo u Sjedinjenim Američkim Državama, a polako se pripremaju identični potezi i u ostatku svijeta. Jer, ako izostaju ponuda i potražnja, nema smisla gubiti vrijeme i novac. A sad je tu i koronavirus, koji dodatno otežava poslovanje svima, ne samo Huaweiju.

Srećom, što se inovacija i razvoja 5G mreža tiče, Huawei je dobro odgovorio na brzo rastuće potrebe globalnog tržišta. Kompanija je lansirala više inovativnih rješenja poput  Super Uplink tehnologije koja predstavlja pojednostavljenu i još inteligentniju mrežu.

Naime, Huawei je potpisao više od 90 komercijalnih ugovora za izgradnju i implementaciju mreže nove generacije s vodećim svjetskim teleoperaterima diljem Europe, Azije i Latinske Amerike.

Kompanija je isporučila više od pola milijuna 5G baznih stanica na globalna tržišta dok proizvodnja i opskrba Huaweijeve optičke transmisije, komunikacije i IT proizvoda kontinuirano raste.

Stoga, iako će pametni telefoni svakako biti izniman udarac, s obzirom na minuse koje će donijeti njihove slabije isporuke, jasno je da za Huawei nema straha. Ta kompanija djeluje na previše polja i sigurno može dugoročno opstati čak i u ovako kriznim situacijama kojima nažalost svjedočimo posljednjih mjeseci, a svjedočit ćemo još tko zna koliko.

Još iz kategorije

PlanRadar prikupio 30 milijuna eura investicija u seriji A financiranja

PlanRadar prikupio 30 milijuna eura investicija u seriji A financiranja

29.03.2020. komentiraj

PlanRadar prikupio je 30 milijuna eura investicija u seriji A financiranja za unaprjeđenje digitalne transformacije u građevinarstvu i sektoru nekretnina. Zahvaljujući prednostima aplikacije PlanRadar, korisnici su uštedjeli 500 milijuna eura diljem Europe i više od sedam sati administrativnog vremena tjedno, a ova investicija ima potencijal potaknuti daljnju globalnu uštedu i mogućnost skaliranja već uspješnog modela na novim tržištima.

Računovođe ključna karika za uspješno provođenje mjera pomoći gospodarstvu

Računovođe ključna karika za uspješno provođenje mjera pomoći gospodarstvu

27.03.2020. komentiraj

Iz Udruženja računovođa Hrvatske gospodarske komore poručuju da je njihova djelatnosti pod ogromnim pritiskom zbog epidemije koronavirusa te da upravo o njima ovisi kvalitetna implementacija svih mjera koje Vlada donosi kako bi olakšala situaciju u gospodarstvu.

Microsoft preko GitHuba preuzima npm

Microsoft preko GitHuba preuzima npm

26.03.2020. komentiraj

Microsoft se odlučio preuzeti Nodeov npm Inc. i posao je najavljen 16. ožujka, ali obje kompanije odlučile su ne objaviti koliko je vrijedan posao. Razlog obavljanja ovog posla jest u želji Microsofta da integrira GitHub s npm, kako bi se kombinirale zajednice i više privukli JavaScript developeri. Naime, npm uz Node upravljač paketima (eng., package manager) nudi i održava npm Registry i CLI. Dakle, developeri ovime dobivaju širinu na GitHubu.