Huawei objavio polugodišnje poslovne rezultate i snažan rast prodaje uređaja

Huawei objavio polugodišnje poslovne rezultate i snažan rast prodaje uređaja

Huaweijeva tvrtka za uređaje potrošačke elektronike u prvom je ovogodišnjem polugodištu ostvarila vrlo dobre poslovne rezultate. Financijski su rezultati pratili rast cijele grupacije, a u potrošačkom segmentu zabilježili su snažan rast prodaje uređaja.

U prvih šest mjeseci 2018. isporučili su 95 milijuna pametnih telefona, a tijekom drugog kvartala popeli su se na drugo mjesto među proizvođačima, odnosno ostvarili bolji prodajni rezultat od Applea. Iz kompanije su također prošlog tjedna istaknuli ambiciju da do kraja 2019. u segmentu pametnih telefona skoče na prvo mjesto ispred trenutačno vodećeg Samsunga.

„Posljednjih šest mjeseci bili su izvanredni za Huawei Consumer Business Group, obilježeni snažnim rastom našeg poslovanja na svim tržištima i među svim proizvodnim linijama. Naš uspjeh dugujemo našoj predanosti inovacijama, te najvažnije, prema korisnicima. Huawei će zadržati fokus na kontinuiranom poboljšavanju naše ponude s naglaskom na rješenja umjetne inteligencije, oblaka te proširivanje Huaweijevog ekosistema“, izjavio je predsjednik Uprave Huawei CBG Richard Yu.

Performanse vodećih tržišta i onog srednjeg ranga pametnih telefona uvelike su povećale vrijednost brenda. Tako je Huawei zauzeo 25. mjesto na Brand Finance svjetskoj ljestvici 500 najjačih brendova u 2018. godini, 48. mjesto na BrandZ's ljestvici 100 najvrednijih globalnih brendova, te 79. mjesto na Forbesovoj ljestvici najvrednijih brendova. Valja naglasiti kako su jedina kineska kompanija koje je uspjela osigurati mjesto na Forbesovoj ljestvici.

Još iz kategorije

Netflixovi kvartali rezultati iznad svih očekivanja

Netflixovi kvartali rezultati iznad svih očekivanja

19.10.2018. komentiraj

Prihodi Netflixa dosegnuli su u trećem tromjesečju 4 milijarde dolara, 34 posto više nego godinu ranije. Netflixova čista dobit tako je u proteklom tromjesečju dosegnula 403 milijuna dolara, tri puta više nego u istom lanjskom razdoblju. Snažan rast prihoda i dobiti rezultat je snažnog rasta broja pretplatnika u trećem tromjesečju za 7 milijuna, na ukupno 137 milijuna u svijetu, što je za trećinu više nego što su analitičari očekivali. Pritom je u SAD-u broj novih pretplatnika porastao za 1,1 milijun, a u svijetu za 5,9 milijuna.

Rudari Bitcoina bilježe rekordne prihode, ali vrlo skromnu zaradu

Rudari Bitcoina bilježe rekordne prihode, ali vrlo skromnu zaradu

19.10.2018. komentiraj

Diar je proveo novo istraživanje te otkrio da iako cijena bitcoina jest 40 posto viša nego u istom razdbolju lani i bez obzira što su rudari ostvarili prihode od 4,7 milijardi američkih dolara u ovoj godini, rudarenje je manje profitabilno nego što je bilo prije 12 mjeseci.

Najčešći uzroci prekida rada IT sustava

Najčešći uzroci prekida rada IT sustava

18.10.2018. komentiraj

Velika većina američkih firmi suočila se s najmanje jednom disrupcijom informatičkih tehnologija (IT) kroz posljednjih 12 mjeseci, pokazuje to američki US Signal u svom radu 2018 IT Resiliency Survey. Konkretno, riječ je o 70 posto firmi i naravno da takvo stanje izaziva zabrinutost.