Huawei objavio polugodišnje poslovne rezultate i snažan rast prodaje uređaja

Huawei objavio polugodišnje poslovne rezultate i snažan rast prodaje uređaja

Huaweijeva tvrtka za uređaje potrošačke elektronike u prvom je ovogodišnjem polugodištu ostvarila vrlo dobre poslovne rezultate. Financijski su rezultati pratili rast cijele grupacije, a u potrošačkom segmentu zabilježili su snažan rast prodaje uređaja.

U prvih šest mjeseci 2018. isporučili su 95 milijuna pametnih telefona, a tijekom drugog kvartala popeli su se na drugo mjesto među proizvođačima, odnosno ostvarili bolji prodajni rezultat od Applea. Iz kompanije su također prošlog tjedna istaknuli ambiciju da do kraja 2019. u segmentu pametnih telefona skoče na prvo mjesto ispred trenutačno vodećeg Samsunga.

„Posljednjih šest mjeseci bili su izvanredni za Huawei Consumer Business Group, obilježeni snažnim rastom našeg poslovanja na svim tržištima i među svim proizvodnim linijama. Naš uspjeh dugujemo našoj predanosti inovacijama, te najvažnije, prema korisnicima. Huawei će zadržati fokus na kontinuiranom poboljšavanju naše ponude s naglaskom na rješenja umjetne inteligencije, oblaka te proširivanje Huaweijevog ekosistema“, izjavio je predsjednik Uprave Huawei CBG Richard Yu.

Performanse vodećih tržišta i onog srednjeg ranga pametnih telefona uvelike su povećale vrijednost brenda. Tako je Huawei zauzeo 25. mjesto na Brand Finance svjetskoj ljestvici 500 najjačih brendova u 2018. godini, 48. mjesto na BrandZ's ljestvici 100 najvrednijih globalnih brendova, te 79. mjesto na Forbesovoj ljestvici najvrednijih brendova. Valja naglasiti kako su jedina kineska kompanija koje je uspjela osigurati mjesto na Forbesovoj ljestvici.

Još iz kategorije

Francuska uvodi nove tehnološke vize kako bi lakše privukla talente

Francuska uvodi nove tehnološke vize kako bi lakše privukla talente

19.03.2019. komentiraj

Velika Britanija krenula je stopama Donalda Trumpa i Sjedinjenih Američkih Država pa najavljuje stroži vizni režim, što je ponukalo Francusku da krene u potpuno drugom smjeru pa otvori svoje granice kao nikad prije, ali samo ako se radi o tehnološkim vizama.

EU odgađa uvođenje digitalnog poreza za kraj 2020.

EU odgađa uvođenje digitalnog poreza za kraj 2020.

18.03.2019. komentiraj

Europska unija pričekat će do kraja sljedeće godine s uvođenjem jedinstvenog poreza na digitalne prihode velikih kompanija jer nisu sve zemlje članice za kompromisno rješenje koje se pokušalo implementirati od 21. ožujka ove godine. Protiv njega su Irska, Švedska, Danska i Finska, a Njemačka, Nizozemska i Velika Britanija tražile su još vremena kako bi donijele odluku.

Nvidia i u krizi prodaje 4 puta više grafičkih kartica od AMD-a

Nvidia i u krizi prodaje 4 puta više grafičkih kartica od AMD-a

15.03.2019. komentiraj

Tržište grafičkih procesorskih jedinica (GPU) u padu i Nvidia je time najteže pogođena, ali svejedno je još uvijek bolja no AMD, podosta bolja! Konkretnije, na četiri Nvidia GPU, proda se tek jedna AMD i to dovoljno govori o dominaciji koju ta američka kompanija još uvijek ima nad direktnom konkurencijom.