Huawei objavio polugodišnje poslovne rezultate i snažan rast prodaje uređaja

Huawei objavio polugodišnje poslovne rezultate i snažan rast prodaje uređaja

Huaweijeva tvrtka za uređaje potrošačke elektronike u prvom je ovogodišnjem polugodištu ostvarila vrlo dobre poslovne rezultate. Financijski su rezultati pratili rast cijele grupacije, a u potrošačkom segmentu zabilježili su snažan rast prodaje uređaja.

U prvih šest mjeseci 2018. isporučili su 95 milijuna pametnih telefona, a tijekom drugog kvartala popeli su se na drugo mjesto među proizvođačima, odnosno ostvarili bolji prodajni rezultat od Applea. Iz kompanije su također prošlog tjedna istaknuli ambiciju da do kraja 2019. u segmentu pametnih telefona skoče na prvo mjesto ispred trenutačno vodećeg Samsunga.

„Posljednjih šest mjeseci bili su izvanredni za Huawei Consumer Business Group, obilježeni snažnim rastom našeg poslovanja na svim tržištima i među svim proizvodnim linijama. Naš uspjeh dugujemo našoj predanosti inovacijama, te najvažnije, prema korisnicima. Huawei će zadržati fokus na kontinuiranom poboljšavanju naše ponude s naglaskom na rješenja umjetne inteligencije, oblaka te proširivanje Huaweijevog ekosistema“, izjavio je predsjednik Uprave Huawei CBG Richard Yu.

Performanse vodećih tržišta i onog srednjeg ranga pametnih telefona uvelike su povećale vrijednost brenda. Tako je Huawei zauzeo 25. mjesto na Brand Finance svjetskoj ljestvici 500 najjačih brendova u 2018. godini, 48. mjesto na BrandZ's ljestvici 100 najvrednijih globalnih brendova, te 79. mjesto na Forbesovoj ljestvici najvrednijih brendova. Valja naglasiti kako su jedina kineska kompanija koje je uspjela osigurati mjesto na Forbesovoj ljestvici.

Još iz kategorije

Facebook kreće u monetizaciju WhatsAppa

Facebook kreće u monetizaciju WhatsAppa

21.08.2018. komentiraj

Facebook je prije četiri godine za ukupne 22 milijardi američkih dolara preuzeo WhatsApp i obećao da neće dirati u politiku koju su postavili prethodni vlasnici. Dakle, aplikacija je ostala besplatna i potpuno slobodna od oglasa bilo kakvog tipa, ali naravno da su se u Facebooku trudili pronaći način kako monetizirati bogatu mu akviziciju.

TOP 50 na IT tržištu prema visini neto plaće

TOP 50 na IT tržištu prema visini neto plaće

19.08.2018. komentiraj

Nastavljamo s analizom domaćeg ICT tržišta i završavamo s računalnim tržištem, a sve prema podacima koje je prikupila tvrtka Bisnode i portal Poslovna.hr. I ovog puta želimo još jednom napomenuti kako je analiza domaćeg ICT tržišta rađena prema važećoj nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti i to prema nekoliko skupina u koje smo podijelili tvrtke-. Znači prema NKD-ovima u softverski segment dolaze tvrtke kojima je NKD 62.01, 62.02, 62.03,  62.09, 63.11. Inače ovo je segment koji još nismo analizirali i to krećemo danas nakon što u sektoru IT/računala proanaliziramo najveće prosječne neto plaće u tvrtkama u IT segmentu kojem pripadaju sljedeći NKD-ovi 26.20. 58.21, 58.29, 95.11.

TOP 20 na IT tržištu prema izvozu

TOP 20 na IT tržištu prema izvozu

18.08.2018. komentiraj

Možda smo nekima dosadni s brojkama i s pojedinačnim analizama pojedinog segmenta ICT tržišta prema ključnim pokazateljima koje je prikupio Bisnode i portal Poslovna.hr ali podaci u nekim segmentima mogu biti vrlo zanimljiv.