Huawei objavio polugodišnje poslovne rezultate i snažan rast prodaje uređaja

Huawei objavio polugodišnje poslovne rezultate i snažan rast prodaje uređaja

Huaweijeva tvrtka za uređaje potrošačke elektronike u prvom je ovogodišnjem polugodištu ostvarila vrlo dobre poslovne rezultate. Financijski su rezultati pratili rast cijele grupacije, a u potrošačkom segmentu zabilježili su snažan rast prodaje uređaja.

U prvih šest mjeseci 2018. isporučili su 95 milijuna pametnih telefona, a tijekom drugog kvartala popeli su se na drugo mjesto među proizvođačima, odnosno ostvarili bolji prodajni rezultat od Applea. Iz kompanije su također prošlog tjedna istaknuli ambiciju da do kraja 2019. u segmentu pametnih telefona skoče na prvo mjesto ispred trenutačno vodećeg Samsunga.

„Posljednjih šest mjeseci bili su izvanredni za Huawei Consumer Business Group, obilježeni snažnim rastom našeg poslovanja na svim tržištima i među svim proizvodnim linijama. Naš uspjeh dugujemo našoj predanosti inovacijama, te najvažnije, prema korisnicima. Huawei će zadržati fokus na kontinuiranom poboljšavanju naše ponude s naglaskom na rješenja umjetne inteligencije, oblaka te proširivanje Huaweijevog ekosistema“, izjavio je predsjednik Uprave Huawei CBG Richard Yu.

Performanse vodećih tržišta i onog srednjeg ranga pametnih telefona uvelike su povećale vrijednost brenda. Tako je Huawei zauzeo 25. mjesto na Brand Finance svjetskoj ljestvici 500 najjačih brendova u 2018. godini, 48. mjesto na BrandZ's ljestvici 100 najvrednijih globalnih brendova, te 79. mjesto na Forbesovoj ljestvici najvrednijih brendova. Valja naglasiti kako su jedina kineska kompanija koje je uspjela osigurati mjesto na Forbesovoj ljestvici.

Još iz kategorije

Canon bilježi rast tiskarskog poslovanja u regiji EMEA

Canon bilježi rast tiskarskog poslovanja u regiji EMEA

14.12.2018. komentiraj

Tvrtka Canon Europe pohvalila se vrlo dobrim brojkama tiskarskog poslovanja u regiji Europe, Bliskog istoka i Afrike. To su postigli, kažu, ponajprije zahvaljujući UVgel tehnologiji za ispis. Godinu dana nakon što se 64-inčni tiskarski stroj za tisak na materijale iz role počeo komercijalno isporučivati u regiju EMEA tu su tehnologiju svesrdno prigrlile stotine tiskarskih tvrtki, njih više od 400.

Uber u Zagrebu otvorio svoj Centar za podršku vozačima

Uber u Zagrebu otvorio svoj Centar za podršku vozačima

14.12.2018. komentiraj

Uber je ovog tjedna na novoj lokaciji u Zagrebu otvorio Centar za podršku vozačima u kojem će vozači koji voze na Uber aplikaciji na jednom mjestu moći dobiti svu pomoć i savjete koji su im potrebni. Centar se nalazi na adresi Radnička cesta 20 u prostoru od 200 kvadratnih metara te je za vozače otvoren svaki radni dan od 10 do 15 sati.

U prvom kvartalu nove godine očekuje se porast zapošljavanja u Hrvatskoj

U prvom kvartalu nove godine očekuje se porast zapošljavanja u Hrvatskoj

14.12.2018. komentiraj

Hrvatski poslodavci očekuju stabilan rast broja novih radnih mjesta u prvom tromjesečju 2019. godine, a neto prognoza zapošljavanja iznosi +14%. U usporedbi s kvartalom koji upravo završava, predviđanja za sljedeće razdoblje bolja su za pet postotnih bodova. Tijekom sljedećeg tromjesečja, broj novih radnih mjesta u Hrvatskoj rast će u sedam od osam industrijskih sektora i u sve četiri zemljopisne regije u našoj zemlji.