Huawei dosad prodao preko 15 milijuna 5G mobitela

Huawei dosad prodao preko 15 milijuna 5G mobitela

Huawei se pohvalio iznimnim rezultatom, vezanima za tržište pametnih telefona i tehnologiju mobilnih mreža pete generacije (5G). Naime, tijekom 2019. i prva tri mjeseca, isporučio je više od 15 milijuna 5G pametnih telefona!

Snažna prodaja rezultat je predanosti u istraživanju 5G tehnologije, a Huaweijevo liderstvo u 5G tehnologiji dodatno je ojačano. Dakle, sve nedaće na širem tržištu pametnih telefona ipak nisu usporile kineskog tehnološkog giganta te suvereno korača dalje, kad je riječ o inovativnosti i proizvodima koji se prepoznaju diljem svijeta.

Sve to dovelo ga je u situaciju da ima 33,2 posto udjela na globalnom tržištu 5G pametnih telefona, ali i 55,4 posto udjela na kineskom tržištu 5G pametnih telefona. I dok je u prošloj godini isporučeno 6,9 milijuna ovih uređaja, kroz prvi kvartal 2020. isporučeno ih je 8,1 milijun. U leđa mu zahvaljujući svemu tome gledaju konkurenti kao kineski Vivo i Xiaomi.

Tek je Samsung bolji, ima 34,4 posto udjela, odnosno, 8,3 milijuna isporučenih uređaja. S tim da južnokorejski gigant nema sankcije kao teret pa posluje daleko bezbrižnije. Vivo je s 2,9 milijuna isporuka na trećem mjestu i ima udio od 12 posto, a Xiaomi je na 2,5 milijuna isporuka i 10,4 posto udjela. Kroz prvi se kvartal ove godine ukupno isporučilo 24,1 milijun 5G pametnih telefona.

Huawei je u 2019. godini korisnicima ponudio osam modela 5G pametnih telefona - Mate 30 Pro 5G, Mate 30 5G, PORSCHE DESIGN Mate 30 RS, Mate 20 X (5G), nova 6 5G, Mate X, Honor V30 Pro i Honor V30. U ovoj godini stigli su na tržište P40 5G, P40 Pro 5G i Enjoy Z 5G. Svi navedeni uređaji podržavaju 5G NSA i SA načine rada, čime se nameću kao odličan izbor za potrošače u potrazi za 5G uređajem. U Huaweijevoj raznovrsnoj ponudi nalaze se uređaji raznih kategorija, čime je 5G tržište dodatno demokratizirano.

Na tržištu 5G tehnologija Huawei se istaknuo kao lider koji nudi cijeli spektar 5G tehnologija - infrastrukturnu 5G tehnologiju, 5G mrežnu opremu (bazne stanice, jezgrene mreže, optičke mreže i mmWave tehnologiju), 5G čipsete (čipovi za bazne stanice, uskopojasne mreže i pametne telefone) i 5G uređaje namijenjene krajnjim potrošačima (pametni telefoni, prijenosni ruteri i tableti).

Kroz ovu godinu, Huaweijevi 5G uređaji i infrastruktura omogućit će još više potrošača diljem svijeta mogućnost povezivanja na 5G mrežu.

Još iz kategorije

Microsoft Hrvatska među dobitnicima Zlatne bilance koju dodjeljuje FINA

Microsoft Hrvatska među dobitnicima Zlatne bilance koju dodjeljuje FINA

24.09.2020. komentiraj

Dodjela nagrada Zlatna bilanca održana je po prvi puta digitalno, putem video streaminga na Fininoj internetskoj stranici u organizaciji Financijske agencije i pod pokroviteljstvom Vlade RH. Gledateljima se ovom prigodom obratio potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić.

Ericsson ubrzava 5G akvizicijom Cradlepointa

Ericsson ubrzava 5G akvizicijom Cradlepointa

22.09.2020. komentiraj

Ericsson je dogovorio akviziciju kompanije Cradlepoint, SAD, tržišnog lidera u Wireless Edge WAN 4G i 5G rješenjima za poslovne korisnike. Vrijednost ove transakcije je 1,1 milijardu američkih dolara te se očekuje se da će biti provedena do kraja zadnjeg tromjesečja 2020. Doprinos ove akvizicije novčanom toku očekuje se od 2022. godine.

Certifikatom se dokazuju znanja

Certifikatom se dokazuju znanja

22.09.2020. komentiraj

Predstoji nam digitalno desetljeće – tako je u svom govoru o stanju u EU najavila Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen. Iako Hrvatska u mnogo čemu zaostaje za europskim prosjekom, u području ICT-a ipak imamo mnoge tvrtke i pojedince koji svojim radom mogu biti primjer drugim zemljama.