HTC tone sve dublje

HTC tone sve dublje

Tajvanski proizvođač pametnih telefona HTC je objavio svoje nerevidirane podatke o dobiti u trećem tromjesečju 2013. Rezultati su potvrda onoga što je HTC predvidio još u srpnju ove godine, a to je da će izgubiti novac i to vrlo brzo.

Nažalost, brojke su surove i uvijek donose istinu koju ponekad nije poželjno čuti, a ta istina glasi kako je HTC u gadnim financijskim problemima. HTC je do sada poslovao s malom dobiti, no u posljednjem tromjesečju sučavaju se sa prvim gubitkom.

HTC je ostvario neto gubitak od 101 milijun dolara, a operativni gubitak bio je oko 119 milijuna dolara. HTC-ov brod se poprilično naginje i koliko god volimo njihove uređaje svjesni smo kako će HTC morati napraviti pod hitno neke oštre promjene.

U posljednje dvije godine HTC je izgubio 90% svoje tržišne vrijednosti, što je brže čak i od posrnulog kanadskog proizvođača BlackBerry-a o kojem se naveliko u zadnje vrijeme piše.

Njihov najveći adut, HTC One se solidno dobro prodaje, no od jednog pametnog mobitela ne može se dobro živjeti. HTC One Max bi trebao izaći vrlo skoro pa se u HTC-u nadaju kako bi im to moglo podići prodajne i financijske rezultate.

Još iz kategorije

Facebook i Google u pohodu na Amazonovo tržište e-trgovine

Facebook i Google u pohodu na Amazonovo tržište e-trgovine

18.09.2020. komentiraj

Amazon bi mogao dobiti konkurenciju na području e-trgovine jer Facebook i Google žele što veći dio “kolača”, podosta velikog “kolača”. Prvenstveno, riječ je o sjevernoameričkom tržištu, ali Google i Facebook brzo će se početi širiti globalnije, dok ne postanu Amazonova konkurencija u svakom kutku planete. Jer, mjesta uistinu ima za sve i nekako se čini čudno da jedna kompanija kontrolira toliki dio tržišta, kao što kontrolira Amazon.

Velika ICT analiza: Novostvorena vrijednost softverskog sektora zauzima polovicu ukupne vrijednosti ICT tržišta

Velika ICT analiza: Novostvorena vrijednost softverskog sektora zauzima polovicu ukupne vrijednosti ICT tržišta

18.09.2020. komentiraj

Podaci o poslovanju za prošlu 2019. godinu pokazuju kako ona nije bila uspješna kada je riječ o novostvorenoj vrijednosti jer je na godišnjoj razini zabilježen pad o 2,66 posto na 10,204 milijarde kuna. Ipak, kada se pogleda prema prosječnom rast u posljednjih sedam promatranih godina koji je dosegao 13,85 posto ukupnog ICT tržišta.

Novosti u poslovanja i novi ured u Splitu GDi Grupe

Novosti u poslovanja i novi ured u Splitu GDi Grupe

17.09.2020. komentiraj

GDi Solutions Day 2020 je ove godine okupio više stotina eminentnih sudionika iz Hrvatske i regije. Na GDi Solutions Day-u su također bile predstavljene novosti u ESRI svijetu i kako je GDi koristeći njihovu platformu izradio besplatne javne portale za integraciju informacija o stanju epidemije COVID-19 te na koji način je pomogao građanima Zagreba za prijavu šteta od potresa u ožujku.