HTC ne prodaje svoje telefonsko poslovanje

HTC ne prodaje svoje telefonsko poslovanje

Unatoč izvješćima i glasinama kako HTC namjerava prodati svoje telefonsko poslovanje, stvari stoje ipak malo drugačije. HTC je službeno potvrdio kako nema namjeru prodati „phone business“ nego nastavlja raditi na telefonima u doglednoj budućnosti.

“HTC odlučno odbacuje ove glasine”, odbacio je glasine glasnogovornik HTC-a.

Bilo je glasina kako HTC izlazi iz phone businessa kako bi izbjegao bankrot te da će se usredotočiti na druge projekte, poput HTC Vive. HTC je u financijskim problemima, a zadnje izvješće pokazuje kako je prodaja pala za 64 posto u samo godinu dana.

Predsjednik HTC-a, Cher Wang, bio je spreman na prodaju telefonskog poslovanja u proljeće iduće godine, što bi značilo kako više ne bi vidjeli nove HTC telefone u 2017. godini. Možda dočekamo HTC 11 sljedećeg ožujka, a HTC je upravo pokrenuo HTC Bolt u SAD-u. Dakle, čini se kako HTC ne odustaje....

Još iz kategorije

Microsoft Hrvatska među dobitnicima Zlatne bilance koju dodjeljuje FINA

Microsoft Hrvatska među dobitnicima Zlatne bilance koju dodjeljuje FINA

24.09.2020. komentiraj

Dodjela nagrada Zlatna bilanca održana je po prvi puta digitalno, putem video streaminga na Fininoj internetskoj stranici u organizaciji Financijske agencije i pod pokroviteljstvom Vlade RH. Gledateljima se ovom prigodom obratio potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić.

Ericsson ubrzava 5G akvizicijom Cradlepointa

Ericsson ubrzava 5G akvizicijom Cradlepointa

22.09.2020. komentiraj

Ericsson je dogovorio akviziciju kompanije Cradlepoint, SAD, tržišnog lidera u Wireless Edge WAN 4G i 5G rješenjima za poslovne korisnike. Vrijednost ove transakcije je 1,1 milijardu američkih dolara te se očekuje se da će biti provedena do kraja zadnjeg tromjesečja 2020. Doprinos ove akvizicije novčanom toku očekuje se od 2022. godine.

Certifikatom se dokazuju znanja

Certifikatom se dokazuju znanja

22.09.2020. komentiraj

Predstoji nam digitalno desetljeće – tako je u svom govoru o stanju u EU najavila Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen. Iako Hrvatska u mnogo čemu zaostaje za europskim prosjekom, u području ICT-a ipak imamo mnoge tvrtke i pojedince koji svojim radom mogu biti primjer drugim zemljama.