HTC ne prodaje svoje telefonsko poslovanje

HTC ne prodaje svoje telefonsko poslovanje

Unatoč izvješćima i glasinama kako HTC namjerava prodati svoje telefonsko poslovanje, stvari stoje ipak malo drugačije. HTC je službeno potvrdio kako nema namjeru prodati „phone business“ nego nastavlja raditi na telefonima u doglednoj budućnosti.

“HTC odlučno odbacuje ove glasine”, odbacio je glasine glasnogovornik HTC-a.

Bilo je glasina kako HTC izlazi iz phone businessa kako bi izbjegao bankrot te da će se usredotočiti na druge projekte, poput HTC Vive. HTC je u financijskim problemima, a zadnje izvješće pokazuje kako je prodaja pala za 64 posto u samo godinu dana.

Predsjednik HTC-a, Cher Wang, bio je spreman na prodaju telefonskog poslovanja u proljeće iduće godine, što bi značilo kako više ne bi vidjeli nove HTC telefone u 2017. godini. Možda dočekamo HTC 11 sljedećeg ožujka, a HTC je upravo pokrenuo HTC Bolt u SAD-u. Dakle, čini se kako HTC ne odustaje....

Još iz kategorije

Ericsson nastavio rast

Ericsson nastavio rast

25.01.2020. komentiraj

Prema financijskim pokazateljima Ericsson je zabilježio rast prodaje na 6,3 milijarde eura što kada se prodaja prilagodi za usporedne stavke i tečaj porasla je 1%. Smanjenje u Sjevernoj Americi nadoknađeno je rastom na ostalim tržištima, prvenstveno na Srednjem istoku i u Sjevernoj Aziji. Objavljena prodaja porasla je 4%.

PC gameri sve više odustaju od Intela i okreću se AMD-u

PC gameri sve više odustaju od Intela i okreću se AMD-u

24.01.2020. komentiraj

Intel posljednjih godinu do dvije muku muči na tržištu kojim je nekad dominirao jer AMD ubire svoj udio gdje god stigne, pa tako i među gamerima koji u povećoj mjeri izabiru upravo njegove proizvode. Konkretno, 41 posto PC gamera okrenulo se AMD-u i stigao je trenutak da se Intel zabrine.

Settle se širi po Hrvatskoj

Settle se širi po Hrvatskoj

22.01.2020. komentiraj

Norveška tvrtka Auka, autori aplikacije za mobilno plaćanje Settle, i vodeći ponuđač rješenja za plaćanje u ugostiteljstvu u Hrvatskoj, tvrtka Remaris, potpisali su sporazum o distribucijskom i tehnološkom partnerstvu kojim je svim korisnicima Remarisova sustava omogućeno da potencijalno i u svojem ugostiteljskom objektu – kafiću, restoranu, bistrou – počnu prihvaćati Settle kao način plaćanja.