HTC ne mijenja strategiju, analitičari predviđaju daljnji neuspjeh

HTC ne mijenja strategiju, analitičari predviđaju daljnji neuspjeh

Foto: HTC

Mnoge su stvari za HTC u 2013. godini bile loše, no isto tako bilo je i dobrih stvari. Tvrtka je ipak u ovoj godini izbacila jedan od najboljih ovogodišnjih pametnih telefona - HTC One. Nažalost, HTC se nije uspio nositi s divovima kao što su Apple i Samsung, koji i dalje dominiraju high - end smartphone tržištem.

U međuvremenu, low- cost kineski Android dobavljači drže uređaje s vrlo dobrim specifikacijama i niskim cijenama. HTC-u nedostaje kvalitetno oglašavanje i mnogi analitičari smatraju kako bi svoju strategiju trebao bazirati na jeftinijim uređajima. Smatraju kako bi tu HTC dominirao svojim uređajima i time se izvukao iz krize.

Čini se, međutim, kako HTC planira zadržati svoju tvrdoglavu strategiju koja se već dokazala kao potpuni neuspjeh. Analitičari su složni kako sve to vodi daljnjem potonuću kompanije.

U intervjuu za CNET u Velikoj Britaniji, HTC online komunikacijski menadžer Jeff Gordon, rekao je  kako HTC neće samo tako odjednom promijeniti strategiju i okrenuti se low-cost uređajima. Najavljuje i dalje borbu s Appleom i Samsungom na high - end tržištu i smatra kako bi bilo suludo se okrenuti jeftinijim uređajima.

Očito je kako u HTC-u ne žele priznati poraz na tržištu gdje dominiraju Apple i Samsung nego idu do kraja. Sve ih to može koštati tako da na kraju „razbiju glavu“ udarajući u zid koji ne mogu probiti.

Još iz kategorije

Facebook i Google u pohodu na Amazonovo tržište e-trgovine

Facebook i Google u pohodu na Amazonovo tržište e-trgovine

18.09.2020. komentiraj

Amazon bi mogao dobiti konkurenciju na području e-trgovine jer Facebook i Google žele što veći dio “kolača”, podosta velikog “kolača”. Prvenstveno, riječ je o sjevernoameričkom tržištu, ali Google i Facebook brzo će se početi širiti globalnije, dok ne postanu Amazonova konkurencija u svakom kutku planete. Jer, mjesta uistinu ima za sve i nekako se čini čudno da jedna kompanija kontrolira toliki dio tržišta, kao što kontrolira Amazon.

Velika ICT analiza: Novostvorena vrijednost softverskog sektora zauzima polovicu ukupne vrijednosti ICT tržišta

Velika ICT analiza: Novostvorena vrijednost softverskog sektora zauzima polovicu ukupne vrijednosti ICT tržišta

18.09.2020. komentiraj

Podaci o poslovanju za prošlu 2019. godinu pokazuju kako ona nije bila uspješna kada je riječ o novostvorenoj vrijednosti jer je na godišnjoj razini zabilježen pad o 2,66 posto na 10,204 milijarde kuna. Ipak, kada se pogleda prema prosječnom rast u posljednjih sedam promatranih godina koji je dosegao 13,85 posto ukupnog ICT tržišta.

Novosti u poslovanja i novi ured u Splitu GDi Grupe

Novosti u poslovanja i novi ured u Splitu GDi Grupe

17.09.2020. komentiraj

GDi Solutions Day 2020 je ove godine okupio više stotina eminentnih sudionika iz Hrvatske i regije. Na GDi Solutions Day-u su također bile predstavljene novosti u ESRI svijetu i kako je GDi koristeći njihovu platformu izradio besplatne javne portale za integraciju informacija o stanju epidemije COVID-19 te na koji način je pomogao građanima Zagreba za prijavu šteta od potresa u ožujku.