HTC nastavio nizati loše poslovne rezultate

HTC nastavio nizati loše poslovne rezultate

Foto: Antonio Jularić

HTC je već duže vrijeme u financijskom kaosu, no čini se da tvrtka ne uspjeva naći način da to stanje poboljša. Najnoviji objavljeni financijski podaci pokazuju novi značajan pad prihoda u studenom, u odnosu na isto razdoblje prošle godine pad je visokih 26 posto.

Prihodi HTC-a u studenom su dosegnuli svega 188 milijuna dolara, skliznuvši s 200 milijuna dolara koje su uprihodili tijekom listopada. Ovaj rezultat je još gori ako u obzir uzmemo da je studeni inače odličan mjesec za prodaju zahvaljujući blagdanima i Crnom petku.

Teško je reći gdje je točno leži problem u HTC-u, posebno što je njihov U11 dobro ocjenjen u recenzijama, a tvrtka je pokušala implementirati i pristojnu oglašivačku kampanju koja ovaj puta nije uključivala nezainteresiranu zvijezdu. U matičnoj zemlji tvrtka posluje solidno, no izvan nje i na važnim tržištima kao što su SAD i Europa interes je izrazito slab.

Kupci su prilično fiksirani na iPhone i Samsungove Galaxy mobitele, a oštro raste i popularnost Huaweia, i tu HTC ne može konkurirati. Ne pomažu im niti čudnovati odabiri naziva mobitela, što dodatno zbunjuje kupce.

Čini se kako je HTC sve bliže točki kada će se za malen novac tražiti spas pod nečijim tuđim okriljem, a pod kojim, ostaje za vidjeti.

Još iz kategorije

Microsoft Hrvatska ima najveće prosječne plaće u Hrvatskoj i to više od 41 tisuću kuna

Microsoft Hrvatska ima najveće prosječne plaće u Hrvatskoj i to više od 41 tisuću kuna

19.07.2018. komentiraj

Najnovija analiza poslovanja poduzetnika u 2017. godini koju je napravila FINA pokazuje kako među tvrtkama s više od 10 zaposlenih i koje su najbolje prema ukupnim prihodima po prosječnoj neto plaći vodi Microsoft Hrvatska s vrlo visokih 41,4 tisuće kuna po zaposleniku. Među najboljima su pretežito tvrtke iz tehnološkog sektora i farmaceutskog sektora, jer financijske institucije nisu niti promatrane kako tvrde u FINA-i.

Ericsson bilježi rast u segmentu mreža, ukupni prihodi blago u padu

Ericsson bilježi rast u segmentu mreža, ukupni prihodi blago u padu

18.07.2018. komentiraj

Najnoviji poslovni rezultati Ericssona pokazuju kako prihod od prodaje bilježi smanjenje od 1% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Prodaja u segmentu Mreže pokazuje rast od 2% u odnosu na 2017. godinu, pri čemu je snažan rast prodaje ostvaren u Sjevernoj Americi.

Sedam IT slavi 15. rođendan

Sedam IT slavi 15. rođendan

17.07.2018. komentiraj

Jedna od značajnijih hrvatskih ICT tvrtki, Sedam IT, ovih dana obilježava petnaestu obljetnicu postojanja. Od nastajanja do danas, ta je kompanija uspješno radila i rasla te je danas prepoznatljiva u Hrvatskoj i izvan granica.