Hrvatsko-američki startup Huddle dobio stratešku investiciju od oko 15 milijuna dolara

Hrvatsko-američki startup Huddle dobio stratešku investiciju od oko 15 milijuna dolara

Huddle Tech hrvatsko-američki softverski startup sklopio je strateško partnerstvo s globalnom casino i turističkom kompanijom Las Vegas Sands. Strateškom investicijom osiguran je daljnji razvoj s ciljem pozicioniranja kao globalne B2B platforme za igaming industriju poput sportskog klađenje. Na upit o kolikoj investiciji je riječ kažu iz kompanije kako tu brojku ne mogu otkriti, no prema dostupnim informacijama riječ je o 15 milijuna dolara.

Suosnivači Huddle Gaming-a su Hrvati Leo Gašpar i Mario Zdeličan, čija vizija razvoja proizvoda za poslovne korisnike koji će biti globalno konkurentan postaje stvarnost. Realizira se zahvaljujući strateškom partnerstvu, ali i nedavnim spajanjem s liderom američkog tržišta u izradi koeficijenata za NFL, NCAA košarku i nogomet, NBA, MLB i NHL. DeckPrism Sports i Huddle Gaming sada čine Huddle Tech Inc. s uredima u Zagrebu, Londonu, New Yorku, Las Vegasu i Isle of Man.

“Huddle vizija i dalje ostaje ista – želimo postati Netflix za igaming industriju. Uzbudljivo je graditi nešto kao greenfield projekt, u čemu si predvodnik i razvijaš potpuno novi ekosustav. Trenutno ne postoji tehnologija koja rješava probleme brzorastuće igaming industrije i upravo zato razvijamo iznimno efikasno, automatizirano rješenje koje će zadovoljiti potrebe globalnog tržišta” objašnjava jedan od suosnivača i glavni direktor za razvoj poslovanja Leo Gašpar. Dodaje da su spajanjem s kompanijom DeckPrism Sports ubrzali razvoj proizvoda te utvrdili svoj položaj na američkom tržištu.

“Posebno smo sretni što ćemo kao tech hub Huddle nastaviti graditi u Hrvatskoj uz dodatna zapošljavanja domaćih i stranih stručnjaka“. Naime, u Zagrebu je već sada zapošljavaju više od 30 stručnjaka iz područja matematike, automatizacije, data inženjerstva i umjetne inteligencije. Mario Zdeličan, suosnivač i potpredsjednik za operacije smatra da je Huddle Tech na dobrome putu da postane lider na globalnom tržištu igaming industrije: „Preskočili smo stepenicu, ako ne i dvije unutar klasičnog razvoja startupa, ubrzali razvoj proizvoda, istodobno i rast tima. Jako smo ponosni na kolegice i kolege koji su nam se pridružili posljednjih godinu i pol. To su iznimno talentirani mladi, ali i iskusni stručnjaci“, zaključuje Gašpar.

Huddle zapošljava više od 80 stručnjaka u jednom od 5 ureda uz mogućnosti rada na daljinu. Pogurani strateškom investicijom kompanije Las Vegas Sands očekuju ubrzanje razvoja B2B platforme za igaming, pozicioniranje na globalnom tržištu te daljnje širenje tima, pogotovo u Hrvatskoj gdje je smješten tehnički razvoj.

Još iz kategorije

Najpoželjniji poslodavci u Hrvatskoj u turističkom sektoru

Najpoželjniji poslodavci u Hrvatskoj u turističkom sektoru

24.06.2022.

Tko su najpoželjniji poslodavci u Hrvatskoj i koji su razlozi njihove atraktivnosti otkrilo je osamnaesto po redu istraživanje o poslodavcima prvog izbora, koje provodi MojPosao. U istraživanju provedenom tijekom 2021. i 2022. godine sudjelovalo je gotovo 25.000 ispitanika.

Infobip u Indoneziji otvorio podatkovni centar

Infobip u Indoneziji otvorio podatkovni centar

24.06.2022.

Infobip je u Indoneziji otvorio podatkovni centar poznatiji kao ID1 kako bi podržao mogućnosti digitalnih inovacija na lokalnoj razini poslovanja, ali i u širem smislu diljem Azijsko-pacifičke (APAC) regije.

Zaposlenici Q-a imaju visoko zadovoljstvo tvrtkom u kojoj rade i pokazuju veliku lojalnost

Zaposlenici Q-a imaju visoko zadovoljstvo tvrtkom u kojoj rade i pokazuju veliku lojalnost

23.06.2022.

Domaća IT tvrtka Q ostvarila je izniman rezultat prema eNPS indikatoru (eng. Employee Net Promoter Score) koji pokazuje zadovoljstvo zaposlenika i njihovu lojalnost. Domaća IT tvrtka rezultatom od 85 nadmašila je globalno poznate kompanije kao što su Google (38) i Apple (19). Inače, prosječan eNPS, koji može varirati od -100 do 100, iznosi 32, dok se 50 smatra izvrsnim rezultatom.