Hrvatski proizvođači računalnih igara muku muče s nedostatkom IT kadra

Hrvatski proizvođači računalnih igara muku muče s nedostatkom IT kadra

Foto: Fotolia

U Vijećnici Hrvatske gospodarske komore održala se konferencija “Računalne igre – pokretač ekonomskog rasta” koja je organizirana u suradnji s Klasterom hrvatskih proizvođača računalnih igara i inicijativom Europske komisije “eSkills for Jobs”. Njen glavni cilj bila je rasprava o nedostatku IT kadra, problemima s kojima se susreće industrija računalnih igara i samom potencijalu te industrije.

Nastojimo upoznati donositelje odluka s tim da domaći proizvođači računalnih igara izvoze 99% svojih proizvoda što znači da je Hrvatska kao igrač prepoznata na svjetskom tržištu koje po ukupnoj vrijednosti nadmašuje filmsku ili glazbenu industriju.“, izjavio je Josip Zaher, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za turizam, trgovinu i financije.

Primarni fokusi prvog panela pod imenom ‘Kako ojačati ljudske potencijale u ICT industriji’ bili su nedostatak radne snage s potrebnim obrazovanjem u industriji računalnih igara te nepostojanje odgovarajućih obrazovnih programa i obrazovnog kadra na sekundarnoj i tercijarnoj razini.

Samo tijekom 2015. godine objavljeno je oko 2.000 oglasa za radno mjesto u ICT sektoru, dok godišnje u prosjeku oko 1.500 studenata završi neku vrstu računalnog fakulteta. Unatoč toj informaciji, zanimljivo je da tvrtke koje su u potrazi za novom radnom snagom uopće ni ne traže tu diplomu jer traženo znanje i iskustvo mogli su u većini situacija jedino samostalno ostvariti, kao što je to i napomenuo Davor Hunski, osnivač hrvatskog studija Croteam.

Mene ne zanima ima li netko završenu osnovnu školu ili sedam doktorata. Mene zanima koje si ti vještine do sada stekao.”

Sudeći po izjavama dopredsjednika Udruženja za IT i HGK, Tomislava Bronzina, problem je prisutan i u današnjem “zaostalom” sistemu stručne prakse u srednjim školama i fakultetima zbog njene kratkotrajnosti te činjenice što ona nije obavezna tijekom više godina obrazovanja pojedinca.

Predstavnik inicijative eSkills for Jobs, Hrvoje Balen, istaknuo je potrebu za cjeloživotnim obrazovanjem zaposlenika, a time i profesora u srednjim školama i fakultetima jer se informacije u ovoj industriji te razni programi mijenjaju iz godine u godinu. S tom idejom složila se i Vedrana Miholić, predstavnica tvrtke CROZ.

Nitko od nas ne može zaista pretpostaviti koje će znanje biti bitno kroz XY godina, ali znamo koje će nam vještine trebati. To je rješavanje problema, kreativno razmišljanje, učenje itd. Nama je bitno da informatički kurikulum pokriva ono što će djecu pripremiti da kroz cijeli život uče da se snalaze te da budu kreativni.

Zamjenik ministra znanosti, Hrvoje Šlezak, izjavio je kako uz pomoć uvođenja predmeta izborne informatike u prvi razred osnove škole planira pomoći ovoj industriji jer su današnja djeca upoznata s mnogobrojnim tehnologijama puno prije prvih službenih satova informatike. Ta reforma je tek u fazi stručne rasprave što znači da još mora proći kroz period javne rasprave i eksperimentalne provedbe koja bi po njegovom mišljenju trebala biti gotova do ove jeseni.

Potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore je nadodao kako su svjesni da u Hrvatskoj nema dovoljno stručnjaka za razvoj računalnih igara te da neki proizvođači otvaraju tvrtke i traže radnu snagu u drugim državama kao što je to Rumunjska. Zbog ovakvih problema, Hrvatska Gospodarska Komora pokrenula je projekt dualnog obrazovanja s kojim planiraju kroz sljedećih nekoliko godina postići smanjenje broja nezaposlenih mladih na pola.

Potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore smatra da će ova konferencija doprinijeti usmjerenju današnje mladeži u budućem školovanju te njihovom ostanku u Hrvatskoj koji će pridonijeti razvoju ove grane industrije.

Još iz kategorije

Loša skripta za bazu podataka srušila Salesforce

Loša skripta za bazu podataka srušila Salesforce

22.05.2019. komentiraj

Salesforce se suočio s jednim od najvećih prekida rada nakon prisilnog “gašenja” povećeg dijela infrastrukture 17. svibnja. Glavni razlog za taj prekid rada bila je promjena načinjena od strane kompanija, a koja se odnosila na proizvodni proces i pristupne podatke diljem organizacija.

Većina hrvatskih tvrtki agilnost smatra potrebnom za opstanak u digitalnom dobu

Većina hrvatskih tvrtki agilnost smatra potrebnom za opstanak u digitalnom dobu

21.05.2019. komentiraj

Konzultantska tvrtka Vetturelli provela je istraživanje među najvećim hrvatskim kompanijama kako bi ispitala stavove upravljačkih struktura o organizacijskoj agilnosti te u kojoj su fazi procesa prilagodbe kompanija za digitalno doba. U njemu je sudjelovalo 30 kompanija, odnosno članova uprava, direktora ljudskih potencijala i korporativnih komunikacija.

INTERVJU: Osiguravateljska industrija prilagođava se promjena – VR, AR, AI postaju značajni dio poslovanja

INTERVJU: Osiguravateljska industrija prilagođava se promjena – VR, AR, AI postaju značajni dio poslovanja

21.05.2019. komentiraj

Među vrlo konzervativnim industrijama kada je riječ o upotrebi naprednih tehnologija svakako je i osiguravateljska industrija, ao tome kako se ona prilagođava današnjim promjenama koje su sve veće i brže razgovarali smo s Josipom Kljakovićem Gašpićem, voditelj Službe za inovacije i razvoj Wiener osiguranja koji ističe postoji inovativni model koji se u praksi pokazao uspješnim, a to je je bliska suradnja osiguratelja s tehnološkim stručnjacima iz IT industrije, kao što su InsurTech i FinTech, a sve se više koriste i proširena stvarnost i automatska analitika slika.