TRANSFORMACIJA

Hrvatska tvrtka Oganj pametnim digitalnim rješenjima ostala konkurentna

Hrvatska tvrtka Oganj pametnim digitalnim rješenjima ostala konkurentna

Uređaji za ispis postaju sve napredniji i tehnološki sofisticiraniji, nudeći digitalne funkcionalnosti koje su neophodne za optimizaciju korištenja i promicanje održivosti.

Upravo na tim načelima, tvrtka Oganj, koja već gotovo 35 godina predvodi industriju ispisa u regiji, digitalizirala je vlastito poslovanje i ponudila tržištu nova custom digitalna rješenja iz DMS područja.

Oganj je digitalnu transformaciju započeo implementacijom Canonova sustav za upravljanje dokumentima (DMS - Document Management System). Kroz kontinuirano prilagođavanje i poboljšavanje ovog sustava, postigli su značajan uspjeh koji je rezultirao novom vizijom u njihovom pristupu poslovanju. Tvrtka je prepoznala prostor za digitalizaciju vlastitih procesa i odlučila ih ponuditi svojim korisnicima.

Započeli su raditi na custom digitalnim rješenjima iz DMS područja koja se prilagođavaju korisnicima, za razliku od postojećih rješenja na tržištu kojima su se morali prilagođavati sami korisnici. Tijekom vremena razvili su ekspertizu za tehnologije koje su zahtijevale nova znanja i kompleksne instalacije. Upravo takve integracije novih rješenja rezultirale su suradnjama s renomiranim svjetskim proizvođačima ERP rješenja kao što su SAP, Business central i Pantheon, ali i lokalnim ponuđačima ERP rješenja.

Digitalizacija i automatizacija poslovnih procesa često izaziva strah zaposlenika od mogućeg gubitka radnih mjesta. Jedan od ključnih izazova u tom procesu je otpor prema promjenama unutar same organizacije. No, kada su zaposlenici informirani, educirani i pravovremeno pripremljeni na organizacijske promjene, prihvaćanje tog procesa rezultira uspjehom. Upravo to se dogodilo i tvrtki Oganj.

Zaposlenici su postali svjesni kako će im novi alati olakšati rad i učiniti ga efikasnijim, postali su otvoreniji prema promjenama i često su kasnije sami poticali stvaranje novih ideja za unaprijeđenje poslovanja. Promjena poslovnog modela prema njihovim korisnicima se pak temeljila na dva smjera. S jedne strane, imali su korisnike koji su već prošli kroz proces digitalne transformacije te su prepoznali potrebu za proširenjem usluga, uključujući i usluge ispisa.

S druge strane, imali su korisnike koji su počeli koristiti njihove usluge isključivo za ispis, ali su kasnije prepoznali potrebu za dodatnim digitalnim alatima, kao što su softveri za upravljanje dokumentima. Upravo dvojako iskustvo, koje je tvrtka Oganj stekla unutar vlastite organizacije te kroz suradnju s korisnicima, rezultiralo je uspješnom digitalizacijom proslovnih procesa zahvaljujući njihovoj sposobnosti da pravovremeno prepoznaju i odgovore promjenama na tržištu.

Oganj već osam godina posjeduje najvišu, platinastu razinu Canon certifikacije ne samo u Hrvatskoj, već i u regijama srednje i istočne Europe. Ova certifikacija označava svojevrstan prestiž, izvrsnost i kontinuiranu posvećenost unapređenju, dok krajnjim korisnicima osigurava kredibilitet  suradnje s vrhunskim stručnjacima. No, njihova formula uspjeha ne leži samo u proizvodima, uslugama digitalizacije ili tehnologijama globalnog partnera, već u iskustvu ljudi koji godinama rade posao koji vole te digitalnim znanjima koje donose nove generacije.