Hrvatska pošta nabavlja antivirusni softver vrijedan 2,44 milijuna kuna

Hrvatska pošta nabavlja antivirusni softver vrijedan 2,44 milijuna kuna

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Domaći operator poštanskih usluga Hrvatska pošta dobila je samo jednu ponudu na javnom natječaju za nabavu antivirusnog softvera. Predmet nabave je implementacija proširenja IT sigurnosnog okruženja na web i mail komunikacijskom kanalu, radnim stanicama te proširenje funkcionalnosti zaštite od curenja podataka, sve u okviru informatičkog sustava HP-a. Procijenjena vrijednost prema dokumentaciji bila je 2 milijuna kuna, a ponuđena cijena 1.951.755,00 milijuna kuna

Rješenje je ponudila tvrtka Avola Solutions i to bazirajući svoju ponudu na Symantecovom rješenju i koristeći dostupne stručnjake iz pojedinih sigurnosnih područja s tržišta. Naime, sami očito nemaju dovoljan broj stručnjaka, a kako stoji u zapisniku o pregledu i ocjeni ponuda ne rade s podugovarateljem. Ipak su se kako je to dopušteno zakonskim odredbama o javnoj nabavi na „sposobnost drugih subjekata“ i to tvrtku Diverto iz Zagreba.

Pojasnimo, prema dostupnoj dokumentaciji predmet nabave je implementacija proširenja IT sigurnosnog okruženja na web i mail komunikacijskom kanalu, radnim stanicama te proširenje funkcionalnosti zaštite od curenja podataka. Ponuditelj je tako bio dužan ponuditi sljedeće sustave, usluge i funkcionalnosti zaštita radnih stanica od virusa, visoka dostupnost kontrole web prometa, poboljšana zaštita od neželjenog mail prometa, otkrivanje naprednih mail prijetnji, napredna analiza sadržaja, zaštita od curenja podataka prilikom korištenja Office 365 alata.

Uz to, predmet nabave na web komunikacijskom kanalu je proširenje funkcionalnosti postojećeg Symantec SG-400-30 web proxy rješenja u cilju postizanja active/pasive visoke dostupnosti rješenja. Također, povećanje razine sigurnosti i proširenje funkcionalnosti uspostavom sustava za analizu sumnjivih datoteka te izvršavanje datoteka u „sandbox“ sigurnom okruženju.

U cilju proširenja razine zaštite od curenja povjerljivih podatka postojećeg Symantec DLP on-premise rješenja predmet nabave je proširenje funkcionalnosti koje obuhvaća nadzor i zaštitu Office 365 aplikacija.

U cilju povećanja sigurnosti na mail komunikacijskom kanalu predmet nabave je antispam rješenje za Office 365. Dodatno, predmet nabave je rješenje za detaljnu analizu i izvještavanje naprednih mail prijetnji.

Još iz kategorije

Huawei dosad prodao preko 15 milijuna 5G mobitela

Huawei dosad prodao preko 15 milijuna 5G mobitela

31.05.2020. komentiraj

Huawei se pohvalio iznimnim rezultatom, vezanima za tržište pametnih telefona i tehnologiju mobilnih mreža pete generacije (5G). Naime, tijekom 2019. i prva tri mjeseca, isporučio je više od 15 milijuna 5G pametnih telefona!

Shift dev konferencija odgođena za sredinu rujna, a do tada – shift (na) remote

Shift dev konferencija odgođena za sredinu rujna, a do tada – shift (na) remote

29.05.2020. komentiraj

Deveto izdanje konferencije Shift Dev koje se trebalo održati u lipnju, odgađa se za 14. i 15. rujna zbog globalne situacije s koronavirusom. Organizatori najveće developerske konferencije u regiji za rujan planiraju standardno sjajan Shift Dev uživo, na impozantnoj pozornici splitskog HNK. Sve kupljene ulaznice za Shift Dev u lipnju vrijede za novi rujanski termin konferencije.

Tehnološke inovacije su ključne za održivost

Tehnološke inovacije su ključne za održivost

29.05.2020. komentiraj

Najnoviji Ericssonov ConsumerLab izvještaj otkriva nove uvide u stavove korisnika o izazovima održivosti te o potencijalu tehnologije kao podrške u povećavanju vlastitog pozitivnog učinka. Utemeljen na studiji provedenoj na 12.000 korisnika interneta iz cijelog svijeta, izvještaj otkriva trenutačne korisničke stavove o okolišno održivim stilovima života.