HP preko Chrome OS-a i Androida do rasta i zarade

HP preko Chrome OS-a i Androida do rasta i zarade

HP-ovi Windows-Intel uređaji su pod sve većim pritiskom računala i mobilnih uređaja koji koriste ARM procesore i konkurentske operativne sustave. Ponukani ovom činjenicom, vodeći ljudi kompanije Hewlett-Packard najavljuju zaokret i proizvodnju Android i Chrome OS uređaja.

No, nije samo sve veća konkurencija među operativnim sustavima razlog okretanja prema novim uređajima i partnerstvima. Android i Chrome OS nude kompaniji priliku tešku 46 milijardi dolara i rast od 12 posto, što je uvelike zainteresiralo čelne ljude.

Unatoč proizvodnji Android i Chrome OS uređaja, HP će i dalje u ponudi imati niz Windows proizvoda, uključujući i prijenosna računala poput HP Spectre 13, koja koriste novi Windows 8.1 OS.

HP nam donosi još podosta noviteta, kao što je Chromebook 11 ,koji je najavljen prošlog tjedna, prijenosno računalo koje koristi Chrome operativni sustav i Samsung Exynos 5250 procesor, a prodavat će se po pristupačnoj cijeni od 279 dolara.

Novitet je i HP Slate 8 Pro tablet uređaj sa zaslonom visoke rezolucije. Ovaj 8-inčni tablet uređaj ima IPS zaslon rezolucije 1600x1200 piksela i Nvidia Tegra 4 procesor, te 2 GB radne memorije. Slate 8 Pro tablet nadmašio je po broju piksela Samsung Galaxy Note 8, Galaxy Tab 3 ali i iPad Mini.

Ostali Android noviteti koji su najavljeni ovog tjedna uključuju HP Slate Extreme i HP Slate HD uređaje.

Još iz kategorije

Facebook i Google u pohodu na Amazonovo tržište e-trgovine

Facebook i Google u pohodu na Amazonovo tržište e-trgovine

18.09.2020. komentiraj

Amazon bi mogao dobiti konkurenciju na području e-trgovine jer Facebook i Google žele što veći dio “kolača”, podosta velikog “kolača”. Prvenstveno, riječ je o sjevernoameričkom tržištu, ali Google i Facebook brzo će se početi širiti globalnije, dok ne postanu Amazonova konkurencija u svakom kutku planete. Jer, mjesta uistinu ima za sve i nekako se čini čudno da jedna kompanija kontrolira toliki dio tržišta, kao što kontrolira Amazon.

Velika ICT analiza: Novostvorena vrijednost softverskog sektora zauzima polovicu ukupne vrijednosti ICT tržišta

Velika ICT analiza: Novostvorena vrijednost softverskog sektora zauzima polovicu ukupne vrijednosti ICT tržišta

18.09.2020. komentiraj

Podaci o poslovanju za prošlu 2019. godinu pokazuju kako ona nije bila uspješna kada je riječ o novostvorenoj vrijednosti jer je na godišnjoj razini zabilježen pad o 2,66 posto na 10,204 milijarde kuna. Ipak, kada se pogleda prema prosječnom rast u posljednjih sedam promatranih godina koji je dosegao 13,85 posto ukupnog ICT tržišta.

Novosti u poslovanja i novi ured u Splitu GDi Grupe

Novosti u poslovanja i novi ured u Splitu GDi Grupe

17.09.2020. komentiraj

GDi Solutions Day 2020 je ove godine okupio više stotina eminentnih sudionika iz Hrvatske i regije. Na GDi Solutions Day-u su također bile predstavljene novosti u ESRI svijetu i kako je GDi koristeći njihovu platformu izradio besplatne javne portale za integraciju informacija o stanju epidemije COVID-19 te na koji način je pomogao građanima Zagreba za prijavu šteta od potresa u ožujku.