Honor ostvario velik rast unatoč padu globalne industrije

Honor ostvario velik rast unatoč padu globalne industrije

Brand kinsekog Huaweia Honor učvrstio je svoj vodeći položaj u industriji snažnim rastom u 2018. godini, unatoč globalnoj gospodarskoj krizi. Prema podacima IDC-a , u prva tri tromjesečja 2018. godine globalno tržište pametnih telefona zabilježilo je pad od 3,1 % u odnosu na isto razdoblje prošle godine. No, Honor je u istom razdoblju ostvario rast od 27,1 % te se sada nalazi na prvom mjestu po tržišnom udjelu na mid i high-end online tržištu.

„Honorovi proizvodi s nenadmašnom vrijednošću pomažu nam osvojiti podršku naših 100 milijuna fanova diljem svijeta. Vjerujemo da će Honor uskoro ispuniti naš cilj da se u iduće tri godine pozicioniramo među pet najvećih brendova pametnih telefona na svijetu te među tri najveća u idućih pet godina. Ove smo godine naš brend nadogradili novim logom s bojama u pokretu popraćen sloganom „Honor MY WORLD“, te s novom misijom da stvorimo inteligentan svijet koji pripada globalnoj mladeži. Novi će brend nastaviti odzvanjati te će dodatno ubrzati naš poslovni rast“, rekao je George Zhao, predsjednik Honor branda iza kojeg tehnološki stoji Huawei.

Globalno predstavljanje pametnog telefona Honor View20 održat će se 22. siječnja u Parizu. Ovaj novi flagship uređaj utjelovljuje Honorove najnovije inovacije i kreativnost. Od svog osnutka, Honor je stvarao povijest na svim frontama, vodeći revoluciju pametnih telefona u umjetnoj inteligenciji (AI), izvedbi i dizajnu proizvoda.

Umjetna inteligencija ima izuzetan značaj u industriji. Prema studiji koju je izradio PwC , predviđa se da će umjetna inteligencija 2030. godine doprinijeti globalnoj ekonomiji sa do 15,7 bilijuna dolara. Prepoznavši taj značajan trend, Honor je nedavno predstavio ultimativnu AI kameru za Honor View20. Uređaj koristi AI računalnu snagu i snagu grafičkog procesora koje omogućuju dvostruki ISP i dvostruki NPU na Kirinu 980 kako bi s prvom na svijetu 48-megapikselnom stražnjom kamerom (koju pokreće senzor Sony IMX586) pronašao ono bitno u fotografijama i stvorio jedinstvenu 48MP AI fotografiju visoke razlučivosti.

U prosincu 2016. godine Honor je predstavio Honor Magic, prvi telefon u industriji s AI sustavom „Magic Live“ u pametnom telefonu kojim provjerava ekosustav, uči kako surađivati s tvrtkama te pomaže u dizajniranju aplikacija za oblak. Godinu dana kasnije Honor je prešao na sljedeću razinu i u Honor View 10 ugradio AI čipset Kirin 970 te time omogućio moćno prepoznavanje scena i mogućnost samoučenja. Također opremljen istim AI čipsetom, Honor 10 ponudio je dvostruku AI 2.0 kameru i prvu u industriji tehnologiju semantičke segmentacije slike koja u stvarnom vremenu može prepoznati više od 500 scenarija u 22 kategorije.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Gameri nisu oduševljeni novim Nvidia grafičkim karticama

INFOGRAFIKA: Gameri nisu oduševljeni novim Nvidia grafičkim karticama

25.04.2019. komentiraj

Nvidia je objavila zaradu ostvarenu u posljednjem kvartalu prošle godine i lošija je od očekivanja pa su u kompaniji izrazili blagu zabrinutost, kao i potrebu za promjenom strategije kako bi potražnja ipak počela ispunjavati zacrtane ciljeve.

Include se vraća na Funderbeam SEE po najmanje 1,2 milijuna eura kapitala

Include se vraća na Funderbeam SEE po najmanje 1,2 milijuna eura kapitala

25.04.2019. komentiraj

Solinski Include, tvrtka proizvođač pametnog urbanog namještaja, osnivača Ivana Mrvoša, danas je pred brojnim zainteresiranim ulagačima u prostorijama Zagrebačke burze lansirala novu kampanju za prikupljanje kapitala na crowdfunding platformi Funderbeam SEE. Time je Include, nakon svoje prve uspješne kampanje u kojoj su prikupili 465 tisuća eura, postala prva kompanija koja se na zagrebački Funderbeam SEE vraća po novi kapital, ovaj put po minimalno 1,2 milijuna eura.

Uspostava sustava sljedivosti duhanskih proizvoda u RH: Započinje registracija proizvođača i trgovaca

Uspostava sustava sljedivosti duhanskih proizvoda u RH: Započinje registracija proizvođača i trgovaca

25.04.2019. komentiraj

Sukladno EU Direktivi kojom se propisuje uspostava sustava sljedivosti duhanskih proizvoda za zemlje članice, AKD je, kao nacionalni izdavatelj za Republiku Hrvatsku, 23. travnja započeo s izdavanjem jedinstvenih identifikacijskih oznaka gospodarskim subjektima. Neregistrirani gospodarski subjekti nakon 20. svibnja 2019. neće moći prodavati duhanske proizvode.