Honor ostvario velik rast unatoč padu globalne industrije

Honor ostvario velik rast unatoč padu globalne industrije

Brand kinsekog Huaweia Honor učvrstio je svoj vodeći položaj u industriji snažnim rastom u 2018. godini, unatoč globalnoj gospodarskoj krizi. Prema podacima IDC-a , u prva tri tromjesečja 2018. godine globalno tržište pametnih telefona zabilježilo je pad od 3,1 % u odnosu na isto razdoblje prošle godine. No, Honor je u istom razdoblju ostvario rast od 27,1 % te se sada nalazi na prvom mjestu po tržišnom udjelu na mid i high-end online tržištu.

„Honorovi proizvodi s nenadmašnom vrijednošću pomažu nam osvojiti podršku naših 100 milijuna fanova diljem svijeta. Vjerujemo da će Honor uskoro ispuniti naš cilj da se u iduće tri godine pozicioniramo među pet najvećih brendova pametnih telefona na svijetu te među tri najveća u idućih pet godina. Ove smo godine naš brend nadogradili novim logom s bojama u pokretu popraćen sloganom „Honor MY WORLD“, te s novom misijom da stvorimo inteligentan svijet koji pripada globalnoj mladeži. Novi će brend nastaviti odzvanjati te će dodatno ubrzati naš poslovni rast“, rekao je George Zhao, predsjednik Honor branda iza kojeg tehnološki stoji Huawei.

Globalno predstavljanje pametnog telefona Honor View20 održat će se 22. siječnja u Parizu. Ovaj novi flagship uređaj utjelovljuje Honorove najnovije inovacije i kreativnost. Od svog osnutka, Honor je stvarao povijest na svim frontama, vodeći revoluciju pametnih telefona u umjetnoj inteligenciji (AI), izvedbi i dizajnu proizvoda.

Umjetna inteligencija ima izuzetan značaj u industriji. Prema studiji koju je izradio PwC , predviđa se da će umjetna inteligencija 2030. godine doprinijeti globalnoj ekonomiji sa do 15,7 bilijuna dolara. Prepoznavši taj značajan trend, Honor je nedavno predstavio ultimativnu AI kameru za Honor View20. Uređaj koristi AI računalnu snagu i snagu grafičkog procesora koje omogućuju dvostruki ISP i dvostruki NPU na Kirinu 980 kako bi s prvom na svijetu 48-megapikselnom stražnjom kamerom (koju pokreće senzor Sony IMX586) pronašao ono bitno u fotografijama i stvorio jedinstvenu 48MP AI fotografiju visoke razlučivosti.

U prosincu 2016. godine Honor je predstavio Honor Magic, prvi telefon u industriji s AI sustavom „Magic Live“ u pametnom telefonu kojim provjerava ekosustav, uči kako surađivati s tvrtkama te pomaže u dizajniranju aplikacija za oblak. Godinu dana kasnije Honor je prešao na sljedeću razinu i u Honor View 10 ugradio AI čipset Kirin 970 te time omogućio moćno prepoznavanje scena i mogućnost samoučenja. Također opremljen istim AI čipsetom, Honor 10 ponudio je dvostruku AI 2.0 kameru i prvu u industriji tehnologiju semantičke segmentacije slike koja u stvarnom vremenu može prepoznati više od 500 scenarija u 22 kategorije.

Još iz kategorije

Odlični rezultati Lenova

Odlični rezultati Lenova

22.02.2019. komentiraj

Lenovo je ostvario najveći prihod na razini grupe u posljednje četiri godine s iznosom od 14 milijardi američkih dolara na razini četvrtog kvartala 2018. godine što je porast od 8,5 posto u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine i to 12,8% u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine kada se isključe učinci tečaja.

Umjetna inteligencija će doprinijeti 16 bilijuna dolara globalnom BDP-u do 2030.

Umjetna inteligencija će doprinijeti 16 bilijuna dolara globalnom BDP-u do 2030.

22.02.2019. komentiraj

Umjetna inteligencija imat će izniman utjecaj na svjetsko gospodarstvo jer prognoze su da bi do 2030. godine njena vrijednost mogla iznositi 16 bilijuna američkih dolara, što je točno 16 puta više nego u ovoj godini. Tvrdi tako u svom izvješću lider najveće ruska banke Sberbank, Herman Gref. No, ponajviše se oslanjao na nedavne brojke McKinseya, uz ipak optimističniju prognozu.

VIDEO: Gordana Kovačević za ICTbusiness TV o poslovnim rezultatima

VIDEO: Gordana Kovačević za ICTbusiness TV o poslovnim rezultatima

21.02.2019. komentiraj

Kakvi su rezultati Ericsson Nikole Tesle pitali smo predsjednicu Uprave Gordanu Kovačević koja ističe kako je protekla godina bila je u poslovnom i tehnološkom smislu dinamična, puna izazova, ali i važnih postignuća.