Honor ostvario velik rast unatoč padu globalne industrije

Honor ostvario velik rast unatoč padu globalne industrije

Brand kinsekog Huaweia Honor učvrstio je svoj vodeći položaj u industriji snažnim rastom u 2018. godini, unatoč globalnoj gospodarskoj krizi. Prema podacima IDC-a , u prva tri tromjesečja 2018. godine globalno tržište pametnih telefona zabilježilo je pad od 3,1 % u odnosu na isto razdoblje prošle godine. No, Honor je u istom razdoblju ostvario rast od 27,1 % te se sada nalazi na prvom mjestu po tržišnom udjelu na mid i high-end online tržištu.

„Honorovi proizvodi s nenadmašnom vrijednošću pomažu nam osvojiti podršku naših 100 milijuna fanova diljem svijeta. Vjerujemo da će Honor uskoro ispuniti naš cilj da se u iduće tri godine pozicioniramo među pet najvećih brendova pametnih telefona na svijetu te među tri najveća u idućih pet godina. Ove smo godine naš brend nadogradili novim logom s bojama u pokretu popraćen sloganom „Honor MY WORLD“, te s novom misijom da stvorimo inteligentan svijet koji pripada globalnoj mladeži. Novi će brend nastaviti odzvanjati te će dodatno ubrzati naš poslovni rast“, rekao je George Zhao, predsjednik Honor branda iza kojeg tehnološki stoji Huawei.

Globalno predstavljanje pametnog telefona Honor View20 održat će se 22. siječnja u Parizu. Ovaj novi flagship uređaj utjelovljuje Honorove najnovije inovacije i kreativnost. Od svog osnutka, Honor je stvarao povijest na svim frontama, vodeći revoluciju pametnih telefona u umjetnoj inteligenciji (AI), izvedbi i dizajnu proizvoda.

Umjetna inteligencija ima izuzetan značaj u industriji. Prema studiji koju je izradio PwC , predviđa se da će umjetna inteligencija 2030. godine doprinijeti globalnoj ekonomiji sa do 15,7 bilijuna dolara. Prepoznavši taj značajan trend, Honor je nedavno predstavio ultimativnu AI kameru za Honor View20. Uređaj koristi AI računalnu snagu i snagu grafičkog procesora koje omogućuju dvostruki ISP i dvostruki NPU na Kirinu 980 kako bi s prvom na svijetu 48-megapikselnom stražnjom kamerom (koju pokreće senzor Sony IMX586) pronašao ono bitno u fotografijama i stvorio jedinstvenu 48MP AI fotografiju visoke razlučivosti.

U prosincu 2016. godine Honor je predstavio Honor Magic, prvi telefon u industriji s AI sustavom „Magic Live“ u pametnom telefonu kojim provjerava ekosustav, uči kako surađivati s tvrtkama te pomaže u dizajniranju aplikacija za oblak. Godinu dana kasnije Honor je prešao na sljedeću razinu i u Honor View 10 ugradio AI čipset Kirin 970 te time omogućio moćno prepoznavanje scena i mogućnost samoučenja. Također opremljen istim AI čipsetom, Honor 10 ponudio je dvostruku AI 2.0 kameru i prvu u industriji tehnologiju semantičke segmentacije slike koja u stvarnom vremenu može prepoznati više od 500 scenarija u 22 kategorije.

Još iz kategorije

VELIKA ICT ANALIZA: Softverski izvoz porastao 28,1 posto, a tko su najveći domaći softverski izvoznici

VELIKA ICT ANALIZA: Softverski izvoz porastao 28,1 posto, a tko su najveći domaći softverski izvoznici

21.08.2019. komentiraj

Izvoz softverske industrije u 2018. godini porastao je 28,1 posto i dosegao 4,243 milijarde kuna pokazuju podaci iz godišnjih financijskih izvješća ako se gleda samo segment softvera prema NKD-u. Na prvom mjestu s rastom od 6,17 posto smjestio se Span kojem je izvoz dosegao 172,22 milijuna kuna. Na drugom mjestu je vodnjanski Infobip, ali samo njegov hrvatski dio poslovanja, koji je u izvozu rastao 23,67 posto na 166,76 milijuna kuna.

VELIKA ICT ANALIZA: Tko su najveće domaće softverske tvrtke prema EBITDA

VELIKA ICT ANALIZA: Tko su najveće domaće softverske tvrtke prema EBITDA

20.08.2019. komentiraj

Nastavljamo s analizom softverskog segmenta domaće ICT industrije i to prema najuspješnijima kada je riječ o dobiti prije kamata, oporezivanja, amortizacije i deprecijacije (EBITDA) koji je na razini ovog segmenta dosegao u prošloj poslovnoj godini više od 1,79 milijardi kuna uz rast od 2,04 posto na godišnjoj razini.

VELIKA ICT ANALIZA: Tko su najveće domaće softverske tvrtke prema prihodima

VELIKA ICT ANALIZA: Tko su najveće domaće softverske tvrtke prema prihodima

19.08.2019. komentiraj

I došlo smo do najzanimljivijeg dijela naše velike analize domaće ICT industrije i to do softvera. Upravo je ovaj dio industrije oduvijek bilježio vrlo visoke stope rasta pa je tako bilo i prošle godine jer je softverska industrija porasla 17,61 posto kada je riječ o prihodima odnosno dosegla je 12,8 milijardi kuna prihoda. Ukupno je u ovoj analizi promatrano gotovo 2300 tvrtki što samo govori o važnosti ovog sektora koja će se dodatno vidjeti kada u analizi dođemo do broja zaposlenih i prosječnim plaćama.