HAMAG-BICRO predstavio uspješne tvrtke koje su podržali u razvoju

HAMAG-BICRO predstavio uspješne tvrtke koje su podržali u razvoju

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u sklopu kampanje #prvih25 predstavila je neke od svojih najuspješnijih korisnika te naglasila uspješnost poslovanja kroz 9,3 milijardi kuna investicija. Riječ je o kampanji koja predstavlja 25 priča poduzetnika koji su kroz usluge i podršku ostvarili izvrsne poslovne rezultate, prvih 25 godina postojanja i uspješnog poslovanja Agencije te 25 programa potpore poduzetničkom poslovanju.

Agencija je do sada ispričala desetak priča o različitim uspješnim poduzetnicima u Hrvatskoj, a do kraja godine javnosti će predstaviti različita imena domaće poduzetničke scene koji su ostvarili potporu kroz različite faze svog poslovanja. Agencija time želi informirati javnost o svojim programima i uslugama te se pozicionirati kao svojevrsna 'Pametna tvornica' u kojoj poduzetnik, na jednom mjestu, može dobiti potporu u svakoj fazi svog poslovanja.

„Uspješni poduzetnici koji su odabrali HAMAG-BICRO kao partnera u svom poslovanju predstavlja zadovoljstvo, ali i odgovornost koja nas svakog dana gura naprijed. Stoga smo upravo kroz ovu kampanju stavili fokus na poduzetnike i pustili njih da ispričaju priču o nama. Drago nam je vidjeti kako naše programe sve više koriste i poduzetnici iz drugih grana gospodarstva - poljoprivrede, turizma pa čak i umjetnosti“,  izjavio je predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec.

U sklopu predstavljanja održan je i smart talk na kojem su sudjelovali predstavnici nekih od najuspješnijih korisnika. Tako su se nazočnima obratili  Damir Sabol, čelni čovjek Photomatha, Tomislav Grubeša, vlasnik Geoluxa čiji radari pokrivaju čak 30% kineskog tržišta, Urška Sršen, suosnivačica Bellabeata koja je uvrštena na Forbesovu listu najuspješnijih ljudi u Europi mlađih od 30 godina, Bojan Jerbić koji sa svojim neurokirurškim robotom uvodi revoluciju u svijet medicine te glumac Rene Bitorajac koji je, zahvaljujući potpori, s kolegom Brankom Đurićem osnovao kazalište Luda kuća.

U protekle tri godine, HAMAG-BICRO je potaknuo 9,3 milijardi kuna investicija, a samo kroz financijske instrumente riječ je o ukupno 2,7 milijardi. Odobreno je 309 jamstava u iznosu od 1,1 milijarde kuna, dok je za 1693 zajma odobreno 484 milijuna. Kroz programe bespovratnih potpora, potaknuto je 5 milijardi investicija, čime je 2429 projekta ostvarilo bespovratnu potporu od 1,8 milijarda. HAMAG-BICRO je kroz različite programe istraživanja, razvoja i inovacija potaknuo 1,6 milijardi investicija provodeći 344 projekta za koje je osigurano 870 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Potaknutim investicijama stvoren je preduvjet za otvaranje više od 14 000 novih radnih mjesta.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Amazon za vrijeme blagdana zapošljava čak 200,000 honorarnih radnika

INFOGRAFIKA: Amazon za vrijeme blagdana zapošljava čak 200,000 honorarnih radnika

19.02.2020. komentiraj

Osnivač i izvršni direktor (CEO) Amazona Jeff Bezos svjestan je obujma posla u vrijeme blagdana pa ne komplicira već djeluje i zapošljava honorarne radnike specijalno za taj posao.

Rekordna potrošnja na Cloud računarstvo u 2019.

Rekordna potrošnja na Cloud računarstvo u 2019.

17.02.2020. komentiraj

Kompanije koje se bave cloud IT infrastrukturom i uslugama mogu zadovoljno trljati ruke jer prihodi koje ostvaruju nastavljaju rasti, što jasno pokazuje Canalys u svom izvještaju za 2019. Riječ je o ukupnih 107 milijardi američkih dolara, koliko se troši na njihove proizvode od strane raznih organizacija. Ili, riječ je o rastu od 37 posto!

Apple najavljuje univerzalni način kupovine aplikacija za iOS i macOS

Apple najavljuje univerzalni način kupovine aplikacija za iOS i macOS

16.02.2020. komentiraj

Kad je Apple predstavio Catalyst, toolkit za prebacivanje iOS i iPadOS aplikacija na macOS, developeri i korisnici brzo su zaključili da bi bilo sjajno vidjeti univerzalni način kupovine iOS i macOS aplikacija na App Storeu. Tako nešto će im se i ispuniti s ožujkom, obećavaju u Appleu.