Google u zadnjem kvartalu ostvario 3,37 milijardi dolara neto dobiti

Google u zadnjem kvartalu ostvario 3,37 milijardi dolara neto dobiti

Foto: Google

Google je objavio svoje izvješće o zaradi u četvrtom kvartalu, a rezultati su uglavnom u skladu s očekivanjima s Wall Streeta, međutim Google nije ispunio očekivanja po pitanju dobiti po dionici, zbog Motorolinih gubitaka koji su bili veći od očekivanih. Tijekom posljednja tri mjeseca, tvrtka je ostvarila 16,86 milijardi dolara prihoda i 3,37 milijardi neto dobiti. Non-GAAP zarada po dionici iznosila je 12,01 dolara, dok je GAAP EPS zarada po dionici iznosila 9,90 dolara.

Uoči objave financijskih rezultata, većina analitičara je očekivala da će zarada po dionici narasti za 16 posto zbog boljih oglasnih prihoda koji su stigle s mobilnih uređaja i YouTube servisa. Analitičari su očekivali da će Google prijaviti dobit od 16,75 milijardi dolara prihoda (što je 37,8 posto više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine) i zaradu po dionici od 12,26 dolara.

U posljednjem kvartalu, Google je ostvario 14,89 milijardi dolara prihoda i 2,97 milijardi dolara neto dobit, te GAAP EPS zaradu po dionici od 10,74 dolara. Googleov izvršni direktor Larry Page je izjavio da su 2013. godinu završili još jednim odličnim kvartalom, te da je Googleov samostalni prihod na godišnjoj razini porastao za 22 posto, na 15,7 milijardi dolara.

U posljednja tri kvartala za redom, Google je nadmašio očekivanja s Wall Streeta,za što su velikim dijelom zaslužni poboljšani rezultati iz AdWords Enhanced Campaigns. Cijena po kliku, je jedan od ključnih Googleovih podataka, kojim kompanija mjeri svoju uspješnost u oglašivanju, a cijena po kliku je pala u trećem kvartalu za 4 posto, dok je na godišnjoj razini pala za 8 posto u odnosu na prethodnu godinu. S druge strane, cijena plaćenih klikova je u trećem kvartalu narasla za 8 posto, dok je na godišnjoj razini narasla za 26 posto.

Posljednjih nekoliko tjedana bilo je osobito zanimljiv za Google. Tvrtka je objavila 3,2 milijarde dolara tešku akviziciju, kojom su stekli kompaniju Nest, te je jučer objavljena informacija da će veći dio Motorole prodati kompaniji Lenovo.

Motorola i dalje bilježi gubitke od kad ih je 2012. godine kupio Google. U posljednjem kvartalu, Motorola je zabilježila operativni gubitak od 248 milijuna dolara, a u ovom kvartalu je ostvarila 1,24 milijarde dolara prihoda ali su ostvarili i 384 milijuna dolara gubitaka.

Još iz kategorije

U svibnju ugovoreno 178,8 milijuna kuna IT javnih nabava

U svibnju ugovoreno 178,8 milijuna kuna IT javnih nabava

02.06.2020. komentiraj

Najnoviji podaci Tenderi.hr pokazuju kako je u svibnju ove godine ugovoreno 178,761 milijuna kuna vrijednih javnih nabava, što je 1.79 posto manje od procijenjenih 182,019 milijuna kuna koliko je bilo predviđeno za tendere koji su ugovoreni u svibnju ove godine.

Huawei dosad prodao preko 15 milijuna 5G mobitela

Huawei dosad prodao preko 15 milijuna 5G mobitela

31.05.2020. komentiraj

Huawei se pohvalio iznimnim rezultatom, vezanima za tržište pametnih telefona i tehnologiju mobilnih mreža pete generacije (5G). Naime, tijekom 2019. i prva tri mjeseca, isporučio je više od 15 milijuna 5G pametnih telefona!

Shift dev konferencija odgođena za sredinu rujna, a do tada – shift (na) remote

Shift dev konferencija odgođena za sredinu rujna, a do tada – shift (na) remote

29.05.2020. komentiraj

Deveto izdanje konferencije Shift Dev koje se trebalo održati u lipnju, odgađa se za 14. i 15. rujna zbog globalne situacije s koronavirusom. Organizatori najveće developerske konferencije u regiji za rujan planiraju standardno sjajan Shift Dev uživo, na impozantnoj pozornici splitskog HNK. Sve kupljene ulaznice za Shift Dev u lipnju vrijede za novi rujanski termin konferencije.