Google se restrukturira, postaje dio grupacije Alphabet

Google se restrukturira, postaje dio grupacije Alphabet

Google Inc. prolazi kroz restrukturiranje i povodom toga zbit će se jedna ogromna promjena, djelovat će pod krovnom kompanijom naziva Alphabet Inc. Predsjednik uprave bit će Larry Page, potpredsjednik će biti suosnivač Googlea Sergej Brin, a kao predsjednik uprave Google imenovan je Sundar Pichai.

Možda zvuči komplicirano, ali zapravo se samo ime promijenilo jer Google, odnosno Alphabet, u budućnosti ne želi da ga se prepoznaje kroz ime tražilice, već da to bude šire. Dakle, pozicionirat će se na tržištu na jedan drugačiji način i sad se moraju brendirati. Pa tako više nećemo govoriti da je za YouTube zadužen Google već ćemo govoriti da je zadužen Alphabet. Ujedno, zadužen je i za Google, koji će odsad biti "samo" tražilica.

- Dugo smo vjerovali da kompanije mogu biti komforne čineći jednu te istu stvar, ali uz neke promjene. No na tržištu stvari više ne funkcioniraju na taj način, revolucionarne ideje otvaraju granice i da biste ostali relevantni morate malo izaći iz komforne zone. Trenutno naša kompanija posluje jako dobro, ali smatramo da ju možemo napraviti "čišćom" i odgovornijom. Zato stvaramo Alphabet! Uzbuđen sam što ću mu biti na čelu sa svojim partnerom Sergejem - napisao je na svom blogu (http://www.cnet.com/news/googles-larry-page-explains-the-new-alphabet/) Larry Page i naveo ciljeve:

- Završit ćemo sve ambiciozne stvari koje smo krenuli raditi, postavit ćemo dugoročne ciljeve, pomoći ćemo kompanijama s potencijalom da procvjetaju, investirat ćemo u sve što vidimo kao potencijalnu priliku za nešto novo i napredno, poboljšat ćemo se na svim razinama i biti transparentniji.

Ukratko, sve što Google radi trenutno, radit će i Alphabet, ali kroz novo ime žele okrenuti novu stranicu jer u budućnosti će se baviti automobilima, stanovanjem i detaljnije Internetom, pametnim telefonima, tabletima, računalima... Čest je to potez kod kompanija, ali ne tako čest kad je riječ o najvećima jer teško je nabrojati jednu koja je to učinila, posebno jer su Apple, Microsoft, IBM, Dell, Sony, Samsung i mnogi drugi pod istim imenom otkad su se profilirali.

Još iz kategorije

CERT nije primio prijavu zbog napada na INA-u

CERT nije primio prijavu zbog napada na INA-u

21.02.2020. komentiraj

Osim službene obavijesti tvrtke INA d.d. objavljene 16. veljače 2020., Nacionalni CERT nije zaprimio prijavu vezanu uz računalno-sigurnosni incident u spomenutoj kompaniji. CERT (eng. Computer Emergency Response Team) ili CSIRT (engl. Computer Security Incident Response Team) je organizacijski entitet koji reagira na računalno-sigurnosne incidente, te preventivnim djelovanjem radi na poboljšanju računalne sigurnosti informacijskih sustava.

KOMENTAR: Napad na INA-u pokazao probleme informacijske sigurnosti, važnost prevencije

KOMENTAR: Napad na INA-u pokazao probleme informacijske sigurnosti, važnost prevencije

21.02.2020. komentiraj

Scenarij 1:

Petak 14.2. Valentinovo – kreće napad – neki tvrde ransomware CLOP zblokirao rad INA-e, kriptirao backupove, kriptirao kompove – sve staje

Ericsson Nikola Tesla u 2019. godini ostvarila 14,2 posto na 1,8 milijardi kuna, a bruto dobit 164,5 milijuna kuna uz rast od 16 posto

Ericsson Nikola Tesla u 2019. godini ostvarila 14,2 posto na 1,8 milijardi kuna, a bruto dobit 164,5 milijuna kuna uz rast od 16 posto

20.02.2020. komentiraj

U 2019. godini Ericsson Nikola Tesla Grupa ostvarila je ukupne prihode od prodaje u iznosu od 1.779,3 milijuna kuna, 14,2 posto više u odnosu na prethodnu godinu, pri čemu je rast prihoda od prodaje ostvaren na svim tržištima. Tijekom godine usredotočili smo se na modernizaciju mreža naših kupaca u Hrvatskoj i inozemstvu, razvoj novih rješenja u 5G području te jačanje našeg tehnološkog vodstva.