Google se restrukturira, postaje dio grupacije Alphabet

Google se restrukturira, postaje dio grupacije Alphabet

Google Inc. prolazi kroz restrukturiranje i povodom toga zbit će se jedna ogromna promjena, djelovat će pod krovnom kompanijom naziva Alphabet Inc. Predsjednik uprave bit će Larry Page, potpredsjednik će biti suosnivač Googlea Sergej Brin, a kao predsjednik uprave Google imenovan je Sundar Pichai.

Možda zvuči komplicirano, ali zapravo se samo ime promijenilo jer Google, odnosno Alphabet, u budućnosti ne želi da ga se prepoznaje kroz ime tražilice, već da to bude šire. Dakle, pozicionirat će se na tržištu na jedan drugačiji način i sad se moraju brendirati. Pa tako više nećemo govoriti da je za YouTube zadužen Google već ćemo govoriti da je zadužen Alphabet. Ujedno, zadužen je i za Google, koji će odsad biti "samo" tražilica.

- Dugo smo vjerovali da kompanije mogu biti komforne čineći jednu te istu stvar, ali uz neke promjene. No na tržištu stvari više ne funkcioniraju na taj način, revolucionarne ideje otvaraju granice i da biste ostali relevantni morate malo izaći iz komforne zone. Trenutno naša kompanija posluje jako dobro, ali smatramo da ju možemo napraviti "čišćom" i odgovornijom. Zato stvaramo Alphabet! Uzbuđen sam što ću mu biti na čelu sa svojim partnerom Sergejem - napisao je na svom blogu (http://www.cnet.com/news/googles-larry-page-explains-the-new-alphabet/) Larry Page i naveo ciljeve:

- Završit ćemo sve ambiciozne stvari koje smo krenuli raditi, postavit ćemo dugoročne ciljeve, pomoći ćemo kompanijama s potencijalom da procvjetaju, investirat ćemo u sve što vidimo kao potencijalnu priliku za nešto novo i napredno, poboljšat ćemo se na svim razinama i biti transparentniji.

Ukratko, sve što Google radi trenutno, radit će i Alphabet, ali kroz novo ime žele okrenuti novu stranicu jer u budućnosti će se baviti automobilima, stanovanjem i detaljnije Internetom, pametnim telefonima, tabletima, računalima... Čest je to potez kod kompanija, ali ne tako čest kad je riječ o najvećima jer teško je nabrojati jednu koja je to učinila, posebno jer su Apple, Microsoft, IBM, Dell, Sony, Samsung i mnogi drugi pod istim imenom otkad su se profilirali.

Još iz kategorije

Odličan nastup na sajmu IFA još jedne domaće tvrtke

Odličan nastup na sajmu IFA još jedne domaće tvrtke

16.09.2019. komentiraj

Nakon odličnog nastupa na Gamesocmuu u Kölnu i ovogodišnji nastup na IFA je bio izuzetno dobar te uz veliku većinu glavnih kupaca, kako iz Hrvatske i regije tako i ostalih distributere iz cijele Europe, možemo reći kako smo jako zadovoljni, ističe za ICTbusiness.info Stjepan Šmit CEO Šmit Electronica i dodaje kako su njihov štand na ovogodišnjem IFA su posjetili i mnogobrojni zainteresirani kupci i distributeri iz zemalja gdje još nemaju distribuciju.

Uz efikasan javni sektor i dobar obrazovni sustav poduzetništvo zajednici može dati još više

Uz efikasan javni sektor i dobar obrazovni sustav poduzetništvo zajednici može dati još više

14.09.2019. komentiraj

Javni sektor i obrazovni sustav trebaju biti zdrav temelj za razvoj poduzetništva. Složili su se oko toga govornici na drugom dijelu jučerašnje konferencije Poduzetnički mindset. Istaknuli su kako birokracija treba biti brza i efikasna, a prosvjeta stvarati buduće poduzetnike i djelatnike za poduzeća budućnosti.

Dugotrajan rast maloprodajnog prometa u EU

Dugotrajan rast maloprodajnog prometa u EU

14.09.2019. komentiraj

Prema podatcima statističkog ureda Eurostat, u srpnju 2019. godine maloprodajni je promet EU (obuhvaća poduzetnike kojima je pretežita djelatnost registrirana u odjeljku G47 – trgovina na malo, osim trgovine motornim vozilima i motociklima) realno bio, prema kalendarski prilagođenim podatcima, 2,6% (u Hrvatskoj 3,5%) veći u odnosu na isti mjesec 2018. godine. Srpanjskim je rastom prometa na razini EU nastavljen uzlazni trend, koji kontinuirano traje od srpnja 2013. godine. U Hrvatskoj se od rujna 2014. godine bilježi diskontinuirani trend realnoga rasta prometa u trgovini na malo, tj. otad su zabilježena samo četiri pada i jedna stagnacija prometa. Pritom su tri od spomenuta četiri godišnja pada (ožujak 2015. -0,7%, lipanj 2016. -0,5%, studeni 2016. -0,2% i svibanj 2019. -1,4%) bili vrlo spore dinamike.