Google se restrukturira, postaje dio grupacije Alphabet

Google se restrukturira, postaje dio grupacije Alphabet

Google Inc. prolazi kroz restrukturiranje i povodom toga zbit će se jedna ogromna promjena, djelovat će pod krovnom kompanijom naziva Alphabet Inc. Predsjednik uprave bit će Larry Page, potpredsjednik će biti suosnivač Googlea Sergej Brin, a kao predsjednik uprave Google imenovan je Sundar Pichai.

Možda zvuči komplicirano, ali zapravo se samo ime promijenilo jer Google, odnosno Alphabet, u budućnosti ne želi da ga se prepoznaje kroz ime tražilice, već da to bude šire. Dakle, pozicionirat će se na tržištu na jedan drugačiji način i sad se moraju brendirati. Pa tako više nećemo govoriti da je za YouTube zadužen Google već ćemo govoriti da je zadužen Alphabet. Ujedno, zadužen je i za Google, koji će odsad biti "samo" tražilica.

- Dugo smo vjerovali da kompanije mogu biti komforne čineći jednu te istu stvar, ali uz neke promjene. No na tržištu stvari više ne funkcioniraju na taj način, revolucionarne ideje otvaraju granice i da biste ostali relevantni morate malo izaći iz komforne zone. Trenutno naša kompanija posluje jako dobro, ali smatramo da ju možemo napraviti "čišćom" i odgovornijom. Zato stvaramo Alphabet! Uzbuđen sam što ću mu biti na čelu sa svojim partnerom Sergejem - napisao je na svom blogu (http://www.cnet.com/news/googles-larry-page-explains-the-new-alphabet/) Larry Page i naveo ciljeve:

- Završit ćemo sve ambiciozne stvari koje smo krenuli raditi, postavit ćemo dugoročne ciljeve, pomoći ćemo kompanijama s potencijalom da procvjetaju, investirat ćemo u sve što vidimo kao potencijalnu priliku za nešto novo i napredno, poboljšat ćemo se na svim razinama i biti transparentniji.

Ukratko, sve što Google radi trenutno, radit će i Alphabet, ali kroz novo ime žele okrenuti novu stranicu jer u budućnosti će se baviti automobilima, stanovanjem i detaljnije Internetom, pametnim telefonima, tabletima, računalima... Čest je to potez kod kompanija, ali ne tako čest kad je riječ o najvećima jer teško je nabrojati jednu koja je to učinila, posebno jer su Apple, Microsoft, IBM, Dell, Sony, Samsung i mnogi drugi pod istim imenom otkad su se profilirali.

Još iz kategorije

Settle uveo plaćanje mobilnim telefonom kod prvih trgovaca u Zagrebu

Settle uveo plaćanje mobilnim telefonom kod prvih trgovaca u Zagrebu

15.10.2019. komentiraj

Aplikacijom Settle, koja je od početka srpnja dostupna u Hrvatskoj, od danas je moguće platiti kod trgovaca i ugostitelja. Settle je europska aplikacija za mobilno plaćanje i prijenos novca, izgrađena na platformi norveške tvrtke Auka, koja je dokazana u praksi te je ostvarila velik uspjeh u nordijskim zemljama. Hrvatska je bila prvo tržište na kojemu je Auka predstavila Settle, novu aplikaciju za mobilno plaćanje koja će uskoro biti dostupna i u drugim europskim zemljama, a korisnici su dosad mogli osloniti na Settle kako bi brzo, jednostavno poslali novac prijateljima i rodbini.

U 2019. dosad osnovano 4.452 trgovačka društva i obrta

U 2019. dosad osnovano 4.452 trgovačka društva i obrta

14.10.2019. komentiraj

U razdoblju od 1. siječnja do 30. rujna 2019. godine ukupno je putem servisa HITRO.HR otvoreno 4.452 trgovačkih društava i obrta. Od toga je otvoreno 37 obrta i osnovano 1.764 društva s ograničenom odgovornošću (d.o.o.) i 2.651 jednostavnih društva s ograničenom odgovornošću (j.d.o.o.).

Dujmović: Ova godina je bila prava ludnica a takvi su nam i planovi za slijedeću godinu

Dujmović: Ova godina je bila prava ludnica a takvi su nam i planovi za slijedeću godinu

14.10.2019. komentiraj

Razgovori s Nikolom Dujmovićem, suosnivačem Spana, uvijek imaju sasvim neku drugačiju notu od one koji imate s klasičnim IT direktorom i vlasnikom odnosno suvlasnikom neke IT tvrtke, o predstavnicima stranih tvrtki da i ne govorimo koji s e uvijek drže korporativnih strogih i gotovo pa uvijek uštogljenih pravila.