Google ponovno raste - prihodi veći 12 posto

Google ponovno raste - prihodi veći 12 posto

Google je objavio financijsko izvješće za treći kvartal ove godine, u kojem stoji da se njihov konsolidirani prihod povećao 12 posto, te unatoč gubicima koje je generirala Motorola,   kompanijin prihod dosegao je 14,89 milijardi dolara. Dionice kompanije također su narasle za 5 posto i postigle su cijenu od 939,26 dolara po dionici.

Internetsko poslovanje kompaniji je u trećem kvartalu generiralo neto prihod, bez uključenih naknada koje se isplaćuju partnerima, od 10,8 milijardi dolara, što je rast od 23 posto u odnosu na 8,76 milijardi dolara neto prihoda u istom razdoblju prethodne godine.

U izvješću se također navodi da su plaćeni klikovi rasli za 26 posto, te je cijena koju oglašivači plaćaju Googleu kada potrošači kliknu na oglas, pala za 8 posto.

Kompanija je u trećem kvartalu od dionica zaradila 2,97 milijardi dolara, odnosno 8,75 dolara po dionici, čime su nadmašili zaradu od 2,18 milijardi dolara ili 6,53 dolara po dionici u istom kvartalu prethodne godine.

Nedavno kupljen Motorolin odjel mobilne telefonije i dalje generira gubitke, te je u trećem kvartalu operativni gubitak Motorole iznosio 248 milijuna dolara.

Još iz kategorije

Facebook i Google u pohodu na Amazonovo tržište e-trgovine

Facebook i Google u pohodu na Amazonovo tržište e-trgovine

18.09.2020. komentiraj

Amazon bi mogao dobiti konkurenciju na području e-trgovine jer Facebook i Google žele što veći dio “kolača”, podosta velikog “kolača”. Prvenstveno, riječ je o sjevernoameričkom tržištu, ali Google i Facebook brzo će se početi širiti globalnije, dok ne postanu Amazonova konkurencija u svakom kutku planete. Jer, mjesta uistinu ima za sve i nekako se čini čudno da jedna kompanija kontrolira toliki dio tržišta, kao što kontrolira Amazon.

Velika ICT analiza: Novostvorena vrijednost softverskog sektora zauzima polovicu ukupne vrijednosti ICT tržišta

Velika ICT analiza: Novostvorena vrijednost softverskog sektora zauzima polovicu ukupne vrijednosti ICT tržišta

18.09.2020. komentiraj

Podaci o poslovanju za prošlu 2019. godinu pokazuju kako ona nije bila uspješna kada je riječ o novostvorenoj vrijednosti jer je na godišnjoj razini zabilježen pad o 2,66 posto na 10,204 milijarde kuna. Ipak, kada se pogleda prema prosječnom rast u posljednjih sedam promatranih godina koji je dosegao 13,85 posto ukupnog ICT tržišta.

Novosti u poslovanja i novi ured u Splitu GDi Grupe

Novosti u poslovanja i novi ured u Splitu GDi Grupe

17.09.2020. komentiraj

GDi Solutions Day 2020 je ove godine okupio više stotina eminentnih sudionika iz Hrvatske i regije. Na GDi Solutions Day-u su također bile predstavljene novosti u ESRI svijetu i kako je GDi koristeći njihovu platformu izradio besplatne javne portale za integraciju informacija o stanju epidemije COVID-19 te na koji način je pomogao građanima Zagreba za prijavu šteta od potresa u ožujku.